Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

România va concura pentru prima dată la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor în orb. Competiția, ajunsă la a șaptea ediție, va avea loc pe 12 octombrie, în Franța și este organizată de cea mai importantă publicație de vinuri din Franța, La Revue de Vin de France. 28 de echipe naționale din întreaga lume vor degusta vinurile în celebrul Château de Chambord, aflat pe Valea Loarei.

În cadrul concursului, echipele, formate din patru degustători și un căpitan de echipă, vor degusta în orb șase vinuri roșii și șase vinuri albe din întreagă lume. Pentru fiecare vin în parte, echipele vor trebui să identifice soiul, țara de origine, regiunea, anul de recoltă și, dacă este posibil, producătorul, fiecare dintre criteriile identificate fiind punctate diferit.

La această ediție, alături de Franța, câștigătoare a campionatului din 2014, și de Belgia, desemnată câștigătoare în 2013 și 2017, vor concura în premieră în istoria concursului echipele Ucrainei, Kazahstanului, Estoniei și României.

Echipa României este formată din somelierii Iulia Gosea Scavo, Zoltan Szabo, specialiști cu experiență de peste 15 ani în domeniu și jurnaliștii de vin Horia Hasnas și Valentin Ceafalau. Căpitanul de echipă este Radu Rizescu – co-fondator al Asociației Winelover România.

Participarea României la această ediție a Campionatului Mondial de degustare în orb este posibilă datorită implicării cramei The Iconic Estate și a Asociației Winelover România.

Lista țărilor participante: Africa de Sud, Anglia, Belgia, Belarus, Brazilia, China, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Ungaria, Italia, Japonia, Kazahstan, Luxemburg, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Elveția, Taiwan, Ucraina, Statele Unite și Zimbabwe.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noaptea Albă a Galeriilor, a patra oară la Târgu Mureș

Articolul următor

Oradea se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share