Antreprenori Bihor Comunitate Slider Ultimele stiri

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea

Comuniteca, primul spațiu pentru comunitate din Oradea
FOTO: FUNDATIA COMUNITARA ORADEA

Companiile orădene se implică în dotarea și amenajarea primului spațiu pentru comunitate din Oradea.

Luni, 14 octombrie, în incinta Crișul Shopping Center, Fundația Comunitară Oradea a inaugurat primul spațiu pentru comunitate din Oradea: Comuniteca.

Comuniteca
FOTO: FUNDATIA COMUNITARA ORADEA

Comuniteca este locul în care se întâlnesc cei care vor să schimbe lumea. E un loc pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența. Acest centru comunitar este mai mult decât un spațiu, este inițiativă. Comuniteca este un centru al comunității, un loc pentru cei care cred că putem schimba lumea din jur dacă fiecare dintre noi ne dăruim câte puțin. Comuniteca e pentru cei care inspiră și caută inspirație, pentru speciali, pentru grozavi și nemaipomeniți!”, explică Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Ateliere diverse

Comuniteca Atelier, se află în Crișul Shopping Center la etajul 1 și va găzdui ateliere gratuite pentru copii, tineri și seniori: Coder Dojo, artă, științe, teatru în limba română și maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creație vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educație rutieră etc. Înscrierile se pot face on-line.

Comuniteca&Co, spațiul aflat la etajul 2, în incinta Crișul Shopping Center, este împărțit în spațiu de co-working, laborator IT și imprimare 3D, și o sală de ședințe.

„Aici vom găzdui activitățile tinerilor noștri din programul Youth Community, întâlnirile membrilor viitorului Club de Seniori al FCO, activități ale ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor care doresc să desfășoare proiecte pentru comunitate. De asemenea, accesul în spațiul de co-working este gratuit pentru toți acționarii FCO care susțin programele noastre cu o donație recurentă de 100 lei/lună”, a precizat Claudia Abrudan.

Spațiul Comuniteca a fost amenajat și dotat cu sprijinul financiar substanțial al companiei Vernicolor, al companiilor RER Vest și Bugatti by Astor Mueller și al partenerilor Blackboard, Media Bank, Mobila Dalin, Duval Furniture, Dunca Construct, Policolor și Webilke Pro.

Activitățile din Comuniteca vor fi gratuite, acoperirea cheltuileilor de gestionare a spațiului și a materialelor necesare desfășurării atelierelor și programelor va fi făcută din donații și sponsorizări. Fundația Comunitară Oradea caută 20 de companii care să susțină activitățile Comuniteca cu 2.500 euro/an astfel încât să poată continua să ofere acces gratuit celor care vor participa la activitățile Comunitecii.

Comuniteca
FOTO: FUNDATIA COMUNITARA ORADEA

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

Related posts

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Porr Construct a câștigat un contract de 50,5 milioane lei cu CFR SA

Stefana Muresan

Leave a Comment