Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Întreprinzătorul Aurelian Marin a introdus în municipiile Cluj-Napoca și Timișoara primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România.

Proprietarul celui mai mare cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, Paradis Vacanțe de Vis, a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy acum doi ani și a început să construiască un model propriu. Planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe orașe.

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un o tendință ascendentă în ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganți la nivel mondial în domeniul lor de activitate. Un exemplu este serviciul de car sharing peer to peer (închiriere de mașini de la persoană la persoană), prin intermediul căruia utilizatorii își pun la dispoziție mașina proprietate personală spre închiriere, pe o platformă specializată, în schimbul unei sume de bani.

Serviciul este deja utilizat cu succes în țări din întreaga lume ca SUA, Canada, Australia, Franța, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia sau Germania. Perpetoo este dezvoltat din capital privat românesc, care însumează 350.000 euro, iar la dezvoltarea și optimizarea platformei lucrează o echipă de 40 de specialiști.

Acesta își propune să contribuie la fluidizarea traficului în marile orașe prin eficientizarea parcului auto existent și la crearea unei piețe și mai competitive de închirieri de mașini: proprietarii să câștige venituri suplimentare prin închiriere, iar românii și turiștii să poată plăti mai puțin când vor să închirieze o mașină.

În afară de Cluj-Napoca și Timișoara serviciul mai este activ din această lună la București și la Iași. Acesta se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de trei ore și maximă de 30 zile.

Cei care vor să își listeze mașina, precum și cei care vor să închirieze un autovehicul, o pot face site-ul Perpetoo, unde trebuie să își creeze un cont în categoria dedicată, proprietar, respectiv șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, tariful de închiriere fiind plătit de către cei care vor să închirieze o mașină. Plata se face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de mașini stabilesc singuri tariful de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO. Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000 de lei, media lunară de venituri estimate de Perpetoo, proprietarii trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, rovinietă valabilă, să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației.

Documentele  se autocompletează direct în aplicație, iar când proprietarul și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas de făcut fiind inspectarea mașinii și înmânarea actelor acesteia, împreună cu un set de chei. Reprezentanții companiei estimează că, în primul an de activitate, 3.000 de proprietari vor lista un autovehicul sau chiar mai multe, iar numărul închirierilor va depăși 25.000.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românii ajung înaintea ungurilor cu Autostrada la graniţă

Articolul următor

Patru elevi din Sighetu Marmației au creat o microîntreprindere de artizanat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share