Alba Auto Slider Ultimele stiri

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Unul dintre cele mai accesate programe de internship din România, cel organizat de Star Transmission & Star Assembly, a adus anul acesta la Sebeș și Cugir cea de-a șasea generație de studenți practicanți. Demarat în 2014 cu 16 tineri dornici de o experiență unică într-un mediu profesional multinațional, programul a avut în acest an 70 de absolvenți!

 

Stagiul de practică este dedicat studenților din anii II, III și master și se desfășoară în filialele Daimler România pe durata a trei luni. Reputația companiei lider în industria automotive ce angajează la nivel global aproape 300.000 de profesioniști atrage în fiecare an un număr mare de studenți practicanți, prin de avantajele oferite:

  • Salariu atractiv;
  • Bonuri de masă și o masă pe zi asigurată la cantina companiei;
  • Transport pe rutele Alba – Sebeș – Cugir și retur, respectiv Sibiu-Sebeș și retur;
  • Posibilitatea de angajare dupa finalizarea studiilor;
  • Acces la tehnologie de ultimă generație;
  • Programe de teambuilding.

 

Nu doar posibilitatea de a pune în practică teoria învățată la facultate îi atrage pe studenți aici, ci și interacțiunea cu specialiști din diverse domenii și șansa de a se dezvolta personal într-un mediu multinațional. Pe lângă oportunitatea de a se implica direct în procesele departamentelor din care fac parte, studenții învață aici spiritul de echipă, abilități de lider, valoarea inițiativei și a energiei puse în muncă, a creativității și a dinamismului. În plus, ei au posibilitatea de a se angaja în cadrul Star Transmission & Star Assembly, la finalizarea studiilor!

Programul poate fi accesat de orice student integralist din anul II, III sau master, care este o persoană responsabilă, dedicată și flexibilă, demonstrează spirit de echipă, abilități sociale, cunoaște limba engleză și/sau germană și are abilități excelente de operare PC.

“Dincolo de sesiunile motivaționale în care le-am transmis cât de important este să-și găsească vocația, făcând ce le place, am simulat și un interviu cu un voluntar, le-am oferit sugestii în ceea ce privește construcția unui CV, ce înseamnă un interviu telefonic și cât de importantă este atitudinea în cadrul interviului. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a se întoarce în STC & STA ca angajați, dovadă stând chestionarul de feedback de la finalul stagiului. A fost o experiență minunată în care Star Transmission și Star Assembly au ‘întinerit’ din 1 iulie până la final de septembrie”, ne-a descris programul Cosmin Georgiu, Specialist Resurse Umane.
“Am început activitatea de practicant în 2017 în Centrul de tehnologii din Cugir. Am învățat foarte multe lucruri, fiind mereu în miezul problemei, acest lucru reflectându-se și în situația mea școlară din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În numai un an de zile am avut șansa de a aplica pentru un post de Desenator CAD în cadrul aceluiași departament. Desigur, am fost primită cu brațele deschise de către niște oameni extraordinari, care între timp mi-au devenit colegi și, totodată, prieteni, reușind să mă transforme în inginerul de astăzi”, ne-a spus Pamela Tirean, Tehnician CAD.
“Știam că după perioada de 3 luni de internship voi rămâne cu ceva semnificativ, însă nu mă așteptam să rămân cu un job, deși trebuie să recunosc că mă  gândeam la această posibilitate. Știam că o să lucrez cu mulți oameni, însă nu mă așteptam să fie atât de primitori, de deschiși, de capabili și de dornici să îmi răspundă la toate întrebările. Știam că o să găsesc un climat de lucru relaxat, însă nu mă așteptam să fie unul care stimulează creativitatea și care îți oferă libertatea de a-ți desfășura activitatea cât mai eficient posibil. După 3 ani și jumătate ca și angajat Star Assembly în cadrul departamentului financiar, unde am lucrat ca și asistent manager și economist, pot afirma că perioada de practică a fost cea care m-a convins că vreau să fac parte din această familie“, ne-a spus Andreea Ancuța, Economist în Gestiunea Economică.

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roți dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Pentru detalii suplimentare despre programele de practică și activitatea noastră, accesați pagina companiei: https://www.stcu.ro/.

 

 

Related posts

Grupul ODU, investiție într-o nouă unitate de producție în Sibiu

Stefana Muresan

SEE Property Forum 2018, 29th of March, Radisson Blu

Ionut Oprea

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

12 oferte pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii de Centura București Nord

Ligia Voro

Romexpo va organiza, în anul 2019, peste 140 de târguri, expoziţii şi festivaluri la care aşteaptă peste 900.000 de vizitatori

redactia

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Eximtur: Cererea pentru litoralul românesc, în creştere faţă de anul trecut

Stefana Muresan

Wizz Air utilizează platforma de plată Amadeus prin Navitaire New Skies

redactia

Restaurantele orădene nu mai plătesc chirie pe perioada stării de urgență

Traian Dan

ASF a distribuit, alături de CNAB, Ghidul Asigurărilor de Călătorie

Ligia Voro

Scandia Food vrea afaceri de 100 milioane euro

Stefana Muresan

Produse din Bihor pentru bihoreni! – se încearcă promovarea produselor locale

Traian Dan

Sibiu: Primul schimb de experiență al regiunilor gastronomice europene reunite în proiectul EUREGA

redactia

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

Ministerul Finanțelor redeschide în noiembrie o emisiune de obligațiuni în euro în sumă de 200 milioane de euro

Papuc Irina

Studiu: 60% din industria IT, controlată de marii investitori străini

Stefana Muresan

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

Stefana Muresan

Fiscul clujean îi ține pe contribuabili acasă

Nora Dumitrescu

Timișoara a publicat licitația pentru achiziția de tramvaie noi

redactia

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

OMV Petrom vrea să vândă până în martie activele sale din Kazahstan

Papuc Irina

Principalele investiții anunțate pentru 2019. De la fabrica de aliaje pentru avioane Airbus și Boeing la realizarea unei unități pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto

redactia

Număr record de participanți la Târgul de Cariere Digital Oradea, peste 2.800

Traian Dan

Parkingul de la aeroportul din Cluj va costa 13 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment