Sălaj Ultimele stiri

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Directorul comercial al producătorului de mobilă Simex, Gabriel Lavrincic, a fost propus pentru funcția de consul onorific al Federației Ruse în România. Viitoarea instituție va avea sediul în județul Sălaj.  

În calitate de viitor consul onorific, acesta a reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad, județul Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor. Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine

Delegația a mai fost formată din ambasadorul Andrei Grinkevich (Ambasada Belarus), ministrum plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Nigeriei), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Cehiei), Barbu Mihăescu (reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România), Gabriela Voicilă (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), directorul grupului Avangarde, Adriana Radu.

“Prin prisma profesională, sunt zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, fac afaceri cu rușii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv tot spațiul ex-sovietic, unde dețin un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic și național al României.

Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești, poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes, trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS.

Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România, piața rusă are nevoie de produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, alimentare, legume, fructe, vinuri, medicamente, mecanică, utilaje pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional. În Rusia, etichetă „Fabricat în România” reprezintă o carte de vizită serioasă care garantează calitatea.

România poate fi din nou destinația principală a turiștilor ruși pentru că este o țară deosebit de frumoasă, cu mare, deltă, munte ape termale speciale, saline, oameni primitori și multă istorie. Rusia este deschisă în ceea ce privește cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Susținem și invităm la Moscova pe toți producătorii români, care vor să facă export în Rusia.

România a fost pentru piața rusă un partener economic serios, încă de pe vremea URSS. În 2018, am constatat cu satisfacție o recuperare aproape completă a volumului schimburilor comerciale dintre Rusia și România, la nivelul din ajunul crizei din 2014 (5 miliarde de dolari). Cooperarea comercială și economică dintre țările noastre are un potențial uriaș, dar din pacate neutilizat”, susține Gabriel Lavrincic.

Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, și secretarul în cadrul ambasadei Vladimirovici Alekseenko au vizitat, în acest an, fabrica din Șimleu Silvaniei, unde s-au întâlnit atât cu președintele SIMEX, Dumitru Blaga, cât și cu primarul orașului, Septimiu Țurcaș.

Ambasadorul rus a vizitat judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei, scopul său fiind dezvoltarea legăturilor economice și culturale. La prima sa vizită în Sălaj i s-au prezentat de către prefectul Florin Florian oportunitățile județului: agricultură și turism. La Zalău s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Șimleu Silvaniei a vizitat Muzeul Holocaustului.

Related posts

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Stefana Muresan

„Mintea” roboțelului Zora, care va sprijini bolnavii de Alzheimer și demență, proiectat de cercetători români la UTCN

redactia

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Raul Felix Hodoș, președinte SOROCAPP, despre efectul GDPR: “Se schimbă cu totul ideea de marketing în domeniu”

Ligia Voro

Volumul total de investiții din CEE în 2019 depășește performanța record din 2018

Papuc Irina

Ministrul Tansporturilor: Sunt deschise 13 şantiere, însumând 169 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Total Business Land elaborează SF pentru Parcul Industrial Tămășeu

Traian Dan

Sondaj: Peste 70% dintre firme nu au o strategie pentru situații precum COVID-19. Planul unei companii din Sibiu

Papuc Irina

UBB, proiecte in valoare de 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar

Stefana Muresan

MCSI a lansat proiectul educațional „Kidibot Cyber Security Training”

Ligia Voro

Lanțul de cafenele Ted’s se extinde în stradă la Cluj

Nora Dumitrescu

Alianța magazinelor online din România, inițiată de 17 companii

Nora Dumitrescu

Crizele sunt un catalizator pentru inovație – Andreea Nițoi, Brand & Innovation Manager la RSM România

Nicolae Pop

Aeroportul Sibiu: numărul pasagerilor a crescut cu aproape o treime

redactia

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Particularities of the business environment in Cluj-Napoca, Romania

Stefana Muresan

​Sala polivalentă din Oradea, prima de această anvergură realizată de Compania Naţională de Investiţii

redactia

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO

Ionut Oprea

FOTO: Brandul Herlitz aniversează 30 de ani cu o primă surpriză: programul “Profesori fericiți pentru România”  

Ligia Voro

Dacia Plant donează gel igienizant pentru patru spitale mari din Braşov

Ion Surdu

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Leave a Comment