Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

În aceste zile, la Liceul Tehnologic din Cadea se derulează Programul „Train the trainer” (Formează instructorul/profesorul).

 

„În această instituție de învățământ se școlarizează elevi înscriși în clasele profesionale care urmează modelul german promovat la Brașov. Prima etapă a acestui proces educațional presupune ca și profesorii să fie familiarizați cu tehnicile moderne de predare și cu aparatura performantă pe care o are școala la dispoziție. Asociația Bihor West Professional, Consiliul Județean și partenerii noștri, Auto Bara, Drumuri Orășenești, Selina, Modular Building Solutions, Faist Metalworking, Eberspächer, membri ai asociației, au achiziționat un simulator de sudură, ce reproduce condițiile de muncă dintr-un atelier de sudură, într-un format în care erorile pot fi ușor corectate, fără a exista riscul accidentelor”, a spus Hizo Zoltán, directorul Asociației Bihor West Professional.

 

Testări electronice și cursuri practice virtuale

Liceul Tehnologic Cadea
FOTO: AGENȚIA NEWS BIHOR

La Cadea, cursurile de specialitate se vor preda în sistem electronic, în limbile română și maghiară. Elevii vor învăța și despre curentul alternativ sau trifazic, efecte și aplicații ale electricității. Vor avea la dispoziție imagini interactive, vor putea conduce experimente în mediul virtual și vor fi testați.

„Sunt patru module, 6 cursuri cu un total de 24 de ore. În clasa a IX-a, elevii au doar partea teoretică. Aceste cursuri electronice, experimentele ce pot fi conduse într-un mediu complet sigur, ca și cel virtual, și testările electronice sunt un avantaj pentru elevul care va deprinde profesia mai ușor. Programa școlară prevede ca orele de practică să înceapă din clasa a X-a. Până la finele clasei a XI-a, elevii vor folosi simulatorul de sudură, dar vor face practică și la sediul angajatorului”, a precizat Karancsi Béla, directorul Liceului Tehnologic din Cadea.

 

Liceul Tehnologic Cadea
FOTO: AGENTIA NEWS BIHOR
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Articolul următor

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share