Industrie Sibiu Ultimele stiri

Continental Sibiu se extinde: un spațiu de producție și un centru de cercetare vor fi inaugurate până la final de an

Continental Sibiu se pregătește pentru recepția a două noi clădiri: Modulul 6 de producție și o a treia clădire dedicată activităților de Cercetare și Dezvoltare. Al treilea centru de cercetare și dezvoltare are un nivel întreg de laboratoare, unde își vor putea face practica și studenții Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu

Continental investește în extinderea sediului din Sibiu. Compania se pregătește pentru recepția oficială a două noi clădiri: Modulul 6 de producție și o nouă clădire, a treia, dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, planificată pentru 6 decembrie 2019.

Modulul 6 este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m² și separat în 2 corpuri. Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producție, logistică, vestiare și spații pentru birouri. Zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel și este destinat depozitării materialelor chimice.

A treia clădire, dedicată activităților de cercetare și dezvoltare este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4600 m² și suprafața desfășurată de peste 12000 m². Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. Acolo vor fi și spații tehnice și o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor și laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1100 de locuri.

„Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce privește producția, cât și zona de cercetare și dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spații și resurse pentru dezvoltarea companiei și suntem încântați de finalizarea lor. Locația a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4000 de angajați, iar extinderea sediului va aduce cu sine și o creștere a numărului de angajați”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Societatea cu profil tehnologic, fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente şi accesibile pentru autovehicule, utilaje, trafic şi transport. În 2018, Continental a atins o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de Euro și are în prezent aproximativ 245.000 de angajați în 60 de țări şi piețe de desfacere.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Related posts

OMV Petrom vrea să vândă până în martie activele sale din Kazahstan

Papuc Irina

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

Stefana Muresan

TAROM lansează prima aplicaţie mobilă din istoria companiei

redactia

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Lidl va finanța proiecte de mediu și educație din orașele Ardealului

Nora Dumitrescu

Sanador face teste de coronavirus la cerere, cu 350 de lei

Nora Dumitrescu

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 125 de oameni pentru fabrica de lângă Arad

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Szeckler legacy of the Mureş county

Transilvania Business

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

CNAIR: Au început lucrările pe DN 76 (Deva – Oradea). Contract de 12 mil. euro, antreprenor – asocierea Sylc Con Trans – Hidrostroy AD

redactia

7 milioane de euro pentru o fermă ecologică în Sălaj

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri

Stefana Muresan

CBRE aduce o fabrică de mașini de spălat în Hunedoara, cea mai importantă investiție greenfield din județ de după 1989, în valoare de 110 mil. euro

Stefana Muresan

Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța este un bistrițean de numai 23 de ani

redactia

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

Lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, aproape de finalizare

Nora Dumitrescu

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

O firmă cu capital maghiar va instala rachete anti-grindină în județul Satu Mare, investiție de aproape 2 milioane de euro

redactia

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

Hotelurile Clujului vor găzdui examene de admitere la medicină

Nora Dumitrescu

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

Succesul Aeroportului Cluj, ”studiu de caz” în cadrul Conferinței Internaționale de Pregătire Operațională și Transfer Aeroportuar (Singapore)

Stefana Muresan

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

redactia

Leave a Comment