Cluj Ultimele stiri

Marile combinate ale Transilvaniei își recrutează oameni de la Cluj-Napoca  

Bosch Blaj, TenarisSilcotub Zalău, Kastamonu Reghin, Sonaca Aerospace Turda se numără printre cei mai mari angajatori prezenți la Târgul de Cariere (TdC) de la Cluj-Napoca.

Bosch, Kastamonu, Emerson sunt în căutare de ingineri la Blaj, Reghin și Cluj-Napoca, Sonaca vrea montatori și vopsitori la Turda, iar TenarisSilcotub, operatori și personal de mentenanță la Zalău, dar și informaticieni la Cluj.

Grupul german E.ON are nevoie de personal specializat în domeniul financiar pentru centrul de servicii din Cluj-Napoca. “Există acum 500 de oameni în clădirea Amera Tower, care ocupă șapte etaje și prestează servicii pentru toată Europa. Acum dorim personal din domeniul finance, dar care să știe cel puțin o limbă străină”.

“Cea mai mare cerere este pentru IT, inginerie, turism, dar au venit și angajatori cu posturi în Italia, Danemarca sau Germania. Sunt firme cu programe de internship plătit, iar cei care le urmează pot să rămână ulterior în companie. Pretențiile angajaților s-au schimbat mult, mai ales la Cluj, pachetul salarial nu mai este suficient. Oamenii vor oportunități de carieră, abonament la sala de fitness, zile de vacanță plătite”, a declarat Stanca Potra, manager de comunicare al TdC.

La BTarena are loc, în perioada 15-16 octombrie, cel mai complex eveniment de recrutare din Transilvania, la care participă 70 companii, care pun la bătaie 450 de locuri de muncă, și 5.000 de candidați. Acesta include conferința I love My Job – Autumn Talks, cu vorbitori motivaționali și sesiuni de training pentru tineri.

Companiile prezente sunt din domenii diverse, de la inginerie, consultanță, automotive și IT, până la resurse umane, financiar-bancar, turism și contabilitate. Printre acestea se mai numără Genpact, Wellcode, Vertiv, Michelin, Rigips Saint-Gobain, Lufthansa Tecknik, Office Depot, EnergoBit, Cora.

Recrutarea se face într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicații prezentate în parteneriat cu eJobs România. TdC se mai desfășoară la Iași, Chișinău, Oradea, Târgu-Mureș, Sibiu și Brașov, de două ori pe an. În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă 30.000 candidați.

Related posts

Roman SA așteaptă o comandă în valoare de 50 de mil. de euro din Pakistan

Stefana Muresan

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Leave a Comment