Industrie Ultimele stiri

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

Participarea FANUC la ediţie 2019 a expoziţiei EMO Hannover- Germania a stat sub semnul exemplificării Smart Factory. Standul FANUC a fost gândit să integreze uşor toate echipamentele de producţie prezentate într-o soluţie inteligentă la cheie care să îi susţină pe clienţi în efortul de a monitoriza unitar activitatea întregii facilităţi de producţie.

Cu această ocazie au fost introduse în scenă produse noi din toate categoriile de echipamente automatizate FANUC şi puse în funcţiune în ariile corespunzătoare din stand.

Debutul european al sistemului FIELD

Atracţia de excepţie a evenimentului a fost debutul în Europa a noii platforme FANUC pentru IIoT (Industrial Internet of Things) denumită FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive). Sistemul FIELD conectează o gamă largă de tehnologii FANUC şi ale altor furnizori, atât echipamente noi cât şi echipamente mai vechi, cu scopul de a obţine acces centralizat la datele din producţie.

Spre deosebire de alte soluţii IIoT, sistemul FIELD permite ca informaţiile să fie colectate şi procesate la sursă, în zona de producţie, şi nu în cloud, ceea ce le oferă operatorilor acces mai rapid pentru analizarea datelor.  Sistemul FIELD este complet scalabil şi aplicabil pentru diverse arii dintr-o fabrică, pentru a permite producătorilor să ia decizii informate și inteligente care pot conduce la îmbunătățiri concrete ale productivității.

Sistemul FIELD este compatibil cu un număr mare de aplicaţii, inclusiv cu cele create de dezvoltatori software, integratori de sistem sau clienţi. Sistemul FIELD App Store se lansează în ultimul trimestru al anului 2019 şi două dintre cele mai importante aplicaţii sunt FIELD system PMA şi FIELD system ZDT.

Programul PMA (Production Monitoring and Analytics) este utilizat pentru a monitoriza producţia şi performanţa echipamentelor conectate prin sistemul FIELD, inclusiv semnalizarea atunci când acestea funcţionează sub capacitate sau analizarea erorilor prin fluctuaţii de unde. ZDT (Zero Down Time) monitorizează continuu starea maşinilor şi detectează tendinţele în funcţionare – de exemplu, modificări de cuplu – şi are în vedere informarea operatorilor despre când trebuie efectuată mentenanţa preventivă.

Progres în mentenanţa preventivă cu noua funcţie ‘Edge Analyzing Unit’

Tot la EMO, FANUC  a prezentat o serie de noi instrumente şi funcţii CNC şi de drivere. Vedeta acestor noutăţi este funcţia ‘Edge Analyzing Unit’, care poate fi adăugată oricărei maşini controlate de CNC FANUC pentru a monitoriza starea echipamentului. Acest instrument, sincronizează datele primite atât prin intermediul CNC cât şi prin senzorii montaţi în diverse zone ale maşinilor. Analizând aceste date, utilizatorul maşinii poate lua decizii privind starea echipamentului şi poate implementa planul de mentenanţă preventivă.

O altă inovaţie în materie de software prezentată este funcţia AI Servo Monitor, care analizează datele furnizate de axe şi de arborele principal. Această funcţie este capabilă să calculeze în mod inteligent scorul anomaliilor din totalul de date colectate şi să alerteze operatorul atunci când valoarea pragului limită este depăşită. În acest fel, operatorii pot programa acţiunile de mentenanţă înainte ca orice defecţiune majoră să se întâmple.

Prima ieşire pentru noul ROBONANO α-NTiA

Maşina de înaltă precizie FANUC ROBONANO α-NTiA a fost şi ea o noutate prezentată la EMO. Dezvoltată special pentru a îndeplini cerinţele de înaltă precizie din domeniile de optică medicală, aeronautică şi auto, această maşină este în măsură să realizeze prelucrări la nivel de 0.1nm.

Modelul α-NTiA este echipat cu CNC FANUC de ultimă generaţie, cu unitate de alimentare hidraulică şi amortizor de vibraţii pentru pardoseală. Sistemul de răcire cu apă şi cel de temperatură cu aer comprimat sunt şi ele incluse în echiparea standard.

