Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Taxele şi impozitele din Timişoara rămân la acelaşi nivel şi anul viitor

Taxele şi impozitele din Timişoara rămân la acelaşi nivel şi anul viitor

Dacă aleşii locali din Timişoara îşi vor da acordul, taxele şi impozitele locale nu se vor schimba în oraşul de pe Bega în cursul anului viitor. Ca o surpriză, evenimentele culturale şi sportive ar urma să fie scutite de taxe, ca un sprijin pentru Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană. În schimb, creşte nivelul taxei de salubrizare impuse celor care nu au semnat cu societatea de specialitate contract pentru ridicarea deşeurilor.

Astfel, conform proiectului, cuantumul impozitului pe clădiri şi autoturisme va rămâne neschimbat în anul 2020 pentru contribuabilii timişoreni. În plus, evenimentele culturale de orice fel şi cele sportive vor fi scutite total de impozitare, în perspectiva anului Capitalei Culturale Europene 2021.

Pentru plata anticipată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren sau a impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabilii persoane fizice, până la data de 31 martie a anului 2020 se va acorda o bonificaţie de 10%, la fel ca şi cum se prevedea şi pentru taxele din 2019.
Singura taxă care va fi majorată este cea de salubritate. Aceasta are ca scop acoperirea cheltuielilor serviciului de salubrizare efectuat pentru colectarea, transportul, depozitarea și neutralizarea deșeurilor municipale nepericuloase de la utilizatorii serviciului efectuat pentru persoanele fizice și juridice care nu au încheiat un contract pentru prestarea serviciilor de salubrizare cu operatorul de servicii publice de salubrizare. Pentru persoanele fizice din gospodării individuale și asociații de proprietari se va plăti 9,91 lei/persoană/lună, în timp ce operatori economici și instituții publice vor plăti 330,05 lei/tonă

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Articolul următor

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share