Fonduri Europene Infrastructura Timiș Transport

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Specialiştii care se ocupă de analiza lucrărilor de pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, momentan închis circulaţiei, deşi este aproape integral finalizat, au ajuns la concluzia că dezastrul legat de calitatea construcţiei, anunţat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu este chiar atât „accentuat”. În concluzie, pe cei 21 de kilometri de autostradă s-ar putea circula, dar numai în anumite condiţii.

Surpriză pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Acesta ar putea fi deschis circulaţiei chiar de săptămâna viitoare, dar numai pentru autovehiculele cu masa autorizată de 7,5 tone şi cu posibilitatea circulaţiei doar cu o viteză maximă de 80 de kilometri la oră. IPTANA, societatea care a realizat expertiza a recomandat deschiderea circulației rutiere pe lotul 3 al autostrăzii A1 cu restricție de 7,5 tone, iar viteza maximă de 80 km/oră, conform Radio România Actualităţi. Aceasta ar putea fi realizată cu resticţiile amintite. Totuşi, remarcăm faptul că expertiza demontează mare parte din acuzaţiile aduse de Cuc, care anunţa un adevărat dezastru în calitatea construcţiei realizate de un grup de firme conduse de o companie spaniolă.

Vă reamintim că cei de la CNAIR au reziliat contractul cu constructorul acestui lot, aflându-se, în acest moment, în conflict cu spaniolii care au realizat cei 21 de kilometri de autostradă, de la Ilia și până la Holdea. Inclusiv nodul de la Holdea. În fapt, deschiderea circulaţiei depinde şi de acest nod de la Holdea, care a fost realizat de acelaşi constructor, dar nu a fost încă realizată predarea investiţiei.

Related posts

Investiţii de peste 600 milioane lei în reţeaua de apă şi canalizare din Alba

Stefana Muresan

Câștigătorul Sibiu-Boița, desemnat, sunt pregătite modificări la legislație

Ligia Voro

Zona Ronaţ din Timişoara va primi un centru multifuncţional, în valoare de 5,5 milioane de lei, finanţat cu bani europeni

Robert Bloancă

Leave a Comment