Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Tinerii bihoreni din clasele terminale: gimnaziu, liceu, școli profesionale vor avea ocazia de a vedea cu ochii lor ce înseamnă o meserie. În perioada 23 – 24 octombrie, în Cetatea Oradea, se va desfășura „Târgului locurilor de muncă şi al orientării în carieră”.

 

Evenimentul este parte a proiectului, „Reţea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării profesionale din regiunea de graniţă”, care se derulează în perioada 01.03.2019 – 28.02.2021 şi are o valoare de 2.561.094,08 Euro.

Proiectul este implementat de Societatea Caritabilă „Don Orione” din Oradea, în parteneriat cu AJOFM Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Békés (Ungaria), Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din judeţul Békés.

Pe partea maghiară evenimentul a avut loc în 1 octombrie, la Békéscsaba. Ungurii au ajuns la a 23-a ediție a acestui târg de orientare în carieră, oferind partenerilor români un exemplu de bune practici în acest sens.

„Prin acest eveniment, cu participare gratuită, ne dorim să reîndrăgostim tinerii de meserie”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Șeful AJOFM Bihor speră ca acest proiect pilot pentru România să devină unul la nivel național.

Peter Miheller, managerul Societăţii Caritabile „Don Orione”, este de părere că orientarea în carieră este foarte importantă. Ori în sistemul nostru educaţional aceasta este făcută de diriginţi şi de psihologii şcolii.

„Aici, practic, dorim să intervenim prin acest eveniment. Pentru generaţiile următoare este de importanţă majoră să fie ajutate să-şi găsească locul în societate. Vrem să-i ajutăm să îşi aleagă o meserie pe care să o practice cu plăcere”, a subliniat Peter Miheller.

 

Participanți

La „Târgului locurilor de muncă şi al orientării în carieră” vor participa cel puțin 50 de companii, cinci universităţi din Oradea, zece furnizori autorizaţi de formare profesională, plus cel puțin 15 entităţi de învăţământ care își vor prezenta oferta educaţională.

Vizitatori vor fi toate persoanele de 15 ani şi peste, clase terminale gimnaziale, clase terminale a XII-a, şcoli profesionale, licee, studenţi şi absolvenţi din întreg județul Bihor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unităţile de tip service auto din Timiş au mari probleme, fiind amendate cu sute de mii de lei de RAR

Articolul următor

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share