Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile germane vor promova învățământul dual în Satu Mare

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK) și-a propus să schimbe imaginea populației despre școlile profesionale pe baza bunelor practici existente în județul Satu Mare.

Decizia vine ca urmare a unei întâlniri româno-germane care a avut loc la Satu Mare cu subprefectul Tamas Altfatter şi cu președintele Consiliului Județean, Csaba Pataki.

Aceasta a constituit un prilej de promovare a județului ca locație investițională, de discuții privind perspectivele de dezvoltare locală și de abordare a unor teme importante, cum ar fi învățământul dual sau privind dezvoltarea de noi legături, inclusiv de transport aerian cu Germania, conform AHK România.

Subprefectul a apreciat volumul mare al investițiilor germane în județ, care creează locuri de muncă stabile, colaborarea instituțională cu organizațiile economice ale companiilor germane. El a prezentat implicarea etnicilor germani în administrația sătmăreană, la toate nivelurile (consilieri locali și județeni, primari).

Din delegația AHK condusă de Sebastian Metz, director general, au mai făcut parte Swantje Kortemeyer, director al secției economice și comerciale a Ambasadei Germaniei la București, Guenter Maier, jurnalist economic, președintele DRW Satu Mare, Iuliu Cadar. Eugen Șinca, analist senior în cadrul BCR, a susținut cu acel prilej o prezentare a economiei românești într-un moment de răscruce.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Articolul următor

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share