Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Societatea Română de Cardiologie și Societatea de Cardiologie din Ungaria, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Centrul Medical Cardiomed organizează, în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureș, cea de-a 19-a ediție a Conferinței internaționale CardioNET.

 

Eveniment de referință pentru profesioniștii din domeniul cardiologiei, ediția din acest an a Conferinței internaționale CardioNET a debutat miercuri, 23 octombrie, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, locația unde va continua și în zilele următoare, cu un program bogat și valoros de prezentări, simpozioane și workshop-uri.

”CardioNET ajunge anul acesta la cea de-a 19-a ediție și conform tradiției și anul acesta avem participanți de la mai multe centre europene, precum și lectori renumiți din toată țara, care vor prezenta cele mai recente progrese din domeniul imagisticii cardiovasculare, cariologiei intervenționale și sindroamelor coronariene acute, în speță tratamentul modern al infarctului miocardic acut. Totodată, anul acesta continuăm tradiția începută în urmă cu cinci ani, de a organiza secțiuni de interdisciplinaritate în cardiologie, în care să prezentăm abordări interdisciplinare din domeniul conexiunilor dintre cardiologie și alte patologii și cum se reflectă această patologie complexă în abordarea noastră, din practica clinică, precum și care sunt cele mai recente progrese din domenii interdisciplinare care au conexiune cu boala cardiovasculară. Avem și simpozioane în cadrul congresului, dedicate cercetării și inovării în domeniul bolilor cardiovasculare, prezentăm care este în opinia noastră viitorul cercetării cardiovasculare. Joi, va avea loc simpozionul intitulat ”NATO Urban Medical”, referitor la securitatea centrelor medicale pentru a face față unor situații neprevăzute. Totodată, extrem de important este un alt simpozion de joi, destinat riscului cardiovascular în care vom prezenta rezultatele ”Caravanei inimii în Târgu Mureș”, în care am evaluat riscul cardiovascular la populația din Târgu-Mureș și situația României în Europa în ceea ce privește procedurile efectuate, intervențiile în bolile cardiovasculare și cum se reflectă acestea în mortalitatea cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, coordonatorul științific al conferinței și președinte al Comitetului de organizare, alături de prof. dr. Benedek Imre, prof. dr. Csanádi Zoltán și prof. dr. Dragoș Vinereanu.

 

Schimb de experiență între centre de excelență

Totodată, prof. dr. Theodora benedek a subliniat rolul pe care CardioNET îl are în dezvoltarea profesională a tinerei generații de medici cardiologi.

”CardioNET este un motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi, este o platformă pe care se construiește și care ajunge acum la cea de-a 19-a ediție. CardioNET este o platformă pe care construim dezvoltarea tinerelor generații și prin care facem schimb de experiență între centrele de excelență din România și din Europa, tocmai pentru a impulsiona dezvoltarea tinerilor, pentru a le trezi curiozitatea și pentru a le arăta că se poate face performanță dacă vrei cu adevărat”, a subliniat coordonatorul științific al Conferinței internaționale CardioNET.

Alex TOTH

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

APIA a autorizat pentru plată 715 milioane de Euro către peste 500.000 de fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans

Articolul următor

UNSAR: Companiile de asigurări din România plătesc despăgubiri de 3 milioane de euro pe zi

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Citeste mai mult

Eppur și muove…

De la celebra afirmație a lui Galileo Galilei […]
Total
4
Share