Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Posibilitatea unor cariere multiple și reprofilarea în domeniul tehnologiei informațiilor (IT)sunt două tendințe care se arată pe piața muncii la Cluj-Napoca.

În perioada 15-16 octombrie, la BTarena a avut loc ediția de toamnă a Târgului de Cariere (TdC), cel mai complex eveniment de recrutare din Transilvania, la care au participat 70 companii și 4.500 vizitatori. Evenimentul a reunit angajatori veniți cu sute de locuri de muncă disponibile, atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru cei cu mai multă experiență profesională.

Companiile interesate au fost din inginerie, consultanță, automotive, IT, resurse umane, financiar-bancar, turism și contabilitate, oferind 600 locuri de muncă pentru România și străinătate (full time, part time, internship).

Firmele cu cele mai multe oportunități au fost Genpact, Bosch Automotive, Vertiv, Sta Travel, Emerson, Michelin, E.ON, Banca Transilvania, Art of Hospitality, Tenaris, Rigips Saint-Gobain, Lufthansa Tecknik, Office Depot, Energobit, Cora. Recrutarea s-a făcut într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicații în parteneriat cu eJobs România.

“Oferta de locuri de muncă în acest sezon a fost variată, iar multe companii au demarat pe loc procesul de angajare. De la ingineri, contabili și chiar graficieni și lucrători comerciali, companiile au reușit să angajeze eficient și rapid“, a declarat Stanca Potra, PR manager al TdC.

Partea de recrutare a fost completată de conferința I Love My Job – Autumn Talks, ce a adus speakeri motivaționali și sesiuni de training pentru tineri. Cele trei sesiuni au fost adresate tinerilor interesați de posibilitatea carierelor multiple, dar și de o reprofilare în domeniul IT, sesiunea prezentată de Wellcode expunând secretele succesului de la zero la programator.

TdC reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova. Evenimentele se desfășoară în Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Oradea, Târgu-Mureș, Sibiu, Brașov, de două ori pe an. În cele două sezoane de recrutare participă 400 companii și 30.000 candidați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile germane vor promova învățământul dual în Satu Mare

Articolul următor

Valtryp deschide o nouă fabrică la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share