Mureș Sanatate Ultimele stiri

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Societatea Română de Cardiologie și Societatea de Cardiologie din Ungaria, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Centrul Medical Cardiomed organizează, în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureș, cea de-a 19-a ediție a Conferinței internaționale CardioNET.

 

Eveniment de referință pentru profesioniștii din domeniul cardiologiei, ediția din acest an a Conferinței internaționale CardioNET a debutat miercuri, 23 octombrie, în Amfiteatrul 1 din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, locația unde va continua și în zilele următoare, cu un program bogat și valoros de prezentări, simpozioane și workshop-uri.

”CardioNET ajunge anul acesta la cea de-a 19-a ediție și conform tradiției și anul acesta avem participanți de la mai multe centre europene, precum și lectori renumiți din toată țara, care vor prezenta cele mai recente progrese din domeniul imagisticii cardiovasculare, cariologiei intervenționale și sindroamelor coronariene acute, în speță tratamentul modern al infarctului miocardic acut. Totodată, anul acesta continuăm tradiția începută în urmă cu cinci ani, de a organiza secțiuni de interdisciplinaritate în cardiologie, în care să prezentăm abordări interdisciplinare din domeniul conexiunilor dintre cardiologie și alte patologii și cum se reflectă această patologie complexă în abordarea noastră, din practica clinică, precum și care sunt cele mai recente progrese din domenii interdisciplinare care au conexiune cu boala cardiovasculară. Avem și simpozioane în cadrul congresului, dedicate cercetării și inovării în domeniul bolilor cardiovasculare, prezentăm care este în opinia noastră viitorul cercetării cardiovasculare. Joi, va avea loc simpozionul intitulat ”NATO Urban Medical”, referitor la securitatea centrelor medicale pentru a face față unor situații neprevăzute. Totodată, extrem de important este un alt simpozion de joi, destinat riscului cardiovascular în care vom prezenta rezultatele ”Caravanei inimii în Târgu Mureș”, în care am evaluat riscul cardiovascular la populația din Târgu-Mureș și situația României în Europa în ceea ce privește procedurile efectuate, intervențiile în bolile cardiovasculare și cum se reflectă acestea în mortalitatea cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, coordonatorul științific al conferinței și președinte al Comitetului de organizare, alături de prof. dr. Benedek Imre, prof. dr. Csanádi Zoltán și prof. dr. Dragoș Vinereanu.

 

Schimb de experiență între centre de excelență

Totodată, prof. dr. Theodora benedek a subliniat rolul pe care CardioNET îl are în dezvoltarea profesională a tinerei generații de medici cardiologi.

”CardioNET este un motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi, este o platformă pe care se construiește și care ajunge acum la cea de-a 19-a ediție. CardioNET este o platformă pe care construim dezvoltarea tinerelor generații și prin care facem schimb de experiență între centrele de excelență din România și din Europa, tocmai pentru a impulsiona dezvoltarea tinerilor, pentru a le trezi curiozitatea și pentru a le arăta că se poate face performanță dacă vrei cu adevărat”, a subliniat coordonatorul științific al Conferinței internaționale CardioNET.

Alex TOTH

Related posts

Rolls Royce de aproape 300.000 de euro pe Transfăgărășan – ”cel mai frumos drum de condus din lume”

Stefana Muresan

Clujul are curse pe Heathrow

Nora Dumitrescu

25 pentru Cultură. Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu i-a transmis premierului măsurile economice pentru ca sectorul cultural să depășească efectele crizei

Ion Surdu

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Asociația Moldova VREA Autostradă – scrisoare deschisă transmisă oficialilor europeni

Ligia Voro

1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română de la Ursus Breweries

Ligia Voro

Din bani de la buget şi din fonduri europene: Infrastructura medicală din Timişoara se dezvoltă în ritm rapid

Robert Bloancă

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Nora Dumitrescu

Tetarom a reluat licitația pentru spațiile de depozitare și birouri

Nora Dumitrescu

Dana Ababei, ANEVAR: Piata de apartamente din Cluj-Napoca este “suprasaturata”

redactia

Fabrică de cipuri în România! De ce nu?!

Aurelian Grama

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Teraplast, credite de investiții și linii de creditare de peste 50 milioane de lei

Stefana Muresan

Din decembrie, Vodafone va avea un nou director financiar – Marius Corcoman

Ligia Voro

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Alu Menziken, angajări pentru viitoarea fabrică din Medieșul Aurit – investiție de 44 mil. euro

Stefana Muresan

Electrogrup a modernizat stațiile de transformare din Tășnad și Ocna Mureș

Nora Dumitrescu

Balul Operei 2018: spectacol artistic unic, dedicat Centenarului Marii Uniri și susținerii tinerilor artiști

Stefana Muresan

Leave a Comment