Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Vineri, 11 octombrie 2019, la ora 12:00, a fost amplasată cu ajutorul unei macarale partea superioară a turnului principal al Palatului Episcopal Greco-Catolic din Piața Unirii. Ridicarea cu macaraua și fixarea structurii din cupru au decurs fără probleme. Cu o greutate de 4 tone, structura are forma unui con. În continuare urmează ca aceasta să fie fixată cu șuruburi metalice, după care se vor executa ultimele ornamente din tablă de cupru.

Valoarea lucrărilor de refacere a Paltului Episcopal este de 7.960.000 lei, fără TVA, valoare în care este inclusă și proiectarea. În data de 12 noiembrie va avea loc licitația lucrărilor pentru reabilitarea fațadelor exterioare și interioare, precum și a iluminatului arhitectural.

Într-o ultimă etapă, se va realiza reabilitarea interioară și refuncționalizarea efectivă a clădirii conform planurilor inițiale, reabilitarea totală a Palatului urmând să se finalizeze în termen de cel mult trei ani.

Prin încheierea unui contract de parteneriat între Municipiul Oradea și Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, Episcopia a pus la dispoziția municipalității imobilul Palatul Episcopal Greco-Catolic (monument istoric construit între anii 1903-1905 după proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy junior) și construcțiile anexe, în vederea realizării lucrărilor de consolidare, reabilitare și refuncționalizare și administrării de către Municipiul Oradea a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, pe o perioadă de minimum 20 de ani.

O parte a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost distrusă într-un incendiu, în 26 august 2018.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Atractivitate crescută pentru programul de internship al Star Transmission & Star Assembly

Articolul următor

Val de angajări la Hanna Instruments. Fabrică în Sălaj, centru de cercetare la Cluj

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
4
Share