Bihor Infrastructura Transport Ultimele stiri

Românii ajung înaintea ungurilor cu Autostrada la graniţă

La o săptămână după ce asocierea de firme Trameco SA – Vahostav -SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Wster Drillings SRL a început asfaltarea subsecțiunii 3C3 Biharia – Borș a Autostrăzii Transilvania, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a efectuat o nouă vizită în teren pentru a analiza stadiul și calitatea lucrărilor.

 

Ministrul a fost însoțit, marți seara, pe parcursul vizitei, de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, prefectul județului, Ioan Mihaiu, Crina Lăpușan, de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, și de reprezentantul constructorului, Beniamin Rus.

Răzvan Cuc nu a fost deloc surprins să afle că lucrările au fost realizate, pe acest tronson, în proporție de 65%, devansându-le pe cele din Ungaria, și că porțiunea de autostradă ar putea fi dată în trafic până la finalul acestui an, mult înainte de expirarea termenului. Și asta pentru că, potrivit declarațiilor lui Cuc, pe șantierul din Bihor s-a lucrat, întotdeauna, exemplar.

Răzvan Cuc
FOTO: BIHON.RO

,,Toată lumea spunea că Ungaria va fi gata cu autostrada, iar România nu va avea capacitatea să preia traficul. Iată o mare surpriză: România este gata cu autostrada! În proporţie de 65% stadiul fizic este finalizat. Mai avem foarte puţin şi terminăm lucrarea. Am terminat noi înaintea ungurilor”, a spus, la fața locului, ministrul. Acest lucru se datorează, crede Cuc, faptului că execuția a căzut în sarcina antrepenorilor români.

 

,,Sunt firme românești puternice, care au oameni serioși și care au demonstrat”, a precizat Răzvan Cuc.

 

Lucrările pe porţiunea Biharea - Borş, gata în proporţie de 65%
FOTO: AGENŢIA NEWS BIHOR

Ministrul a vorbit și despre situația existentă la Centura ocolitoare Ștei. ,,A existat o discuție între constructor și companie. Probabil că se va rezilia contractul pentru că acesta a fost semnat în urmă cu mai bine de doi ani, prețurile ar trebui actualizate și constructorul nu cred că mai are forța să ducă acest contract la bun sfârșit. Se va rezilia pe cale amiabilă, deoarece am înțeles că nu există opoziție din partea constructorului, și se va relicita după actualizarea prețului”, a explicat ministrul.

Vă reamintim că subsecțiunea 3C3 a Autostrăzii Transilvania începe în zona localitații Biharia și se încheie la frontiera româno-ungară, unde se va racorda la rețeaua rutieră maghiară.

 

Sursa: Agenţia News Bihor

Related posts

Oradea, investiţii de 50 de milioane de euro în turism

Stefana Muresan

Domul Catolic din Timișoara, reabilitat cu fonduri europene. Investiții de peste 21 mil. lei

redactia

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie cu peste 36 milioane de euro

redactia

Leave a Comment