Sălaj Ultimele stiri

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Directorul comercial al producătorului de mobilă Simex, Gabriel Lavrincic, a fost propus pentru funcția de consul onorific al Federației Ruse în România. Viitoarea instituție va avea sediul în județul Sălaj.  

În calitate de viitor consul onorific, acesta a reprezentat Ambasada Rusiei împreună cu o delegație externă în municipiul Dej, respectiv comuna Vad, județul Cluj, cu scopul de a crea relații comerciale și oportunități pentru mediul economic zonal, în domeniul producției, cât și al serviciilor. Întâlnirea, organizată în cadrul Programului International Romanian Investment Zoom, își propune să stimuleze, cu implicarea autorităților locale și a ambasadelor, dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companii românești și firme străine

Delegația a mai fost formată din ambasadorul Andrei Grinkevich (Ambasada Belarus), ministrum plenipotențiar Raymond Brown (Ambasada Nigeriei), Ministru-Consilier Rudolf Opatril (Ambasada Cehiei), Barbu Mihăescu (reprezentantul Camerei de Comerț Elveția – România), Gabriela Voicilă (secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat), directorul grupului Avangarde, Adriana Radu.

“Prin prisma profesională, sunt zilnic în contact cu piața rusă și ex-URSS, fac afaceri cu rușii de 26 de ani. Sunt un bun cunoscător al realităților economice, sociale și politice din Rusia, respectiv tot spațiul ex-sovietic, unde dețin un portofoliu larg de relații și un capital enorm de simpatie, pe care le cultiv în interesul economic și național al României.

Propășirea relațiilor economice dintre România și Rusia, prin dezvoltarea exporturilor românești, poate genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern. Dacă dorim o relansare economică românească de succes, trebuie neapărat să ținem cont și de piața rusă, respectiv ex-URSS.

Federația Rusă dorește relații comerciale reciproc avantajoase cu România, piața rusă are nevoie de produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, alimentare, legume, fructe, vinuri, medicamente, mecanică, utilaje pe care românii știu să le producă la un nivel de calitate excepțional. În Rusia, etichetă „Fabricat în România” reprezintă o carte de vizită serioasă care garantează calitatea.

România poate fi din nou destinația principală a turiștilor ruși pentru că este o țară deosebit de frumoasă, cu mare, deltă, munte ape termale speciale, saline, oameni primitori și multă istorie. Rusia este deschisă în ceea ce privește cooperarea în domeniul învățământului, sportiv, cultural, tehnic și științific. Susținem și invităm la Moscova pe toți producătorii români, care vor să facă export în Rusia.

România a fost pentru piața rusă un partener economic serios, încă de pe vremea URSS. În 2018, am constatat cu satisfacție o recuperare aproape completă a volumului schimburilor comerciale dintre Rusia și România, la nivelul din ajunul crizei din 2014 (5 miliarde de dolari). Cooperarea comercială și economică dintre țările noastre are un potențial uriaș, dar din pacate neutilizat”, susține Gabriel Lavrincic.

Valeri Ivanovici Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, și secretarul în cadrul ambasadei Vladimirovici Alekseenko au vizitat, în acest an, fabrica din Șimleu Silvaniei, unde s-au întâlnit atât cu președintele SIMEX, Dumitru Blaga, cât și cu primarul orașului, Septimiu Țurcaș.

Ambasadorul rus a vizitat judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei, scopul său fiind dezvoltarea legăturilor economice și culturale. La prima sa vizită în Sălaj i s-au prezentat de către prefectul Florin Florian oportunitățile județului: agricultură și turism. La Zalău s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar la Șimleu Silvaniei a vizitat Muzeul Holocaustului.

Related posts

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Weerts Group a finalizat Unirii View, cea mai inalta cladire de birouri din centrul Bucurestiului

redactia

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

Peste 9 hectare la dispoziția companiilor în Parcul Industrial Tileagd din Bihor

Traian Dan

Biserica fortificată din Daia va fi reparată cu banii Ambasadei SUA

redactia

Proiecte europene în valoare totală de 15,6 mil. euro pentru Spitalul Județean și Spitalul Municipal din Oradea

Stefana Muresan

Școala Informală de IT se extinde la Brașov

Ionut Oprea

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

redactia

Oradea: Obiectivul de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în licitație; contract de aproape 10 mil. lei

Stefana Muresan

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

Stefana Muresan

Trameco SA şi Drumuri Bihor SA, printre constructorii celor două tronsoane ale Autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău

redactia

Signature Brașov: Parterul unui bloc, montat în opt ore

Stefana Muresan

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Shopping City Târgu Mureș se deschide, totuși, pe 26 martie

Ligia Voro

Hidroserv a depus planul de reorganizare

Ligia Voro

Au fost reluate înscrierile în programul Casa Verde: noi reguli pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu bani de la stat

Papuc Irina

Sonaca Aerospace Transylvania has started the developing of its activities on S200 aircraft and is recruiting new employees

Stefana Muresan

Oradea investește 11 milioane de euro în reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Noile generații de cineaști și cinefili se formează la Sibiu: juriul AFF 2019 și programul Astra Film Junior

Ligia Voro

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

Leave a Comment