Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii și brașovenii, în topul donațiilor fără comision

Clujul și Brașovul se află între primele locuri în clasamentul utilizatorilor singurei platforme online de donații fără comision din România.

„Am lansat Bursa Binelui acum șapte ani pentru că ne-am dorit să le oferim organizațiilor mici din România o resursă care să îi ajute să strângă donații de la persoane fizice, în condițiile în care acest tip de donații le ajută în timp să crească sustenabil”, a spus Nicoleta Deliu, Head Corporate Communication al BCR.

Bursa Binelui este dezvoltată  în parteneriat cu EuPlătesc.ro din 2012, perioadă în care a înregistrat 55.360 de donații unice, în valoare de 3,3 milioane de lei.

Platforma aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor. Fiind singura platformă de acest tip care permite donațiile fără comisioane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajează donatorii care vor să susțină o cauză cu sume mici (de la 5 la 1.000 de lei).

În perioada 2012 – 2019, Bursa Binelui a înregistrat, în medie, 21 de tranzacții pe zi, cu o medie zilnică a sumei donate de 1.304 lei. 625 de organizații și-au creat conturi, iar 2.690 de persoane sunt înregistrate ca utilizatori ai platformei ca administratori de organizații, donatori sau voluntari.

În topul celor mai active zone din țară, din perspectiva utilizatorilor, este București, cu 1.252 de utilizatori, urmat de județele Cluj, cu 129, Brașov, cu 127, Iași, cu 81, și Prahova, cu 71. Pe parcursul celor șapte ani, cel mai activ utilizator al platformei a efectuat 146 de donații, de 14.570 de lei.

Organizațiile neguvernamentale au înscris pe Bursa Binelui proiecte care abordează o gamă largă de probleme: sănătate, protecția mediului, susținerea categoriilor sociale defavorizate, protecția animalelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Articolul următor

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu - reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share