Industrie Ultimele stiri

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Grupul Zentiva a anunțat astăzi, 25 octombrie, semnarea unui acord definitiv pentru achiziționarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, pentru o sumă care nu a fost divulgată.

Alvogen ECE comercializează peste 200 de medicamente generice și OTC-uri în mai multe arii terapeutice, constând din branduri recunoscute – Lactacyd, Persen, EuBiotic și multe altele – cu poziții de lider pe 14 piețe cheie din ECE, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică.

„Această achiziție se potrivește perfect modelului Zentiva și contribuie la îndeplinirea strategiei noastre. Zentiva își va consolida poziția importantă deținută în Europa Centrală și de Est odată cu extinderea pe noi piețe și își va majora semnificativ competențele și portofoliul de medicamente OTC. Așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit celor peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen în comunitatea Zentiva. Împreună vom fi mai puternici continuând să contribuim la misiunea noastră de a oferi medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile pacienților din Europa și nu numai”, a declarat Nick Haggar, CEO al Grupului Zentiva.

Această tranzacție reunește două companii importante de pe piața de medicamente generice și OTC-uri din regiunea ECE, care au calități, portofolii de produse, arii de acoperire și culturi complementare. Se preconizează că tranzacția se va încheia în primul trimestru al anului 2020, fiind supusă aprobărilor specifice.

„Odată cu cedarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est, putem să ne concentrăm pe creșterea și expansiunea strategică în alte zone. Prin achiziții și parteneriate solide în Asia și continuarea investițiilor în medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem sa ne continuăm creșterea și să stabilim standardele unei platforme globale. Le mulțumim colegilor pentru eforturile extraordinare depuse pentru construirea uneia dintre cele mai de performante companii regionale din industria noastră și așteptăm cu nerăbdare să urmărim succesul colaborării”, a declarat Robert Wessman, președinte și CEO al Alvogen.

În prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie și Solacium Pharma din România în grupul Zentiva. În septembrie, Zentiva a mai anunțat achiziționarea unei unități de producție în Ankleshwar, India. Pe lângă investițiile de mai multe milioane de euro în instalațiile de producție existente în Praga și la București, Zentiva continuă să-și maximizeze avantajul competitiv, extinzându-și acoperirea și îmbunătățind rețeaua și capacitățile de producție.

Având o echipă dedicată de peste 3.000 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și fără prescripție medicală, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

Alvogen este o companie farmaceutică globală, privată, care se concentrează pe dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de medicamente generice de marcă, medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC) și produse biosimilare pentru pacienții din întreaga lume. Compania desfășoară operațiuni comerciale în 35 de țări cu 2.800 de angajați și deține patru centre de producție și dezvoltare din S.U.A., România, Coreea și Taiwan. America de Nord este cea mai mare piață a companiei Alvogen, iar alte piețe cheie includ: Coreea de Sud, Rusia, Taiwan, România, Ungaria, Ucraina, Japonia și China.

Foto: zentiva.ro

Related posts

EXPO REAL opens another hall: NOVA3

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Drumul aurului

Transilvania Business

FOTO// Cum arată Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, amenajată de Leroy Merlin și Auchan

Papuc Irina

City Gate Plaza Refurbishment

Ionut Oprea

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

Contractul pentru finalizarea centurii Târgu-Mureșului, scos la licitație

Ligia Voro

Timișoara: Contractul de salubrizare stradală, de peste 18 milioane de euro, câștigat de Brantner Servicii Ecologice

redactia

Peste 13 milioane de lei pentru investiții în creșe și grădinițe noi în șase comune din Brașov, Sibiu și Mureș

Papuc Irina

Wetterbest, in care Teraplast detine 60%, tinteste exporturi de 1 mil. euro

Stefana Muresan

Automotive Market Forum

Transilvania Business

Contract de 16 milioane de euro, semnat între Railport Curtici și producătorul de vagoane Astra Rail Industries, la Târgul Economiei Arădene

Stefana Muresan

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA începe anul 2017 sub semnul expansiunii

Tirdea Ionut

Ordinul Arhitecților din România, sesiune de finanțare din Timbrul Arhitecturii, ediția 2019

redactia

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Nora Dumitrescu

CJ Brașov a început procedura de concesionare a viitorului aeroport

Ion Surdu

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Parcare supraetajată cu 400 de locuri în zona centrală a municipiului Oradea, investiție de peste 17 mil. lei

Stefana Muresan

Portalul ANAF – adaptat pentru mobil, iar accesul la Spațiul Privat Virtual și arhiva pentru eliberarea documentelor – optimizate: 9 milioane de euro

Ion Surdu

Apicultorii din zona Transilvaniei se adună în târg la Cluj

Nora Dumitrescu

Infrastructură de transport de 10 milioane de euro la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Clienţii Băncii Transilvania pot plăti la POS cu telefonul mobil

Stefana Muresan

Schimbare de identitate vizuală: Sunimprof devine Rottaprint

Nora Dumitrescu

“Hollywood” de Cluj se pregăteşte de start

redactia

Leave a Comment