Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Workshop NATO Urban Medical, la Târgu Mureș  

La Târgu Mureș va avea loc joi, 24 octombrie, un workshop strategic medical, pe tema NATO Urban Medical, organizat în cadrul congresului CardioNET, având ca scop diseminarea culturii de securitate medicală urbană NATO, potrivit unui comunicat de presă transmis de comitetul de organizare, format din prof. dr. Benedek Theodora, UMFST Tîrgu Mureș, Victor Aileni – Expert NATO și Dr. Mădălina Neacșu – Doctor în Informații și Securitate Națională, Expert Securitate și Reziliență Urbană.

 

Obiectivul strategic al manifestării constă în inițierea unor programe și politici medicale, ca parte a unei viitoare Strategii de Securitate și Reziliență Medicală NATO pentru situații de urgență, abordare utilă și relevantă, mai ales în contextul dezvoltării unui Hub de Reziliență Medicalo-Militar Transilvănean, viitor centru medical regional și principal furnizor de securitate medicală urbană NATO.

Printre obiectivele manifestării se numără: Definirea și înțelegerea conceptului de securitate medicală urbană prin abordare interdisciplinară/intersistemică: medicina militară, medicina de urgență, medicina dezastrelor și medicina nucleară; Propunerea unei curricule universitare în noua cultură de securitate medicală urbană (cursuri facultative, programe universitare și postuniversitare); Obținerea unui standard ocupațional în MANAGEMENTUL DE SECURITATE MEDICALĂ URBANĂ; Planificarea unei agende strategice privind organizarea de workshop-uri, conferințe, forumuri în noua cultură de securitate medicală urbană NATO; Metode și instrumente de prevenire și combatere a Războiului Hibrid la nivelul infrastructurilor critice medicale urbane; GDPR și serviciile medicale urbane integrate, în noua paradigmă de securitate 5G.

Participanții la eveniment vor fi profesori universitari, doctori în științe medicale, medici, experți în securitate și reziliență urbană, experți NATO și specialiști în managementul medical militar, medicina de urgență, medicina dezastrelor și medicina nucleară. În acest sens, manifestarea își propune dezvoltarea unei cooperări strategice medicale inter-urbane, în spirit colectiv de supraviețuire, între sectorul medical, militar și societatea civilă, parteneriat care va disemina în mod participativ o nouă cultură de securitate medicală – NATO URBAN MEDICAL.

Workshopul se va desfășura între orele 12:00-13:30, în Amfiteatrul 1 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

AGENDA evenimentului poate fi consultată mai jos:

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/10/pliant-NATO.pdf” title=”pliant NATO”]

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Articolul următor

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share