Cluj Transport Ultimele stiri

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Întreprinzătorul Aurelian Marin a introdus în municipiile Cluj-Napoca și Timișoara primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România.

Proprietarul celui mai mare cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, Paradis Vacanțe de Vis, a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy acum doi ani și a început să construiască un model propriu. Planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe orașe.

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un o tendință ascendentă în ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganți la nivel mondial în domeniul lor de activitate. Un exemplu este serviciul de car sharing peer to peer (închiriere de mașini de la persoană la persoană), prin intermediul căruia utilizatorii își pun la dispoziție mașina proprietate personală spre închiriere, pe o platformă specializată, în schimbul unei sume de bani.

Serviciul este deja utilizat cu succes în țări din întreaga lume ca SUA, Canada, Australia, Franța, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia sau Germania. Perpetoo este dezvoltat din capital privat românesc, care însumează 350.000 euro, iar la dezvoltarea și optimizarea platformei lucrează o echipă de 40 de specialiști.

Acesta își propune să contribuie la fluidizarea traficului în marile orașe prin eficientizarea parcului auto existent și la crearea unei piețe și mai competitive de închirieri de mașini: proprietarii să câștige venituri suplimentare prin închiriere, iar românii și turiștii să poată plăti mai puțin când vor să închirieze o mașină.

În afară de Cluj-Napoca și Timișoara serviciul mai este activ din această lună la București și la Iași. Acesta se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de trei ore și maximă de 30 zile.

Cei care vor să își listeze mașina, precum și cei care vor să închirieze un autovehicul, o pot face site-ul Perpetoo, unde trebuie să își creeze un cont în categoria dedicată, proprietar, respectiv șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, tariful de închiriere fiind plătit de către cei care vor să închirieze o mașină. Plata se face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de mașini stabilesc singuri tariful de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO. Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000 de lei, media lunară de venituri estimate de Perpetoo, proprietarii trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, rovinietă valabilă, să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației.

Documentele  se autocompletează direct în aplicație, iar când proprietarul și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas de făcut fiind inspectarea mașinii și înmânarea actelor acesteia, împreună cu un set de chei. Reprezentanții companiei estimează că, în primul an de activitate, 3.000 de proprietari vor lista un autovehicul sau chiar mai multe, iar numărul închirierilor va depăși 25.000.

Related posts

Uzina din Dragomirești va produce zilnic, în sistem automatizat, peste 350.000 de măști

Ion Surdu

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Emerson a ajuns la peste 2.500 de angajaţi la Cluj şi mai recrutează 150 de oameni

redactia

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Mircea Solovăstru, continuitate în structurile de conducere la Bursa de Valori București.

Nicolae Pop

Tot ce trebuie să știi despre iCEE.fest 2018, festivalul de digital & online care a transformat Bucureștiul, pentru două zile, în capitala europeană a Internetului

redactia

Neştiuta „Deltă” a Transilvaniei

Stefana Muresan

Trei noi tronsoane din Autostrada Transilvania, scoase la licitație

Stefana Muresan

Reuniunea Ambasadorilor IMM: Propuneri pentru adaptarea la economia digitală

Ligia Voro

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

The winners of the 2018 MIPIM Awards

Ionut Oprea

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

Aparatură medicală de peste 2 milioane de lei pentru Spitalul din Carei

Traian Dan

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

ASA CONS din Tur­da, afaceri în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

Ion Surdu

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Nora Dumitrescu

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

Nomade Communication. Cum să îți spui povestea?

Ligia Voro

Leave a Comment