Sibiu Transport Ultimele stiri

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Consiliul Județean Sibiu a aprobat astăzi o hotărâre ce vizează Aeroportul Internațional Sibiu. Mai exact, aprobarea a trei scheme care prevăd acordarea de reduceri de până la 50% la tarifele aplicate companiilor aeriene.

„Politica Comercială a Aeroportului Internațional Sibiu RA bazată pe Testul Operatorului Privat în Economia de piață” a fost propusă spre aprobare astăzi, 24 octombrie. Măsurile vin după ce, rând pe rând, compania Wizz Air a renunțat la cursele deschise din Sibiu către Milano, Copenhaga și Paris. Pentru a opri suspendarea rutelor, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au decis să creeze o serie de scheme de reduceri pentru  „stimularea operatorilor aerieni”.

Potrivit textului hotărârii, conducerea AIS a întocmit o analiză ex-ante privind Testul Operatorului în Economia de piață, analiză ce a stat la baza redactării „Politicii Comerciale a AIS…” și a ajuns la concluzia că pentru ca sibienii să poată zbura în cât mai multe destinații diferite, trebuie aplicate trei scheme.

Prima schemă vizează deschiderea de rute noi, prin stimularea companiilor aeriene prin acordarea unei reduceri de 50%, respectiv 40%, pe o perioadă de 2 ani, pentru tarifele care sunt percepute la aterizare, respectiv pe pasager. După perioada de 2 ani se va reveni la tarifele standard.

A doua schemă prevede stimulente acordate pentru redeschiderea unor rute suspendate. În acest caz, se propune aplicarea acelorași tipuri de reduceri timp de 1 an.

A treia schemă se referă la intenția de creștere a traficului de pasageri pe rutele regulate operate de pe AIS. „Schema de discount acordată pentru creșterea volumului de trafic are o valabilitate de 5 ani”, se precizează în raportul de specialitate. Astfel, pentru tariful de pasager îmbarcat, se prevede o reducere – aplicabilă pentru rutele permanente – de 75% din tariful de pasager „calculat la creșterea de pasageri înregistrată în perioada de acordare față de perioada de raportare”.

„O astfel de politică promovează o dezvoltare sustenabilă pe termen lung în ceea ce privește Aeroportul Internațional Sibiu prin intermediul căreia se dorește diversificarea oportunităților de călătorie și sporirea mobilității, respectiv creșterea numărului de pasageri care călătoresc de la și la Sibiu, atât prin intermediul deschiderii de rute noi sau creșterea frecvențelor rutelor deja existente, cât și prin redeschiderea rutelor suspendate. Reducerile prevăzute în schemele de stimulare se vor acorda în mod nediscriminatoriu tuturor companiilor aeriene interesate”, a spus președinta CJ, Daniela Câmpean.

„În contextul în care Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095/S.A.35908(2013/N) privind ajutorul de stat acordat de către Consiliul Județean Sibiu companiilor aeriene interesate de deschiderea de noi rute cu plecare de la Aeroportul Internaţional Sibiu prin intermediul căreia au fost deschise un număr de 6 rute şi-a încetat efectele, apreciem faptul că implementarea unei politici comerciale de către aeroportul sibian va stimula în mod pozitiv companiile aeriene în luarea deciziei de operare de noi zboruri. Aceasta reprezintă o practică comună nu doar în rândul aeroporturilor din România, ci şi a aeroporturilor din Europa. Ex. Aeroporturile: Debrecen – Ungaria, Kittilä – Finlanda, Kharkiv – Ucraina, Vilnius – Lituania, Malmo – Suedia, Shannon – Irlanda, Nürnberg – Germania și Timișoara – România”, a menționat pentru Turnul Sfatului directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Foto: zbordirect.com

Related posts

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Traian Dan

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

Emil Boc vrea organizarea unui mare turneu WTA la Cluj , cu sprijinul mediului de afaceri

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara, membru observator al EuniverCities

Ligia Voro

Compania aeronautică IAR Braşov, profit net de 6 mil. euro, plus 19%, în 2018

Stefana Muresan

TeraSteel, creșteri de 2 cifre pe toate liniile în 2018

Stefana Muresan

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

Castelul Corvinilor intră în restaurare: 5 milioane de Euro, din fonduri UE

Papuc Irina

Ştefan-Radu Oprea: Ținta schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova, la valoarea de două miliarde de dolari, în acest an

redactia

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Prinţului Charles

redactia

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

170.200 de femei din Regiunea Centru beneficiare ale unui proiect privind prevenția cancerului de col uterin

Ligia Voro

Carbochim, nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ

Stefana Muresan

Previziuni Deloitte: rețele 5G private și vânzări de un milion de roboți pentru companii

Papuc Irina

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Dublă aniversare – IRUM și MAVIPROD, la Reghin

Ligia Voro

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Traian Dan

Arhitecți de la Paris ”redesenează” Reșița. Mall, aquapark, clădiri de birouri și un parc generos

redactia

Aeroporul Internaţional Timişoara merge tot mai bine, traficul de pasageri fiind în creştere

Robert Bloancă

Leave a Comment