Brașov Comunitate

Clujenii și brașovenii, în topul donațiilor fără comision

Clujul și Brașovul se află între primele locuri în clasamentul utilizatorilor singurei platforme online de donații fără comision din România.

„Am lansat Bursa Binelui acum șapte ani pentru că ne-am dorit să le oferim organizațiilor mici din România o resursă care să îi ajute să strângă donații de la persoane fizice, în condițiile în care acest tip de donații le ajută în timp să crească sustenabil”, a spus Nicoleta Deliu, Head Corporate Communication al BCR.

Bursa Binelui este dezvoltată  în parteneriat cu EuPlătesc.ro din 2012, perioadă în care a înregistrat 55.360 de donații unice, în valoare de 3,3 milioane de lei.

Platforma aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor. Fiind singura platformă de acest tip care permite donațiile fără comisioane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajează donatorii care vor să susțină o cauză cu sume mici (de la 5 la 1.000 de lei).

În perioada 2012 – 2019, Bursa Binelui a înregistrat, în medie, 21 de tranzacții pe zi, cu o medie zilnică a sumei donate de 1.304 lei. 625 de organizații și-au creat conturi, iar 2.690 de persoane sunt înregistrate ca utilizatori ai platformei ca administratori de organizații, donatori sau voluntari.

În topul celor mai active zone din țară, din perspectiva utilizatorilor, este București, cu 1.252 de utilizatori, urmat de județele Cluj, cu 129, Brașov, cu 127, Iași, cu 81, și Prahova, cu 71. Pe parcursul celor șapte ani, cel mai activ utilizator al platformei a efectuat 146 de donații, de 14.570 de lei.

Organizațiile neguvernamentale au înscris pe Bursa Binelui proiecte care abordează o gamă largă de probleme: sănătate, protecția mediului, susținerea categoriilor sociale defavorizate, protecția animalelor.

Related posts

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Antonio Souvannasouck, președinte PRBAR: “Problema pieței de asigurări este că este foarte mică, nedezvoltată”  

Ligia Voro

Incinta de vest a Cetății Râșnov va fi reabilitată cu fonduri europene nerambursabile

Ligia Voro

Leave a Comment