Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul workshop din Vestul țării despre blockchain la UVT

Cryptomonedele au ținut  topul știrilor în presa de business globală, majoritatea vorbind despre creșterea valorii lor pe piață.

 

Primul workshop în această specialitate organizat în regiunea de vest a țării, menit să îi ajute pe participanți să se familiarizeze cu tehnologia blockchain, cea care stă la baza cryptomonedelor, și să înțeleagă cheia inovativă din spatele dezvoltării acestora – tennologia blockchain, va fi găzduit de Universitatea de Vest Timișoara, în 5 noiembrie, orele 14-17.

”BLOCKCHAIN WORKSHOP: INOVAȚIE ȘI APLICABILITATE ÎN MEDIUL BUSINESS” e conceput pentru a cunoaște noțiunile de bază și aplicabilitatea blockchain-ului ca tehnologie de ultimă generație în Industria 4.0 asupra domeniilor business.

Evenimentul este organizat la inițiativa Asociației Blockchain România, cu sprijinul Restart Energy Innovative Technologies.

Temele abordate se referă la:

  • Introducere în Blockchain
  • Blockchain know-how-e-governance
  • Blockchain Security în Business
  • Blockchain în Educație
  • Cryptotehnologii
  • Eficientizare și inovare cu ajutorul blockchain
  • Blockchain și AI, IoT

La sfârșitul workshop-ului, participanții își pot adresa curiozitățile într-o sesiune deschisă de Q&A.

Workshop-ul este destinat persoanelor de Top și Middle Management din companii, dar și tuturor specialiștilor care sunt preocupați permanent de schimbare prin inovare.

Înscrierea la workshop se face online, pe site-ul uvt.ro, în acest formular.

Echipa de speakeri ce vor susține prezentări este formată din experți în industrie, cercetători din mediul academic și antreprenori cu experiență în proiecte cu produse revoluționare, în care blockchain a reprezentat liantul tehnologic:

  • Armand Doru Domuța –  Președinte al Asociației Blockchain România, organizator al primului Romania BlockchainSsummit din Romania in iunie 2019 – romaniablockchainsummit.com  și  CEO Restart Energy Innovative Technologies (REIT). REIT este un Ecosistem de Inovare fondat în Elveția, care finanțează, cercetează și dezvoltă proiecte de ultimă generație în domeniul energiei folosind tehnologie blockchain:  www.restartenergy.com;
  • Mihai AlisieFondator al cryptomonedei Ethereum, Co-Fondator al Bitcoin Magazine, Fondator AKASHA Project. akasha.org
  • Ciprian PungilăLector dr. în cadrul Departamentului de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea de Vest Timișoara, cu experiență în activitatea de cercetare pe tema securității cibernetice și a investigațiilor digitale, iar recent și contribuții în aria de interes a tehnologiei blockchain;
  • Cristian Mihai CiraLector dr. în cadrul Departamentului de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea de Vest din Timișoara, cu precupări legate de rețele descentralizate, guvernanță automatizată, registre înlănțuite distribuite ori tehnologia blockchain. În ultimii ani a activat în domeniul HPC la centre din Suedia (KTH) și Statele Unite (ORNL);
  • Adrian SpătaruAsistent drd. în cadrul Departamentului de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea de Vest din Timișoara, studiază sistemele distribuite descentralizate intermediate prin blockchain;
  • Carmen HolotescuProfesor dr. ing. la Facultatea de Inginerie, Universitatea “Ioan Slavici” din Timișoara, Director Center for Open Education and Blockchain.

Discuțiile vor fi moderate de Viorel Negru, Profesor dr. și directorul Centrului de Cercetare în Informatică (CeRiCS – research.info.uvt.ro), afiliat Departamentului de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea de Vest din Timișoara, cu preocupari în domeniul Inteligenței Artificiale.

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

Articolul următor

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share