Alba Auto Slider Ultimele stiri

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Unul dintre cele mai accesate programe de internship din România, cel organizat de Star Transmission & Star Assembly, a adus anul acesta la Sebeș și Cugir cea de-a șasea generație de studenți practicanți. Demarat în 2014 cu 16 tineri dornici de o experiență unică într-un mediu profesional multinațional, programul a avut în acest an 70 de absolvenți!

 

Stagiul de practică este dedicat studenților din anii II, III și master și se desfășoară în filialele Daimler România pe durata a trei luni. Reputația companiei lider în industria automotive ce angajează la nivel global aproape 300.000 de profesioniști atrage în fiecare an un număr mare de studenți practicanți, prin de avantajele oferite:

  • Salariu atractiv;
  • Bonuri de masă și o masă pe zi asigurată la cantina companiei;
  • Transport pe rutele Alba – Sebeș – Cugir și retur, respectiv Sibiu-Sebeș și retur;
  • Posibilitatea de angajare dupa finalizarea studiilor;
  • Acces la tehnologie de ultimă generație;
  • Programe de teambuilding.

 

Nu doar posibilitatea de a pune în practică teoria învățată la facultate îi atrage pe studenți aici, ci și interacțiunea cu specialiști din diverse domenii și șansa de a se dezvolta personal într-un mediu multinațional. Pe lângă oportunitatea de a se implica direct în procesele departamentelor din care fac parte, studenții învață aici spiritul de echipă, abilități de lider, valoarea inițiativei și a energiei puse în muncă, a creativității și a dinamismului. În plus, ei au posibilitatea de a se angaja în cadrul Star Transmission & Star Assembly, la finalizarea studiilor!

Programul poate fi accesat de orice student integralist din anul II, III sau master, care este o persoană responsabilă, dedicată și flexibilă, demonstrează spirit de echipă, abilități sociale, cunoaște limba engleză și/sau germană și are abilități excelente de operare PC.

“Dincolo de sesiunile motivaționale în care le-am transmis cât de important este să-și găsească vocația, făcând ce le place, am simulat și un interviu cu un voluntar, le-am oferit sugestii în ceea ce privește construcția unui CV, ce înseamnă un interviu telefonic și cât de importantă este atitudinea în cadrul interviului. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a se întoarce în STC & STA ca angajați, dovadă stând chestionarul de feedback de la finalul stagiului. A fost o experiență minunată în care Star Transmission și Star Assembly au ‘întinerit’ din 1 iulie până la final de septembrie”, ne-a descris programul Cosmin Georgiu, Specialist Resurse Umane.
“Am început activitatea de practicant în 2017 în Centrul de tehnologii din Cugir. Am învățat foarte multe lucruri, fiind mereu în miezul problemei, acest lucru reflectându-se și în situația mea școlară din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În numai un an de zile am avut șansa de a aplica pentru un post de Desenator CAD în cadrul aceluiași departament. Desigur, am fost primită cu brațele deschise de către niște oameni extraordinari, care între timp mi-au devenit colegi și, totodată, prieteni, reușind să mă transforme în inginerul de astăzi”, ne-a spus Pamela Tirean, Tehnician CAD.
“Știam că după perioada de 3 luni de internship voi rămâne cu ceva semnificativ, însă nu mă așteptam să rămân cu un job, deși trebuie să recunosc că mă  gândeam la această posibilitate. Știam că o să lucrez cu mulți oameni, însă nu mă așteptam să fie atât de primitori, de deschiși, de capabili și de dornici să îmi răspundă la toate întrebările. Știam că o să găsesc un climat de lucru relaxat, însă nu mă așteptam să fie unul care stimulează creativitatea și care îți oferă libertatea de a-ți desfășura activitatea cât mai eficient posibil. După 3 ani și jumătate ca și angajat Star Assembly în cadrul departamentului financiar, unde am lucrat ca și asistent manager și economist, pot afirma că perioada de practică a fost cea care m-a convins că vreau să fac parte din această familie“, ne-a spus Andreea Ancuța, Economist în Gestiunea Economică.

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roți dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Pentru detalii suplimentare despre programele de practică și activitatea noastră, accesați pagina companiei: https://www.stcu.ro/.

 

 

Related posts

OLX Group a preluat brokerul de credite Kiwi Finance

Traian Dan

Sondaj BEI: România trebuie să investească în inovație și tehnologii noi

Traian Dan

Pod nou peste Crișul Repede în Oradea, investiție de peste 10 mil. lei

redactia

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Robert Bloancă

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

Un deceniu de activitate pentru compania mureșeană Vitafoam Luduș

Ligia Voro

County break în Maramureș pentru suporterii care vor veni în România la Euro 2020

redactia

OMV Petrom, parteneriat cu Electrica

Stefana Muresan

MIPIM ANNOUNCES NEW EVENT SCHEDULE WITH A RETURN TO CANNES IN SEPTEMBER

Ionut Oprea

Noutăți Rezidențiat 2019: a fost stabilită data desfășurării examenului la Medicină

Papuc Irina

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

Liebrecht & wooD anunță debutul vânzărilor pentru Liziera de Lac

Ion Surdu

Romgaz: Întâlnire pentru dezvoltarea proiectului Caragele. 40 milioane investiți în proiect

Ligia Voro

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Traian Dan

Silcotub mizează pe studenți la uzina sa din Sălaj

Nora Dumitrescu

Două noi piețe pietonale și parcări subterane în Arad, investiție de peste 50 mil. euro

redactia

O societate din domeniul automotive, din localitatea Făget din Timiş, a fost închisă din cauza coronavirusului

Robert Bloancă

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Oradea: Obiectivul de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în licitație; contract de aproape 10 mil. lei

Stefana Muresan

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Stefana Muresan

Aeroportul din Baia Mare își face terminal de 24 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Top cei mai buni angajatori în 2018: Vodafone România, OMV Petrom şi Banca Transilvania, pe primele trei poziţii. Ministerul Apărării, în top 10

redactia

Consolidarea fermelor de familie, primul obiectiv pentru 2021-2024 al Ministerului Agriculturii: 1 miliard de euro pentru investiții în sector vegetal și zootehnic

Ion Surdu

Leave a Comment