Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Directorul comercial al producătorului de mobilă Simex, Gabriel Lavrincic, a fost propus pentru funcția de consul onorific al Federației Ruse în România. Viitoarea instituție va avea sediul în județul Sălaj.  

În calitate de viitor consul onorific, acesta a reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad, județul Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor. Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine

Delegația a mai fost formată din ambasadorul Andrei Grinkevich (Ambasada Belarus), ministrum plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Nigeriei), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Cehiei), Barbu Mihăescu (reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România), Gabriela Voicilă (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), directorul grupului Avangarde, Adriana Radu.

“Prin prisma profesională, sunt zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, fac afaceri cu rușii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv tot spațiul ex-sovietic, unde dețin un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic și național al României.

Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești, poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes, trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS.

Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România, piața rusă are nevoie de produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, alimentare, legume, fructe, vinuri, medicamente, mecanică, utilaje pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional. În Rusia, etichetă „Fabricat în România” reprezintă o carte de vizită serioasă care garantează calitatea.

România poate fi din nou destinația principală a turiștilor ruși pentru că este o țară deosebit de frumoasă, cu mare, deltă, munte ape termale speciale, saline, oameni primitori și multă istorie. Rusia este deschisă în ceea ce privește cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Susținem și invităm la Moscova pe toți producătorii români, care vor să facă export în Rusia.

România a fost pentru piața rusă un partener economic serios, încă de pe vremea URSS. În 2018, am constatat cu satisfacție o recuperare aproape completă a volumului schimburilor comerciale dintre Rusia și România, la nivelul din ajunul crizei din 2014 (5 miliarde de dolari). Cooperarea comercială și economică dintre țările noastre are un potențial uriaș, dar din pacate neutilizat”, susține Gabriel Lavrincic.

Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, și secretarul în cadrul ambasadei Vladimirovici Alekseenko au vizitat, în acest an, fabrica din Șimleu Silvaniei, unde s-au întâlnit atât cu președintele SIMEX, Dumitru Blaga, cât și cu primarul orașului, Septimiu Țurcaș.

Ambasadorul rus a vizitat judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei, scopul său fiind dezvoltarea legăturilor economice și culturale. La prima sa vizită în Sălaj i s-au prezentat de către prefectul Florin Florian oportunitățile județului: agricultură și turism. La Zalău s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Șimleu Silvaniei a vizitat Muzeul Holocaustului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fornetti România a investit 1,5 milioane de euro la fabrica pe care o deţine în Timiş

Articolul următor

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share