Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Sudură modernă
FOTO: TRANSILVANIA BUSINESS

Cetatea Oradea a fost asaltată de tineri în zilele de 23 și 24 octombrie 2019 cu ocazia „Târgului locurilor de muncă şi al orientării în carieră”.

Evenimentul care face parte din proiectul cu finanțare europeană RO-HU „Reţea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării profesionale din regiunea de graniţă”, a adunat în Cetatea Oradea peste 5.000 de elevi de clasele a VIII-a și a XII-a din tot județul. Proiectul este implementat de AJOFM Bihor, beneficiar fiind Societatea de binefacere Don Orione. Parteneri în proiect sunt Camera de Comerț și Industrie a județului Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés. La buna reușită a evenimentului a contribuit și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Participanți

Peste 5.000 de elevi bihoreni prezenti la târg
FOTO: TRANSILVANIA BUSINESS

Elena Solomonescu, secretar de stat, a fost impresionată de mobilizarea extraordinară și numărul mare de participanți la evenimentul de la Oradea.

„Văzând ceea ce se întâmplă şi interesul pentru un astfel de eveniment, cu siguranţă va fi un model ce va fi urmat şi de alte judeţe. Ideea de cooperare transfrontalieră este un lucru extraordinar de bun”, a declarat Elena Solomonescu.

La eveniment au participat peste 50 de companii care și-au asumat rolul de a orienta tinerii în carieră şi de a prezenta procesele tehnologice din cadrul lor. Grupul ţintă al proiectului l-au reprezentat tinerii cu vârsta peste 15 ani. Pe lângă numărul mare de companii au fost prezente şi 20 de şcoli care şi-au expus oferta educaţională (toate liceele tehnologice din Bihor), plus cinci universităţi și societăți care au ca obiect de activitate formarea profesională.

Companiile prezente au încercat să-i atragă pe elevi spre meserii prin exemple practice. Selina, spre exemplu a adus un aparat modern de sudură, încercând să arate tinerilor că meseria de sudor nu se compară cu ceea ce știau părinții.

Comau au adus la eveniment roboţi pentru a le arăta tinerilor că nu este prea greu să construiască astfel de aparate și să le facă să lucreze pentru ei.

Școlile se întreceau care mai de care să-și atragă viitori elevi, cu exemple practice pentru meserii care le garantează un venit decent după absolvire.

Sunt speranțe ca proiectul pilot implementat pentru prima dată în județul Bihor să fie un exemplu de bune practici la nivel național.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcul logistic Arieș, cumpărat de proprietarii afacerii Ford Trucks din România

Articolul următor

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share