Sălaj Ultimele stiri

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Directorul comercial al producătorului de mobilă Simex, Gabriel Lavrincic, a fost propus pentru funcția de consul onorific al Federației Ruse în România. Viitoarea instituție va avea sediul în județul Sălaj.  

În calitate de viitor consul onorific, acesta a reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad, județul Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor. Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine

Delegația a mai fost formată din ambasadorul Andrei Grinkevich (Ambasada Belarus), ministrum plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Nigeriei), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Cehiei), Barbu Mihăescu (reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România), Gabriela Voicilă (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), directorul grupului Avangarde, Adriana Radu.

“Prin prisma profesională, sunt zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, fac afaceri cu rușii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv tot spațiul ex-sovietic, unde dețin un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic și național al României.

Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești, poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes, trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS.

Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România, piața rusă are nevoie de produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, alimentare, legume, fructe, vinuri, medicamente, mecanică, utilaje pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional. În Rusia, etichetă „Fabricat în România” reprezintă o carte de vizită serioasă care garantează calitatea.

România poate fi din nou destinația principală a turiștilor ruși pentru că este o țară deosebit de frumoasă, cu mare, deltă, munte ape termale speciale, saline, oameni primitori și multă istorie. Rusia este deschisă în ceea ce privește cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Susținem și invităm la Moscova pe toți producătorii români, care vor să facă export în Rusia.

România a fost pentru piața rusă un partener economic serios, încă de pe vremea URSS. În 2018, am constatat cu satisfacție o recuperare aproape completă a volumului schimburilor comerciale dintre Rusia și România, la nivelul din ajunul crizei din 2014 (5 miliarde de dolari). Cooperarea comercială și economică dintre țările noastre are un potențial uriaș, dar din pacate neutilizat”, susține Gabriel Lavrincic.

Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, și secretarul în cadrul ambasadei Vladimirovici Alekseenko au vizitat, în acest an, fabrica din Șimleu Silvaniei, unde s-au întâlnit atât cu președintele SIMEX, Dumitru Blaga, cât și cu primarul orașului, Septimiu Țurcaș.

Ambasadorul rus a vizitat judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei, scopul său fiind dezvoltarea legăturilor economice și culturale. La prima sa vizită în Sălaj i s-au prezentat de către prefectul Florin Florian oportunitățile județului: agricultură și turism. La Zalău s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Șimleu Silvaniei a vizitat Muzeul Holocaustului.

Related posts

S IMMO AG: Positive annual trend continues

Ionut Oprea

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

Ion Surdu

Un IT-ist a investit 5.000 de euro în albine. Acum, produce 5 tone de miere pe an

redactia

Grupul Agta Record impune noi standarde pe piaţa românească

Stefana Muresan

Cinci ofertanți pentru contractul național de achiziție a autobuzelor electrice

Stefana Muresan

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Tradiţiile şi meșteșugurile româneşti, promovate la Bran timp de trei zile

Ligia Voro

PALMED solicită o dezbatere publică. Peste 90% din unităţile medicale din România sunt private

Stefana Muresan

Unde s-a extins Penny Market în Transilvania

Nora Dumitrescu

2,4 milioane de euro pentru calea ferată Predeal-Brașov

Stefana Muresan

Tren de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti. Ungaria pregătește studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Papuc Irina

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi 

Ligia Voro

Topul investitorilor in real estate, 2015-2019

Papuc Irina

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Nora Dumitrescu

MedLife își mărește pachetul de acțiuni din grupul Genesys Arad

Ligia Voro

Consolidarea fermelor de familie, primul obiectiv pentru 2021-2024 al Ministerului Agriculturii: 1 miliard de euro pentru investiții în sector vegetal și zootehnic

Ion Surdu

Giganții auto din Banat și Transilvania, angajatorii începutului de an

Nora Dumitrescu

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Sălajul și-a desemnat cele mai bune firme

Nora Dumitrescu

Maramureșul își va face inventarul clădirilor

Nora Dumitrescu

Cum arată investiția de 2 milioane de euro a Simonei Halep în Poiana Brașov

redactia

Schaffer – cele mai performante încărcătoare frontale din România

Stefana Muresan

Schema de granturi mici, lansată de Ministerul Mediului. Buget de 1 milion de euro

Ion Surdu

Leave a Comment