Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație a patronului Unicarm pentru Spitalul Judeţean Satu Mare

Aparatura noua la Spitalul Judetean Satu Mare
FOTO: PRESASM

Proprietarul companiei Unicarm, Vasile Lucuț, a donat aparatură pentru secția de Neurologie a Spitalului Județean. Astfel, medicii vor avea la dispoziție instrumente moderne pentru tratarea pacienților.

În urma donației, Secția de Neurologie a primit un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului anguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale.

Pe lista aparatelor donate se află și un electromiograf, folosit pentru examinareasistemului nervos periferic și un electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizareaactivității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin.

Întrebat despre motivul pentru care a decis să doneze aparatură pentru secția de neurologie, mai ales că este vorba despre o sumă importantă, patronul Unicarm a precizat că a făcut-o după ce a simțit pe pielea sa ce înseamnă, ca pacient, să nu dispui de mijloace de investigare de ultimă generație.

Vasile Lucuț a fost impresionat de faptul că echipa tânără de medici nu avea resursele materiale necesare pentru o diagnosticare corectă, iar asta l-a determinat ca încă de pe patul de spital să îi pună pe medici să facă o listă cu echipamentele de care ar avea nevoie.

Proprietarul Unicarm a lăudat și promptitudinea cu care a reacționat furnizorul de echipmante, astfel încât acestea să ajungă cât mai repede în spital, și să fie puse la dispoziția pacienților.

Valoarea donației private se ridică la 90.000 de euro.

SURSA: PRESASM

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Articolul următor

Direcţia Apelor Banat s-a dotat cu o dragă şi două barje în valoare de 721.000 de euro, cu bani europeni

Citește și:
Citeste mai mult

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Investitorii din comuna Mihai Viteazu au prezentat unitatea de producție a mezelurilor recent pusă în funcțiune. “Hala noastră…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share