Alba Sanatate Ultimele stiri

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

După mai puțin de un deceniu de la precedentul proiect REGIO, edilii din Abrud – județul Alba, au pregătit și depus la ADR Centru, în vederea finanțării prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, un nou proiect pentru finanțarea sistemului medical din oraș. Prin această nouă inițiativă se vor investi fonduri europene în vederea creșterea calității serviciilor medicale și pentru îmbunătățirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară. Cererea de finanțare cu titlul ”Reabilitare, modernizare și extindere ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinație din magazie în ambulatoriu) și amenajare”, are o valoare totală de 10,7 milioane lei, iar contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia de către primarul din Abrud, domnul Nicolae Simina, în prezența directorului general ADR Centru, domnul Simion Crețu.

 

Proiectul urmărește modernizarea, reabilitarea și extinderea corpului de clădire ambulatoriu, prin schimbarea destinației unei clădiri existente și transformarea acesteia într-una destinată activității medicale; creșterea calității serviciilor oferite în cadrul secțiilor ambulatoriului, dar și creșterea gradului de accesibilitate în spațiile aferente ambulatoriului. Aceste elemente sunt în acord cu prevederile Ghidului de finanțare pentru Prioritatea de Investiții 8.1 din cadrul POR 2014-2020, care prevede dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, pentru reducerea inegalităților în privința stării de sănătate a cetățenilor și promovează incluziunea socială, prin îmbunătățirea accesului la serviciile  sociale și de sănătate publică. Fondurile europene sprijină astfel creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Orașul Abrud, cu o istorie multimilenară în domeniul mineritului în inima Țării Moților, mai are acum doar puțin peste 5000 de locuitori, datorită depopulării masive a zonei montane a Apusenilor. Populația este, în general, îmbătrânită și nu dispune de resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane. Din acest motiv, edilii au pregătit această a doua cerere de finanțare pentru îmbunătățirea sistemului medical, după ce, în urmă cu mai puțin de zece ani, au implementat proiectul ”Modernizare, reabilitare și echipare corp clădire ambulatoriu de spital Abrud”, în valoare totală de aproape două milioane lei, finanțat prin REGIO 2007-2013, precursorul actualului program.

Prin acest proiect ne propunem să schimbăm destinația unei clădiri din curtea policlinicii din oraș, să o transformăm din magazie în unitate medicală și să o reabilităm. Această modernizare și extindere, va ridica la standarde europene spațiile ambulatoriului și vor rezulta posibilități crescute de igienizare și sterilizare în activitatea sanitară. Astfel, vom ține sub control bolile transmisibile, într-un spațiu cu frecvență ridicată a accesului public, pentru a reduce potențialele focare de răspândire de germeni. De asemenea, creăm condiții normale, atât pentru efectuarea actului medical cât și din punct de vedere al serviciilor de care beneficiază pacienții ambulatoriului”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, Nicolae Simina, primarul orașului Abrud.

În esență, proiectul prevede extinderea actualului ambulatoriu a Spitalului Orășenesc, prin înglobarea clădirii C8, o actuală magazie ce va face parte apoi din ambulatoriul spitalului, pe latura sa de sud-est. Regimul de înălțime al extinderii este de P+1E, iar suprafața construită a extinderii este de 405mp, suprafața sa desfășurată fiind de 880 mp. Investiția presupune și recompartimentarea spațiului interior existent al ambulatoriului, prin desfacerea unor ziduri de compartimentare, realizare goluri în pereți de rezistență și realizare pereți noi din zidărie ușoară. Noua clădire funcțională a ambulatoriului va fi dotată cu un ascensor cu două stații pentru a facilita accesul la etajul clădirii. Prin proiect se propune și dotarea ambulatoriului cu aparatura specifică.

Related posts

Consultații “second opinion” și diagnostic precis la un click distanță

Stefana Muresan

Itinera S.p.A începe lucrările la centura Sătmarului

Stefana Muresan

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Piețele din Oradea sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor

Traian Dan

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Inițiative și soluții pentru sănătate și educație

Ligia Voro

Fonduri de până la 150 de mil. euro pentru încurajarea investiţiilor

redactia

AB | Daimler lanseaza in Romania productia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte

Aeroportul din Sibiu, primul din țară care va avea o bibliotecă pentru pasageri

Stefana Muresan

Timișoara Fashion Week

Ligia Voro

Alianța magazinelor online din România, inițiată de 17 companii

Nora Dumitrescu

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

Pall-Ex și-a inaugurat cel mai nou hub în Sibiu, în cadrul Network Industrial Park, dezvoltat de Zacaria

Stefana Muresan

Germanii de la Ertex Internațional vor să construiască o fabrică la Codlea

Stefana Muresan

B | Sectorul sanitar public va trebui să-si privească prin lentile economice activitatea

Oradea va avea un parc ştiinţific şi tehnologic de 7 mil. euro

redactia

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (4): Arhitectura rezidențială săsească

Transilvania Business

Investiţie de 6 milioane de euro într-o fabrică de acumulatori la Oradea

Traian Dan

Primele zece autobuze electrice din România, puse în circulaţie

Stefana Muresan

Leave a Comment