Integrare uşoară pentru roboţii industriali

Vizitatorii standului FANUC au putut vedea cum funcţionează noul pachet de software destinat integrării roboţilor în liniile de producţie – QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotization). Pachetul QSSR simplifică conectarea roboţilor la maşinile unelte, precum şi configurarea şi funcţionarea lor ulterioară.

Noi modele de roboţi FANUC au fost lansate cu această ocazie, inclusiv roboţii M-10iD/12 şi M-20iD/25. Modelul M-10iD a fost utilizat într-o aplicaţie de încărcare-descărcare, iar modelul M-20iD pentru o aplicaţie de debavurare. Ambii roboţi beneficiază de o viteză pe axe ridicată, precizie excelentă şi repetabilitate sporită.

Zona roboţilor colaborativi a inclus şapte aplicaţii diferite şi a fost foarte populară în rândul vizitatorilor la expoziţie. Seria CR a fost reprezentată de toate modelele, de la cel mai mic CR-4iA până la CR-35iA.

Centre de prelucrare verticale

Cele mai cunoscute modele de centre de prelucrare ROBODRILL au fost şi ele prezentate la stand. Cel mai complex ansamblu a fost alcătuit din două maşini ROBODRILL asistate de un robot FANUC dotat cu tehnologie AI pentru colectare de piese de prelucrat în conformitate cu tipul ciclului de producţie.

O altă aplicaţie ROBODRILL cu masă rotativă de înaltă viteză a simulat producerea de componente pentru ceasuri şi a fost asistată de un robot colaborativ montat pe AGV (automated guided vehicle).

Tăiere avansată prin electroeroziune cu fir EDM

Două modele de echipamente de tăiere prin electroeroziune cu fir, FANUC ROBOCUT, ideale pentru tăiere cu mare precizie, au fost puse în funcţiune în standul FANUC de la EMO. Modelul mai mic α-C400iB a fost asistat de un robot colaborativ dotat cu iRVision pentru identificarea pieselor de prelucrat. Modelul mai mare α-C800iB se potriveşte pentru piese mai mari şi a prelucrat piese destinate sectorului aeronautic.

Turnare prin injecţie integrată

Maşina ROBOSHOT α-S130iA pentru tunare prin injecţie complet electrică a completat portofoliul de produse prezentate la expoziţie. Prin utilizarea celei de-a două unităţi de injecţie, FANUC SI-20A, maşina a turnat pe perioada EMO piese din plastic din două materiale diferite. Matriţa utilizată a fost creată cu ROBONANO α-NMiA şi maşina de injecţie a fost asistată de un robot industrial FANUC, ansamblul punând în evidenţă experienţa FANUC de a integra echipamente din diverse grupe ale portofoliului.

Related posts

Autostrada Sibiu-Piteşti, anunț mult așteptat de la CNAIR

Stefana Muresan

Parcare supraetajată cu 400 de locuri în zona centrală a municipiului Oradea, investiție de peste 17 mil. lei

Stefana Muresan

CJ Alba, împrumut de 7 milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură

Stefana Muresan

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Au fost delimitate Zonele metropolitane Satu Mare și Carei

Gruita Ienasoiu

5 ani de „5 To Go”, cel mai mare lanţ de cafenele din România: brandul se îndreaptă în afara țării

Papuc Irina

Fabricile AdePlast funcționează în condiții normale

Ligia Voro

Manageri. Fermieri versus IT și Automotive

Ligia Voro

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Papuc Irina

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Salina Turda – peste 600.000 de vizitatori, în 2017

Stefana Muresan

Jerome Olive, numit director general interimar al Automobile Dacia, în locul lui Antoine Doucerain

redactia

Constructorul de pe lotul 3 Lugoj-Deva răspunde acuzațiilor

Ligia Voro

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Oradea: Din bugetul record pe 2019, aproape jumătate merge în investiţii

Stefana Muresan

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Europa decontează legarea Autostrăzii Transilvania de Ungaria

Nora Dumitrescu

Ordinul Arhitecților din România, sesiune de finanțare din Timbrul Arhitecturii, ediția 2019

redactia

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Papuc Irina

Leave a Comment