Sibiu Transport Ultimele stiri

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Consiliul Județean Sibiu a aprobat astăzi o hotărâre ce vizează Aeroportul Internațional Sibiu. Mai exact, aprobarea a trei scheme care prevăd acordarea de reduceri de până la 50% la tarifele aplicate companiilor aeriene.

„Politica Comercială a Aeroportului Internațional Sibiu RA bazată pe Testul Operatorului Privat în Economia de piață” a fost propusă spre aprobare astăzi, 24 octombrie. Măsurile vin după ce, rând pe rând, compania Wizz Air a renunțat la cursele deschise din Sibiu către Milano, Copenhaga și Paris. Pentru a opri suspendarea rutelor, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au decis să creeze o serie de scheme de reduceri pentru  „stimularea operatorilor aerieni”.

Potrivit textului hotărârii, conducerea AIS a întocmit o analiză ex-ante privind Testul Operatorului în Economia de piață, analiză ce a stat la baza redactării „Politicii Comerciale a AIS…” și a ajuns la concluzia că pentru ca sibienii să poată zbura în cât mai multe destinații diferite, trebuie aplicate trei scheme.

Prima schemă vizează deschiderea de rute noi, prin stimularea companiilor aeriene prin acordarea unei reduceri de 50%, respectiv 40%, pe o perioadă de 2 ani, pentru tarifele care sunt percepute la aterizare, respectiv pe pasager. După perioada de 2 ani se va reveni la tarifele standard.

A doua schemă prevede stimulente acordate pentru redeschiderea unor rute suspendate. În acest caz, se propune aplicarea acelorași tipuri de reduceri timp de 1 an.

A treia schemă se referă la intenția de creștere a traficului de pasageri pe rutele regulate operate de pe AIS. „Schema de discount acordată pentru creșterea volumului de trafic are o valabilitate de 5 ani”, se precizează în raportul de specialitate. Astfel, pentru tariful de pasager îmbarcat, se prevede o reducere – aplicabilă pentru rutele permanente – de 75% din tariful de pasager „calculat la creșterea de pasageri înregistrată în perioada de acordare față de perioada de raportare”.

„O astfel de politică promovează o dezvoltare sustenabilă pe termen lung în ceea ce privește Aeroportul Internațional Sibiu prin intermediul căreia se dorește diversificarea oportunităților de călătorie și sporirea mobilității, respectiv creșterea numărului de pasageri care călătoresc de la și la Sibiu, atât prin intermediul deschiderii de rute noi sau creșterea frecvențelor rutelor deja existente, cât și prin redeschiderea rutelor suspendate. Reducerile prevăzute în schemele de stimulare se vor acorda în mod nediscriminatoriu tuturor companiilor aeriene interesate”, a spus președinta CJ, Daniela Câmpean.

„În contextul în care Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095/S.A.35908(2013/N) privind ajutorul de stat acordat de către Consiliul Județean Sibiu companiilor aeriene interesate de deschiderea de noi rute cu plecare de la Aeroportul Internaţional Sibiu prin intermediul căreia au fost deschise un număr de 6 rute şi-a încetat efectele, apreciem faptul că implementarea unei politici comerciale de către aeroportul sibian va stimula în mod pozitiv companiile aeriene în luarea deciziei de operare de noi zboruri. Aceasta reprezintă o practică comună nu doar în rândul aeroporturilor din România, ci şi a aeroporturilor din Europa. Ex. Aeroporturile: Debrecen – Ungaria, Kittilä – Finlanda, Kharkiv – Ucraina, Vilnius – Lituania, Malmo – Suedia, Shannon – Irlanda, Nürnberg – Germania și Timișoara – România”, a menționat pentru Turnul Sfatului directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Foto: zbordirect.com

Related posts

Ministrul pentru IMM-uri: ”Am făcut rost de bani pentru Start-Up Nation”

redactia

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi angajează 108 oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

A chance to meet leading real estate decision makers  

Ligia Voro

Se deschide cea mai frumoasă autostradă din România

redactia

Proiect: Firmele vor putea oferi angajaților două noi tipuri de tichete destinate cheltuielilor pentru copii

Papuc Irina

Shopexpert Oradea a donat 10.000 de măști Spitalului Clinic Județean Oradea

Traian Dan

Producătorul de încălțăminte Clujana deschide primul magazin online și un nou showroom în Cluj-Napoca

redactia

Maramureșul se implică în două proiecte turistice

Nora Dumitrescu

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a vândut Farmexim și HelpNet către gigantul german Phoenix

Stefana Muresan

Producătorul de mobilă Simex din Sălaj, afaceri de aproximativ 7 mil. euro

Stefana Muresan

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

UNTOLD, sprijin pentru prima trecere de pietoni cu marcaj orizontal 3D

Ligia Voro

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

Unul dintre cei mai mari retaileri online din România începe livrarea prin Poșta Română

Ion Surdu

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Traian Dan

Agenţia Eximtur, creștere cu 50% pe destinaţiile balneare

Stefana Muresan

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Mastercard și PayPal lansează soluția Instant Transfer în România și alte opt state din Europa

Ion Surdu

Cluj-Napoca: Investiții de peste 200 de milioane de euro din bani europeni

redactia

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

Zalăul va avea transportul public exclusiv electric

Nora Dumitrescu

Producătorul de paste făinoase Novita Impex din Satu Mare a intrat cu două branduri în Auchan şi Metro

redactia

Leave a Comment