Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Doar o treime dintre unitățile administrativ-teritoriale (UAT) ale județului Sălaj s-au înscris în spațiul privat virtual (SPV) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Legea nu le obligă să facă acest lucru.

Potrivit datelor prezentate în cadrul Colegiului Prefectural de către Laurențiu Butiri, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Sălaj, în primele nouă luni ale anului gradul de încasare a veniturilor bugetare a fost de 98,6% din programul stabilit, cu o creștere de 15% față de sumele încasate în 2018. Gradul de conformare voluntară la plată a fost de 82,62%, 166 de contribuabili beneficiind de eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale.

Pe de altă parte, ANAF a solicitat AJFP mai multe recuperări de sume prin executările silite. Butiri a menționat posibilitatea comunicării electronice prin intermediul SPV fără a mai fi necesară deplasarea la sediul instituției, menționând că există reticență în folosirea acestuia atât din partea contribuabililor, cât și a primăriilor. Dintre cele 61 de orașe și comune existente în județ, doar 22 de UAT-uri sunt înscrise, doar Șimleu Silvaniei fiind prezentă dintre localitățile urbane.

În cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, în coordonarea prefectului Florin Florian, o informare privind activitatea desfășurată de Oficiul Registrului Comerţului Sălaj în perioada 2018-2019 relevă că în ultimul an (octombrie 2018 – octombrie 2019) în Sălaj s-au înmatriculat 2.375 de firme, fiind radiate 1.466.

640 de persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale au fost radiate din oficiu, pentru că nu au respectat prevederile legii nr. 182/ 2016, privind numărul de clase de activități prevăzute în codul CAEN. Pe ordinea de zi s-a mai aflat și o informare cu privire la activitatea desfășurată de Biroul Vamal Sălaj în 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Articolul următor

Clujenii și brașovenii, în topul donațiilor fără comision

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share