Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety for Buildings Conference la București, la ARCUB, în strada Lipscani 84-90, în 28 octombrie 2019, dezbătând temele importante cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanța energetică a clădirilor și despre cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu.

 

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, a acceptat invitația noastră de a participa la conferința Pria Fire Safety for Buildings Conference la București. TeraSteel este unul dintre cei mai importanți producători de panouri termoizolante și structuri zincate din Europa Centrală și de Est, cu unități de producție în România și Serbia. De-a lungul celor peste 15 ani de activitate în domeniul materialelor de construcții a ocupat poziții de director general, manager exporturi și director de vânzări. Expertiza sa acoperă zonele de dezvoltare și strategie de business, management, vânzări, training, dezvoltarea portofoliului de clienți și a portofoliului de produse atât local, cât și internațional. Sub coordonarea sa, TeraSteel a inaugurat, în 2017, TeraSteel Serbia – prima unitate de producție cu capital integral privat românesc, deschisă în străinătate după 1990.

Cosmin Pătroiu ne mărturiseste că, “la TeraSteel, inovația este unul dintre atributele cheie în strategia companiei. Drept urmare, am dezvoltat un nou produs, personalizat, care oferă o reacție superioară la foc, integrat într-o soluție sustenabilă și reutilizabilă. Aceasta propune crearea clădirilor viitorului, cu durabilitatea, eficiența energetică și oamenii în centrul proiectării.

Așadar, siguranţa la incendiu a clădirilor devine o temă tot mai importantă la nivel european, mai ales după incendiul din Turnul Grenfell, Londra.

Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informaţii pentru Foc și, pentru prima dată, o directivă europeană include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor.

Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă.

În UE au loc 5000 de incendii zilnic!

Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie total din Europa, iar parcul imobiliar este responsabil pentru aproximativ 36% din totalul emisiilor de CO2 din Uniune.

În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu!

De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor are o vechime de aproape 20 de ani.

De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.

În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MDRAP, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar şi din România, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii  de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort, dar, mai ales, pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea siguranţei la incendiu.

Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.

Ceilalți lectori invitați sunt:

  • Reprezentant Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
  • Raed ARAFAT – Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă
  • General de brigadă Dan-Paul IAMANDI – Inspector general, IGSU
  • Alexandru Găvozdea – Președinte, OAR
  • Mihai TOADER-PASTI – Co-Founder și General Manager EFdeN
  • Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
  • Mihai MEREUȚĂ – Președinte, Liga Habitat
  • Reprezentant companie cablu
  • Reprezentant companie construcții
  • Alina VLĂDOIANU – Director Legal & Public Affairs la Mega Image Romania/ Vicepreședinte, AMRCR
  • Reprezentant Primăria București
  • Influenceri

Conferința PRIA Fire Safety for Buildings face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Participă la ediția a 2-a a conferinței PRIA Fire Safety in Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră!

Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-2019/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Articolul următor

Românii ajung înaintea ungurilor cu Autostrada la graniţă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share