Sălaj Ultimele stiri

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Directorul comercial al producătorului de mobilă Simex, Gabriel Lavrincic, a fost propus pentru funcția de consul onorific al Federației Ruse în România. Viitoarea instituție va avea sediul în județul Sălaj.  

În calitate de viitor consul onorific, acesta a reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad, județul Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor. Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine

Delegația a mai fost formată din ambasadorul Andrei Grinkevich (Ambasada Belarus), ministrum plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Nigeriei), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Cehiei), Barbu Mihăescu (reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România), Gabriela Voicilă (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), directorul grupului Avangarde, Adriana Radu.

“Prin prisma profesională, sunt zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, fac afaceri cu rușii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv tot spațiul ex-sovietic, unde dețin un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic și național al României.

Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești, poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes, trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS.

Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România, piața rusă are nevoie de produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, alimentare, legume, fructe, vinuri, medicamente, mecanică, utilaje pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional. În Rusia, etichetă „Fabricat în România” reprezintă o carte de vizită serioasă care garantează calitatea.

România poate fi din nou destinația principală a turiștilor ruși pentru că este o țară deosebit de frumoasă, cu mare, deltă, munte ape termale speciale, saline, oameni primitori și multă istorie. Rusia este deschisă în ceea ce privește cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Susținem și invităm la Moscova pe toți producătorii români, care vor să facă export în Rusia.

România a fost pentru piața rusă un partener economic serios, încă de pe vremea URSS. În 2018, am constatat cu satisfacție o recuperare aproape completă a volumului schimburilor comerciale dintre Rusia și România, la nivelul din ajunul crizei din 2014 (5 miliarde de dolari). Cooperarea comercială și economică dintre țările noastre are un potențial uriaș, dar din pacate neutilizat”, susține Gabriel Lavrincic.

Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, și secretarul în cadrul ambasadei Vladimirovici Alekseenko au vizitat, în acest an, fabrica din Șimleu Silvaniei, unde s-au întâlnit atât cu președintele SIMEX, Dumitru Blaga, cât și cu primarul orașului, Septimiu Țurcaș.

Ambasadorul rus a vizitat judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei, scopul său fiind dezvoltarea legăturilor economice și culturale. La prima sa vizită în Sălaj i s-au prezentat de către prefectul Florin Florian oportunitățile județului: agricultură și turism. La Zalău s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Șimleu Silvaniei a vizitat Muzeul Holocaustului.

Related posts

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Ședintă tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj

Stefana Muresan

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Infrastructura de apă și canalizare în Transilvania: miliarde de euro pentru apă curată și sanitație

Ion Surdu

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Proiect pentru accelerarea digitalizării sistemului educațional, realizat la UBB

Stefana Muresan

Expoziția „Două Regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, la Ambasada României de la Berlin

Stefana Muresan

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

Hanna Instruments vizează internalizarea proceselor în România

Nora Dumitrescu

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster şi IT Transilvania – Soluții pentru o „Românie Inteligentă”

Stefana Muresan

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Papuc Irina

Bosch a inaugurat noua clădire a Centrului de Inginerie din Cluj

Papuc Irina

„Ambulanța pentru Monumente” a câștigat premiul publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Ion Surdu

DEBT IN EUROPEAN EMERGING MARKETS FORUM 2018

Ionut Oprea

Afaceri românești în pandemie: s-a lansat primul sabot medical antibacterian

Traian Dan

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Rupack, gestionarea eficientă a cartonului la Reghin 

Ligia Voro

Farmecul internetului. Vânzări anuale în creștere cu 46%

Nora Dumitrescu

Inedita actiune de promovare a patrimoniului turistic si cultural din judetul Cluj

Stefana Muresan

România, pe locul 32 dintre cele mai bune destinații europene pentru afaceri

Traian Dan

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Nora Dumitrescu

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Este gata cel mai mare centru pentru deșeuri din România

Nora Dumitrescu

Leave a Comment