Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru elevi din Sighetu Marmației au creat o microîntreprindere de artizanat

O echipă a Liceului Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației a câștigat premiul juriului în cadrul unei competiții organizate de Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale.

Cei patru elevi, Beeatris Panas, Carina Czako, Patrick Liszkovics și Alin Pașca, au arătat prin povestea lor vizuală („Calea mea, calea noastră”) cum tradițiile și arta pot deveni surse de inspirație pentru lansarea unei cariere profesionale.

Fascinația pentru meșteșugul de cusut și brodat al bunicii care realiza cămăși tradiționale, mândria de a le purta și impresiile care le-au generat unei profesoare au constituit motivația din spatele creării microîntreprinderii Dalsi SRL.

Cu ajutorul mai multor asociați de diferite naționalități această microîntreprindere promovează legătura între localnici și produsele tradiționale provenite din diferite culturi: română, maghiară și ucraineană.

La concurs au participat 112 echipe din învățământul vocațional (VET) din 20 de state europene, aceasta fiind a patra ediție a competiției. Echipele au reunit 380 de tineri înscriși în structuri educaționale de tip VET și 76 de instructori și profesori.

Tema acestui an era împărtășirea, prin imagini, a unei experiențe memorabile a elevilor în cadrul învățământului vocațional. Echipa din Maramureș va călători la Salonic pentru deschiderea celui de-al 60-lea Festival Internațional de Film, din 31 octombrie.

Două echipe câștigătoare, din Austria (Cultureconnects, de la Colegiul de Inginerie, Artă și Proiectare și Institutul de Cercetare și Tehnologie Graz-Ortweinschule) și Croația (Chefi, de la Școala Economică și Turismă din Daruvar), au fost nominalizate la premiul de top prezentat de Marianne Thyssen, comisar european pentru ocuparea forței de muncă, la Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale de la Helsinki (14-18 octombrie).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Articolul următor

Peste 1.000 de joburi pentru bihoreni la „Bursa absolvenţilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share