București IT&C Turism Ultimele stiri

Amadeus și Visa CyberSource își unesc forțele pentru a combate fraudele în industria de călătorii

Acordul dintre cele două companii conferă ecosistemului global de turism capacitatea de a furniza autentificarea consistentă a clienților (Strong Customer Authentication) și de a oferi protecție împotriva fraudelor, fără a afecta experiența de plată.

 

Noua tehnologie combină abilitățile CyberSource de plată, autentificare și gestionare a fraudelor, susținute de un volum mai mare de date și de învățare automată avansată (Advanced Machine Learning).

Banca Centrală Europeană estimează că Europa este afectată anual de fraude cu carduri online în valoare de 1,3 miliarde de euro. Acesta este motivul pentru care directiva Payment Services Directive 2 (PSD2) și standardele tehnice de reglementare (Regulatory Technical Standards – RTS) aduc ceea ce este cunoscut sub numele de Strong Authentication Client (SCA). Acesta va introduce autentificarea în doi factori pentru majoritatea plăților electronice efectuate în Spațiul Economic European (European Economic Area – EEA). În acest context, Amadeus a colaborat cu CyberSource, platforma de administrare a plăților Visa, pentru a oferi industriei globale de turism o gamă de funcții avansate de gestionare a fraudelor și a plăților.

 

Pregătirea pentru autentificarea securizată a clienților

Din start, această colaborare va ajuta agențiile de turism să se pregătească pentru SCA, să reducă riscul de fraudă și să minimizeze impactul potențial asupra experienței clienților al introducerii autentificării în doi factori.

RTS prevede că, pentru majoritatea tranzacțiilor de plată electronică din EEA, plătitorul va trebui să își dovedească identitatea folosind cel puțin două dintre tehnicile de mai jos:

  • Ceva ce plătitorul știe (de exemplu, codul PIN)
  • Ceva ce are plătitorul (de exemplu, cartela SIM sau dispozitivul mobil)
  • Ceva care este plătitorul (de exemplu, amprenta)

Pentru a sprijini cerințele SCA, soluția de autentificare CyberSource 3-D Secure (3DS) 2 este integrată cu platforma de plată a Amadeus. 3DS 2 include îmbunătățiri semnificative care pun bazele pentru ca agențiile de turism și partenerii lor din zona bancară să susțină SCA, fără a sacrifica o experiență de plată rapidă și simplă. Mai exact, 3DS 2 înseamnă:

  • Agențiile de turism și băncile implicate în procesele de plată pot schimba în mod semnificativ mai multe date, ceea ce susține evaluări îmbunătățite ale riscurilor. Acest lucru poate ajuta la reducerea cazurilor în care călătorilor li se solicită să utilizeze autentificarea cu doi factori, ceea ce înseamnă interacțiune redusă la efectuarea plăților;
  • Suport nativ pentru autentificarea în aplicație pe dispozitivele mobile (cu 3DS 2.2);
  • Posibilitatea de a solicita derogări specifice incluse în cerințele SCA (furnizate cu 3DS 2.2).
Justin Fraser, Head of CyberSource Europe, a comentat: „Industria turistică, la fel ca multe alte industrii, se confruntă cu o nouă eră modelată de noile tehnologii și reglementări. Aceasta este însoțită de cererile în schimbare ale consumatorilor, care se așteaptă să interacționeze și să tranzacționeze cu ușurință. Este esențial să oferim o experiență de plată perfectă, respectând în același timp noile cerințe de reglementare și oferind un management eficient al autentificării și fraudelor. Comercianții de călătorii care dispun de tehnologia potrivită vor fi într-o poziție mai solidă pentru a optimiza derogările din SCA, pentru a gestiona fraudele și, în cele din urmă, vor satisface așteptările călătorilor pentru plăți simple și sigure.”
Bart Tompkins, Managing Director, Payments, Amadeus, a adăugat: „Într-o lume în care plățile sunt din ce în ce mai mobile și călătorii se așteaptă să plătească cu un singur clic, este esențial pentru comercianți să aibă permanent în atenție experiența generală atunci când implementează SCA.” El a continuat: „Colaborând îndeaproape cu echipa CyberSource, ne-am angajat să oferim beneficiile noului protocol 3DS 2 prin soluțiile noastre și ecosistemului extins de turism – punând bazele unei autentificări în doi factori simple și eficiente, valorificând inovații precum biometria.”

 

Imaginea de ansamblu

În cadrul ofertei Amadeus Payments, o serie de soluții CyberSource de gestionare a plăților, fraudelor și a autentificării vor fi puse la dispoziția ecosistemului global de turism.

Depistarea adecvată a fraudei ajută la asigurarea comercianților de călătorii că pot urmări diverse derogări în conformitate cu SCA, ceea ce îi pune într-o poziție superioară în mediul concurențial. Capacitățile CyberSource de gestionare a fraudelor sunt susținute de informații de învățare automată din miliardele de tranzacții Visa și CyberSource derulate anual, pentru o mai mare acuratețe și detectarea timpurie a fraudelor, precum și serviciile de autentificare a consumatorilor oferite de către CardinalCommerce.

Related posts

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Papuc Irina

Speakerii L.I.F.T. 2019: Adi Coco, fotograf

Ligia Voro

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

Who will represent Romania at Expo Real 2017?

Ionut Oprea

A fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de inchidere a depozitului neconform de deseuri din Dej

Stefana Muresan

Ședinţă ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest; oportunități de finanțare încă disponibile

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Primăria Cluj va avea primul funcţionar public robot din țară

Stefana Muresan

Compania Națională de Investiții, peste 550 de obiective în lucru

redactia

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Studiu despre farmaciile din România – un business profitabil: afaceri de peste 20 de miliarde de lei

Papuc Irina

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj Napoca, reabilitată cu fonduri europene

Stefana Muresan

Ofertele pentru elaborarea studiilor pentru patru drumuri expres, depuse

Ligia Voro

Horváth & Partners a lansat în România Steering Lab

Ligia Voro

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

redactia

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, parteneriat prelungit cu BT

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Leave a Comment