Mureș Sanatate Ultimele stiri

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Societatea Română de Cardiologie și Societatea de Cardiologie din Ungaria, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Centrul Medical Cardiomed organizează, în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureș, cea de-a 19-a ediție a Conferinței internaționale CardioNET.

 

Eveniment de referință pentru profesioniștii din domeniul cardiologiei, ediția din acest an a Conferinței internaționale CardioNET a debutat miercuri, 23 octombrie, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, locația unde va continua și în zilele următoare, cu un program bogat și valoros de prezentări, simpozioane și workshop-uri.

”CardioNET ajunge anul acesta la cea de-a 19-a ediție și conform tradiției și anul acesta avem participanți de la mai multe centre europene, precum și lectori renumiți din toată țara, care vor prezenta cele mai recente progrese din domeniul imagisticii cardiovasculare, cariologiei intervenționale și sindroamelor coronariene acute, în speță tratamentul modern al infarctului miocardic acut. Totodată, anul acesta continuăm tradiția începută în urmă cu cinci ani, de a organiza secțiuni de interdisciplinaritate în cardiologie, în care să prezentăm abordări interdisciplinare din domeniul conexiunilor dintre cardiologie și alte patologii și cum se reflectă această patologie complexă în abordarea noastră, din practica clinică, precum și care sunt cele mai recente progrese din domenii interdisciplinare care au conexiune cu boala cardiovasculară. Avem și simpozioane în cadrul congresului, dedicate cercetării și inovării în domeniul bolilor cardiovasculare, prezentăm care este în opinia noastră viitorul cercetării cardiovasculare. Joi, va avea loc simpozionul intitulat ”NATO Urban Medical”, referitor la securitatea centrelor medicale pentru a face față unor situații neprevăzute. Totodată, extrem de important este un alt simpozion de joi, destinat riscului cardiovascular în care vom prezenta rezultatele ”Caravanei inimii în Târgu Mureș”, în care am evaluat riscul cardiovascular la populația din Târgu-Mureș și situația României în Europa în ceea ce privește procedurile efectuate, intervențiile în bolile cardiovasculare și cum se reflectă acestea în mortalitatea cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, coordonatorul științific al conferinței și președinte al Comitetului de organizare, alături de prof. dr. Benedek Imre, prof. dr. Csanádi Zoltán și prof. dr. Dragoș Vinereanu.

 

Schimb de experiență între centre de excelență

Totodată, prof. dr. Theodora benedek a subliniat rolul pe care CardioNET îl are în dezvoltarea profesională a tinerei generații de medici cardiologi.

”CardioNET este un motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi, este o platformă pe care se construiește și care ajunge acum la cea de-a 19-a ediție. CardioNET este o platformă pe care construim dezvoltarea tinerelor generații și prin care facem schimb de experiență între centrele de excelență din România și din Europa, tocmai pentru a impulsiona dezvoltarea tinerilor, pentru a le trezi curiozitatea și pentru a le arăta că se poate face performanță dacă vrei cu adevărat”, a subliniat coordonatorul științific al Conferinței internaționale CardioNET.

Alex TOTH

Related posts

Libraria online Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului, pana la 18.3 milioane de lei

Stefana Muresan

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Traian Dan

Tîrgu Mureş: Robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați, finanţare de la o firmă din Belgia

Stefana Muresan

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Germanii de la Marquardt Schaltsysteme caută peste 90 de ucenici pentru fabrica din Sibiu

redactia

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Afacerile furnizorului de soluţii IT Net Brinel au ajuns la 34 mil. euro

Stefana Muresan

Proiectele majore ale Clujului: metroul, centura și trenul metropolitan

Nora Dumitrescu

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

redactia

Facilitec România vândută către Momentum Capital

Ligia Voro

DOCTOR ALO. Grijile tale au acum o soluție profesionistă

Stefana Muresan

Începe reconfigurarea și lărgirea uneia dintre cele mai importante artere a Sibiului

Ion Surdu

Începe a IV-a ediţie a Festivalului European Music Open

Ligia Voro

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Papuc Irina

APIA: Ajutor de 16 euro/hectar pentru culturile amplasate pe teren arabil

Stefana Muresan

Hotelurile din Cluj se transformă în spații de carantină

Nora Dumitrescu

După 28 de ani, Barajul de la Răstolița se apropie de finalizare?

Ligia Voro

Buget de aproape 13 milioane de euro pentru cea de-a XXV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, manifestare sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles

Stefana Muresan

Sălajul, pe locul unu în România în topul rablelor

Nora Dumitrescu

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

redactia

Leave a Comment