Agricultura Sibiu Ultimele stiri

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Pe data de 16 octombrie 2019 în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene va fi publicat produsul Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată, acesta fiind al șaptelea produs înregistrat de România la Comisia Europeană. Ministerul Agriculturii a fost informat oficial de către Comisia Europeană despre acest lucru.

După un an și 4 luni de când Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat pe teritoriul României ca indicație geografică protejată (IGP), în această săptămână produsul va fi inclus și în lista produselor care nu vor putea fi falsificate pe tot teritoriul Uniunii Europene, scrie publicația Turnul Sfatului.

„Este un succes remarcabil pentru producătorii din județul Sibiu care își văd astfel produsul protejat și recunoscut pe întreg teritoriul UE după ce în urmă cu un an devenise protejat pe teritoriul României. Niciun operator economic sau producător individual nu mai are dreptul să producă și să comercializeze produsul cu denumirea Telemea de Sibiu”, a spus pentru sursa citată Ionuț George Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii.

Un mare avantaj în acest sens este și pentru consumatorii din toată țara: aceștia vor fi siguri că brânzeturile cu denumirea „Telemea de Sibiu” sunt într-adevăr produse în județul Sibiu.

„Proiectul a început în anul 2017, când s-a înființat Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, apoi grupul aplicant care a întocmit documentația, caietul de sarcini, toți cei zece producători obținând certificatul de conformitate pentru a produce și comercializa Telemea de Sibiu. Pe data de 17 noiembrie, în cadrul unui eveniment desfășurat la Instituția Prefectului în județul Sibiu ministrul Petre Daea a preluat personal dosarul complet de la Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu”, a amintit Diaconeasa.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Related posts

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Stefana Muresan

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Zeci de mii de participanți sunt așteptați la Bucharest Tech Week

Ligia Voro

Leave a Comment