Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Consiliul Județean Sibiu a aprobat astăzi o hotărâre ce vizează Aeroportul Internațional Sibiu. Mai exact, aprobarea a trei scheme care prevăd acordarea de reduceri de până la 50% la tarifele aplicate companiilor aeriene.

„Politica Comercială a Aeroportului Internațional Sibiu RA bazată pe Testul Operatorului Privat în Economia de piață” a fost propusă spre aprobare astăzi, 24 octombrie. Măsurile vin după ce, rând pe rând, compania Wizz Air a renunțat la cursele deschise din Sibiu către Milano, Copenhaga și Paris. Pentru a opri suspendarea rutelor, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au decis să creeze o serie de scheme de reduceri pentru  „stimularea operatorilor aerieni”.

Potrivit textului hotărârii, conducerea AIS a întocmit o analiză ex-ante privind Testul Operatorului în Economia de piață, analiză ce a stat la baza redactării „Politicii Comerciale a AIS…” și a ajuns la concluzia că pentru ca sibienii să poată zbura în cât mai multe destinații diferite, trebuie aplicate trei scheme.

Prima schemă vizează deschiderea de rute noi, prin stimularea companiilor aeriene prin acordarea unei reduceri de 50%, respectiv 40%, pe o perioadă de 2 ani, pentru tarifele care sunt percepute la aterizare, respectiv pe pasager. După perioada de 2 ani se va reveni la tarifele standard.

A doua schemă prevede stimulente acordate pentru redeschiderea unor rute suspendate. În acest caz, se propune aplicarea acelorași tipuri de reduceri timp de 1 an.

A treia schemă se referă la intenția de creștere a traficului de pasageri pe rutele regulate operate de pe AIS. „Schema de discount acordată pentru creșterea volumului de trafic are o valabilitate de 5 ani”, se precizează în raportul de specialitate. Astfel, pentru tariful de pasager îmbarcat, se prevede o reducere – aplicabilă pentru rutele permanente – de 75% din tariful de pasager „calculat la creșterea de pasageri înregistrată în perioada de acordare față de perioada de raportare”.

„O astfel de politică promovează o dezvoltare sustenabilă pe termen lung în ceea ce privește Aeroportul Internațional Sibiu prin intermediul căreia se dorește diversificarea oportunităților de călătorie și sporirea mobilității, respectiv creșterea numărului de pasageri care călătoresc de la și la Sibiu, atât prin intermediul deschiderii de rute noi sau creșterea frecvențelor rutelor deja existente, cât și prin redeschiderea rutelor suspendate. Reducerile prevăzute în schemele de stimulare se vor acorda în mod nediscriminatoriu tuturor companiilor aeriene interesate”, a spus președinta CJ, Daniela Câmpean.

„În contextul în care Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095/S.A.35908(2013/N) privind ajutorul de stat acordat de către Consiliul Județean Sibiu companiilor aeriene interesate de deschiderea de noi rute cu plecare de la Aeroportul Internaţional Sibiu prin intermediul căreia au fost deschise un număr de 6 rute şi-a încetat efectele, apreciem faptul că implementarea unei politici comerciale de către aeroportul sibian va stimula în mod pozitiv companiile aeriene în luarea deciziei de operare de noi zboruri. Aceasta reprezintă o practică comună nu doar în rândul aeroporturilor din România, ci şi a aeroporturilor din Europa. Ex. Aeroporturile: Debrecen – Ungaria, Kittilä – Finlanda, Kharkiv – Ucraina, Vilnius – Lituania, Malmo – Suedia, Shannon – Irlanda, Nürnberg – Germania și Timișoara – România”, a menționat pentru Turnul Sfatului directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Foto: zbordirect.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii și brașovenii, în topul donațiilor fără comision

Articolul următor

Premiile ROFMA pentru Industria de Workplace și Facility Management din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share