Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Turnul Sfatului

Pe data de 16 octombrie 2019 în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene va fi publicat produsul Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată, acesta fiind al șaptelea produs înregistrat de România la Comisia Europeană. Ministerul Agriculturii a fost informat oficial de către Comisia Europeană despre acest lucru.

După un an și 4 luni de când Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat pe teritoriul României ca indicație geografică protejată (IGP), în această săptămână produsul va fi inclus și în lista produselor care nu vor putea fi falsificate pe tot teritoriul Uniunii Europene, scrie publicația Turnul Sfatului.

„Este un succes remarcabil pentru producătorii din județul Sibiu care își văd astfel produsul protejat și recunoscut pe întreg teritoriul UE după ce în urmă cu un an devenise protejat pe teritoriul României. Niciun operator economic sau producător individual nu mai are dreptul să producă și să comercializeze produsul cu denumirea Telemea de Sibiu”, a spus pentru sursa citată Ionuț George Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii.

Un mare avantaj în acest sens este și pentru consumatorii din toată țara: aceștia vor fi siguri că brânzeturile cu denumirea „Telemea de Sibiu” sunt într-adevăr produse în județul Sibiu.

„Proiectul a început în anul 2017, când s-a înființat Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, apoi grupul aplicant care a întocmit documentația, caietul de sarcini, toți cei zece producători obținând certificatul de conformitate pentru a produce și comercializa Telemea de Sibiu. Pe data de 17 noiembrie, în cadrul unui eveniment desfășurat la Instituția Prefectului în județul Sibiu ministrul Petre Daea a preluat personal dosarul complet de la Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu”, a amintit Diaconeasa.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cadastrare gratuită pentru şase comune bihorene

Articolul următor

Oboseala la români: peste 9 din 10 persoane din mediul urban suferă de ea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share