Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul primar al Aradului spune că a negociat cu germanii de la Volkswagen construcţia unei fabrici în România

Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, actual europarlamentar, a declarat că a discutat anul trecut cu cei de la Volkswagen pentru construirea unei fabrici a grupului german în oraşul de pe Mureş. Municipalitatea arădeană a oferit grupului VAG 1.100 de hectare, prin extinderea parcului industrial al oraşului, a spus acesta, oferta arădeană a fost luată în considerare, dar proiectul a intrat în „beznă” în momentul în care nemţii au anunţat că au ales Turcia ca şi destinaţie a investiţiei pentru noua fabrică. ”Decizia privind noua uzină a fost amânată de consiliul director. Analizăm situația și privim cu preocupare evoluția ei”, au anunţat de curând oficiali de la Volkswagen.

Visele arădenilor, susţinute de declaraţiile lui Falcă, vorbesc de apariţia unor probleme în strategia VAG, odată cu atacul lansat de armata turcă în Siria. În aceste condiții, dublate de posibilele sancţiuni anunţate pentru ofensiva militară de americani şi UE, au readus în atenţie locaţia arădeană, alături de cele din Serbia sau Ungaria.

Informaţia a fost folosită de politicianul arădean, el readucând în atenţie discuţiile din cursul anului 2018. Conform politicianului, locaţiile propuse de oficialii guvernului, pentru o locaţie a unei uzine VW în România au fost Timişoara şi Simeria, dar ambele ar fi fost refuzate de germani, dar aceştia ar fi considerat oportună propunerea Aradului

„Volkswagen a avut un proiect de extindere și a anunțat că amână investiția în Turcia. Înainte au decis să prospere în Europa de Est prin realizarea unei fabrici Skoda. A fost analizată Ungaria, România, Serbia și Turcia, în România erau vizate mai multe locații. Primăria Arad a aflat. Locațiile propuse de Guvern nu au îndeplinit condițiile, în timp ce locația din Arad a îndeplinit condițiile și am început primul nivel de negociere. Am făcut partea de negociere pe patru direcții apoi, statul român a preluat partea mea de negociere și a făcut o ofertă consultanților, la fel cum au făcut și Ungaria și Serbia, doar că Turcia a făcut o ofertă mult mai mare și atunci s-au decis să nu mute Skoda în sud estul Europei. Apoi Volkswagen a anunțat că amână proiectul. Vom vedea dacă continuă în sud estul Europei investiția. În acest moment negocierile se pot relua, nu știm de unde”, a declarat Gheorghe Falcă, conform aradon.ro.

În noile condiţii, Falcă speră că România să fie din nou luată în considerare pentru o nouă fabrică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După 10 ani ca CEO al P3, Ian Worboys se implică în proiecte antreprenoriale

Articolul următor

Investitorii americani caută la Timişoara specialişti cu studii superioare pentru a se extinde în domeniul automotive

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share