Alba Auto Slider Ultimele stiri

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Unul dintre cele mai accesate programe de internship din România, cel organizat de Star Transmission & Star Assembly, a adus anul acesta la Sebeș și Cugir cea de-a șasea generație de studenți practicanți. Demarat în 2014 cu 16 tineri dornici de o experiență unică într-un mediu profesional multinațional, programul a avut în acest an 70 de absolvenți!

 

Stagiul de practică este dedicat studenților din anii II, III și master și se desfășoară în filialele Daimler România pe durata a trei luni. Reputația companiei lider în industria automotive ce angajează la nivel global aproape 300.000 de profesioniști atrage în fiecare an un număr mare de studenți practicanți, prin de avantajele oferite:

  • Salariu atractiv;
  • Bonuri de masă și o masă pe zi asigurată la cantina companiei;
  • Transport pe rutele Alba – Sebeș – Cugir și retur, respectiv Sibiu-Sebeș și retur;
  • Posibilitatea de angajare dupa finalizarea studiilor;
  • Acces la tehnologie de ultimă generație;
  • Programe de teambuilding.

 

Nu doar posibilitatea de a pune în practică teoria învățată la facultate îi atrage pe studenți aici, ci și interacțiunea cu specialiști din diverse domenii și șansa de a se dezvolta personal într-un mediu multinațional. Pe lângă oportunitatea de a se implica direct în procesele departamentelor din care fac parte, studenții învață aici spiritul de echipă, abilități de lider, valoarea inițiativei și a energiei puse în muncă, a creativității și a dinamismului. În plus, ei au posibilitatea de a se angaja în cadrul Star Transmission & Star Assembly, la finalizarea studiilor!

Programul poate fi accesat de orice student integralist din anul II, III sau master, care este o persoană responsabilă, dedicată și flexibilă, demonstrează spirit de echipă, abilități sociale, cunoaște limba engleză și/sau germană și are abilități excelente de operare PC.

“Dincolo de sesiunile motivaționale în care le-am transmis cât de important este să-și găsească vocația, făcând ce le place, am simulat și un interviu cu un voluntar, le-am oferit sugestii în ceea ce privește construcția unui CV, ce înseamnă un interviu telefonic și cât de importantă este atitudinea în cadrul interviului. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a se întoarce în STC & STA ca angajați, dovadă stând chestionarul de feedback de la finalul stagiului. A fost o experiență minunată în care Star Transmission și Star Assembly au ‘întinerit’ din 1 iulie până la final de septembrie”, ne-a descris programul Cosmin Georgiu, Specialist Resurse Umane.
“Am început activitatea de practicant în 2017 în Centrul de tehnologii din Cugir. Am învățat foarte multe lucruri, fiind mereu în miezul problemei, acest lucru reflectându-se și în situația mea școlară din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În numai un an de zile am avut șansa de a aplica pentru un post de Desenator CAD în cadrul aceluiași departament. Desigur, am fost primită cu brațele deschise de către niște oameni extraordinari, care între timp mi-au devenit colegi și, totodată, prieteni, reușind să mă transforme în inginerul de astăzi”, ne-a spus Pamela Tirean, Tehnician CAD.
“Știam că după perioada de 3 luni de internship voi rămâne cu ceva semnificativ, însă nu mă așteptam să rămân cu un job, deși trebuie să recunosc că mă  gândeam la această posibilitate. Știam că o să lucrez cu mulți oameni, însă nu mă așteptam să fie atât de primitori, de deschiși, de capabili și de dornici să îmi răspundă la toate întrebările. Știam că o să găsesc un climat de lucru relaxat, însă nu mă așteptam să fie unul care stimulează creativitatea și care îți oferă libertatea de a-ți desfășura activitatea cât mai eficient posibil. După 3 ani și jumătate ca și angajat Star Assembly în cadrul departamentului financiar, unde am lucrat ca și asistent manager și economist, pot afirma că perioada de practică a fost cea care m-a convins că vreau să fac parte din această familie“, ne-a spus Andreea Ancuța, Economist în Gestiunea Economică.

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roți dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Pentru detalii suplimentare despre programele de practică și activitatea noastră, accesați pagina companiei: https://www.stcu.ro/.

 

 

Related posts

Albalact: În prezent, bugetul de marketing este de 2 milioane euro pe an. Acum 15 ani era de 100.000 euro

Stefana Muresan

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Nora Dumitrescu

Ștefan Vuza repornește românește Oltchim 

redactia

Jidvei lansează cea de-a V-a ediție a campaniei „Must de la Jidvei”  

Ligia Voro

Rolls Royce de aproape 300.000 de euro pe Transfăgărășan – ”cel mai frumos drum de condus din lume”

Stefana Muresan

ROFMA vă invită la Conferința Internațională de Facility Management, ROFMEX 2017

Ionut Oprea

EuropaProperty: short-list for 12th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

aici.gov.ro – platforma de depunere online a documentelor, lansată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Ion Surdu

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Papuc Irina

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

Aeroportul Internaţional Timişoara, creştere a numărului de călători de 2,6% în primele luni ale anului

Stefana Muresan

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

Sistemul bancar acordă sprijin pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 în plan economic și social

Papuc Irina

Decarbonizarea economiei: provocare pentru România, oportunitate pentru ROMGAZ

Ligia Voro

Tarom lansează o nouă cursă regulată, Chişinău-Timişoara, cu trei frecvenţe pe săptămână

Stefana Muresan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Este gata metodologia ce permite colectarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19 și utilizarea acesteia pentru pacienții critici din secțiile ATI

Papuc Irina

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

redactia

Cinci companii băimărene, premiate la gala de excelență

Nora Dumitrescu

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Continental Timișoara a livrat 60 de milioane de unități în 10 ani

Nicolae Pop

BERD, interesată de proiecte în infrastructura rutieră şi feroviară din România

redactia

Narcis Neaga, generalul CNAIR, a demisionat. 12 directori în 12 ani

Ligia Voro

Leave a Comment