Cluj Transport Ultimele stiri

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Întreprinzătorul Aurelian Marin a introdus în municipiile Cluj-Napoca și Timișoara primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România.

Proprietarul celui mai mare cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, Paradis Vacanțe de Vis, a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy acum doi ani și a început să construiască un model propriu. Planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe orașe.

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un o tendință ascendentă în ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganți la nivel mondial în domeniul lor de activitate. Un exemplu este serviciul de car sharing peer to peer (închiriere de mașini de la persoană la persoană), prin intermediul căruia utilizatorii își pun la dispoziție mașina proprietate personală spre închiriere, pe o platformă specializată, în schimbul unei sume de bani.

Serviciul este deja utilizat cu succes în țări din întreaga lume ca SUA, Canada, Australia, Franța, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia sau Germania. Perpetoo este dezvoltat din capital privat românesc, care însumează 350.000 euro, iar la dezvoltarea și optimizarea platformei lucrează o echipă de 40 de specialiști.

Acesta își propune să contribuie la fluidizarea traficului în marile orașe prin eficientizarea parcului auto existent și la crearea unei piețe și mai competitive de închirieri de mașini: proprietarii să câștige venituri suplimentare prin închiriere, iar românii și turiștii să poată plăti mai puțin când vor să închirieze o mașină.

În afară de Cluj-Napoca și Timișoara serviciul mai este activ din această lună la București și la Iași. Acesta se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de trei ore și maximă de 30 zile.

Cei care vor să își listeze mașina, precum și cei care vor să închirieze un autovehicul, o pot face site-ul Perpetoo, unde trebuie să își creeze un cont în categoria dedicată, proprietar, respectiv șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, tariful de închiriere fiind plătit de către cei care vor să închirieze o mașină. Plata se face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de mașini stabilesc singuri tariful de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO. Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000 de lei, media lunară de venituri estimate de Perpetoo, proprietarii trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, rovinietă valabilă, să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației.

Documentele  se autocompletează direct în aplicație, iar când proprietarul și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas de făcut fiind inspectarea mașinii și înmânarea actelor acesteia, împreună cu un set de chei. Reprezentanții companiei estimează că, în primul an de activitate, 3.000 de proprietari vor lista un autovehicul sau chiar mai multe, iar numărul închirierilor va depăși 25.000.

Related posts

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

PNDL: 175 milioane de lei pentru reabilitarea a 60 km de drumuri din Maramureș

Stefana Muresan

Interes crescut pentru Cluj la Târgul de la Milano

Stefana Muresan

Peste 4.000 de vizitatori, la Ambasada României din Washington cu ocazia Zilei Porților Deschise și a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Producție în creștere a Romgaz, prin punerea în exploatare a sondei 77 Rosetti

Ligia Voro

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

Premieră în România: Regiunile de Dezvoltare din Transilvania susțin proiecte comune

Stefana Muresan

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

Marquardt donează peste 22.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu

Ion Surdu

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, profit net de 1,66 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Filiala din Sibiu a unuia dintre cei mai importanți furnizori pe plan internațional de sisteme de conectare a împlinit 14 ani

Papuc Irina

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

Leave a Comment