Mureș Sanatate Ultimele stiri

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Societatea Română de Cardiologie și Societatea de Cardiologie din Ungaria, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Centrul Medical Cardiomed organizează, în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureș, cea de-a 19-a ediție a Conferinței internaționale CardioNET.

 

Eveniment de referință pentru profesioniștii din domeniul cardiologiei, ediția din acest an a Conferinței internaționale CardioNET a debutat miercuri, 23 octombrie, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, locația unde va continua și în zilele următoare, cu un program bogat și valoros de prezentări, simpozioane și workshop-uri.

”CardioNET ajunge anul acesta la cea de-a 19-a ediție și conform tradiției și anul acesta avem participanți de la mai multe centre europene, precum și lectori renumiți din toată țara, care vor prezenta cele mai recente progrese din domeniul imagisticii cardiovasculare, cariologiei intervenționale și sindroamelor coronariene acute, în speță tratamentul modern al infarctului miocardic acut. Totodată, anul acesta continuăm tradiția începută în urmă cu cinci ani, de a organiza secțiuni de interdisciplinaritate în cardiologie, în care să prezentăm abordări interdisciplinare din domeniul conexiunilor dintre cardiologie și alte patologii și cum se reflectă această patologie complexă în abordarea noastră, din practica clinică, precum și care sunt cele mai recente progrese din domenii interdisciplinare care au conexiune cu boala cardiovasculară. Avem și simpozioane în cadrul congresului, dedicate cercetării și inovării în domeniul bolilor cardiovasculare, prezentăm care este în opinia noastră viitorul cercetării cardiovasculare. Joi, va avea loc simpozionul intitulat ”NATO Urban Medical”, referitor la securitatea centrelor medicale pentru a face față unor situații neprevăzute. Totodată, extrem de important este un alt simpozion de joi, destinat riscului cardiovascular în care vom prezenta rezultatele ”Caravanei inimii în Târgu Mureș”, în care am evaluat riscul cardiovascular la populația din Târgu-Mureș și situația României în Europa în ceea ce privește procedurile efectuate, intervențiile în bolile cardiovasculare și cum se reflectă acestea în mortalitatea cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, coordonatorul științific al conferinței și președinte al Comitetului de organizare, alături de prof. dr. Benedek Imre, prof. dr. Csanádi Zoltán și prof. dr. Dragoș Vinereanu.

 

Schimb de experiență între centre de excelență

Totodată, prof. dr. Theodora benedek a subliniat rolul pe care CardioNET îl are în dezvoltarea profesională a tinerei generații de medici cardiologi.

”CardioNET este un motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi, este o platformă pe care se construiește și care ajunge acum la cea de-a 19-a ediție. CardioNET este o platformă pe care construim dezvoltarea tinerelor generații și prin care facem schimb de experiență între centrele de excelență din România și din Europa, tocmai pentru a impulsiona dezvoltarea tinerilor, pentru a le trezi curiozitatea și pentru a le arăta că se poate face performanță dacă vrei cu adevărat”, a subliniat coordonatorul științific al Conferinței internaționale CardioNET.

Alex TOTH

Related posts

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Tipografia din Apahida se va moderniza cu 4 milioane de euro

Nora Dumitrescu

The event for Superyacht Owners

Ionut Oprea

GEZE a echipat Shopping City Timișoara cu un sistem de ușă revoluționar

Ligia Voro

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Sibiu: Se va lansa o monedă locală sibiană pentru plata în restaurante

Stefana Muresan

Ministerul Agriculturii vrea să legifereze Legea Laptelui ”pentru a scoate falsurile de pe piață”

redactia

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

WhatsApp Business – aplicație dedicată companiilor

Stefana Muresan

Raport BVB: Indici în creștere și apatie pe piața secundară în 2019

Ligia Voro

Universitatea de Vest din Timișoara, membru observator al EuniverCities

Ligia Voro

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

redactia

Cluj-Napoca, cel mai ridicat indice al calității vieții din România, în 2019

redactia

Black Sea Oil & Gas demarează proiectul de gaze naturale Midia din Marea Neagră, evaluat la 400 milioane dolari

redactia

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează campania națională „Donează sânge! Fii erou!”

Ligia Voro

Globalworth inaugurates Tower 3 in the Globalworth Campus complex, the largest office park in Romania

Papuc Irina

Tractoarele IRUM, potențial de Duster agricol

Ligia Voro

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Stefana Muresan

Proiect pilot de strategie urbană pentru cartierul Rogerius din Oradea

Traian Dan

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Ligia Voro

Centrala termică, prima opțiune pentru locuințele noi

Ligia Voro

BOSCH lansează noua platforma de recrutare online www.bosch-career.ro

redactia

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

redactia

Leave a Comment