Industrie Ultimele stiri

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Grupul Zentiva a anunțat astăzi, 25 octombrie, semnarea unui acord definitiv pentru achiziționarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, pentru o sumă care nu a fost divulgată.

Alvogen ECE comercializează peste 200 de medicamente generice și OTC-uri în mai multe arii terapeutice, constând din branduri recunoscute – Lactacyd, Persen, EuBiotic și multe altele – cu poziții de lider pe 14 piețe cheie din ECE, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică.

„Această achiziție se potrivește perfect modelului Zentiva și contribuie la îndeplinirea strategiei noastre. Zentiva își va consolida poziția importantă deținută în Europa Centrală și de Est odată cu extinderea pe noi piețe și își va majora semnificativ competențele și portofoliul de medicamente OTC. Așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit celor peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen în comunitatea Zentiva. Împreună vom fi mai puternici continuând să contribuim la misiunea noastră de a oferi medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile pacienților din Europa și nu numai”, a declarat Nick Haggar, CEO al Grupului Zentiva.

Această tranzacție reunește două companii importante de pe piața de medicamente generice și OTC-uri din regiunea ECE, care au calități, portofolii de produse, arii de acoperire și culturi complementare. Se preconizează că tranzacția se va încheia în primul trimestru al anului 2020, fiind supusă aprobărilor specifice.

„Odată cu cedarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est, putem să ne concentrăm pe creșterea și expansiunea strategică în alte zone. Prin achiziții și parteneriate solide în Asia și continuarea investițiilor în medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem sa ne continuăm creșterea și să stabilim standardele unei platforme globale. Le mulțumim colegilor pentru eforturile extraordinare depuse pentru construirea uneia dintre cele mai de performante companii regionale din industria noastră și așteptăm cu nerăbdare să urmărim succesul colaborării”, a declarat Robert Wessman, președinte și CEO al Alvogen.

În prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie și Solacium Pharma din România în grupul Zentiva. În septembrie, Zentiva a mai anunțat achiziționarea unei unități de producție în Ankleshwar, India. Pe lângă investițiile de mai multe milioane de euro în instalațiile de producție existente în Praga și la București, Zentiva continuă să-și maximizeze avantajul competitiv, extinzându-și acoperirea și îmbunătățind rețeaua și capacitățile de producție.

Având o echipă dedicată de peste 3.000 de angajați și o rețea de locații de producție, inclusiv fabricile de top din Praga și București, Zentiva dorește să devină unul dintre cei mai importanți producători de medicamente de marcă și fără prescripție medicală, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

Alvogen este o companie farmaceutică globală, privată, care se concentrează pe dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de medicamente generice de marcă, medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC) și produse biosimilare pentru pacienții din întreaga lume. Compania desfășoară operațiuni comerciale în 35 de țări cu 2.800 de angajați și deține patru centre de producție și dezvoltare din S.U.A., România, Coreea și Taiwan. America de Nord este cea mai mare piață a companiei Alvogen, iar alte piețe cheie includ: Coreea de Sud, Rusia, Taiwan, România, Ungaria, Ucraina, Japonia și China.

Foto: zentiva.ro

Related posts

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Ion Surdu

OMV Petrom are un nou director general executiv

Stefana Muresan

CNIPMMR solicită ca măsurile privind telemunca să fie aplicate și IMM-urilor

Traian Dan

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Papuc Irina

16 proiecte promovate de ANAR la Ministerul Fondurilor Europene

redactia

Grecii de la Olympus, investiție de peste 20 mil. euro într-o nouă linie de producţie la fabrica din Hălchiu, judeţul Braşov

Stefana Muresan

Importatorul de piese auto Autonet din Satu Mare, depozit de 30.000 mp în Cluj

Stefana Muresan

WIZZ AIR, reducere de 20% la toate rezervările efectuate miercuri, 21 martie

Stefana Muresan

Fabrică cu 200 de salariaţi din Bihor, furnizor pentru Marks & Spencer

Stefana Muresan

Brânza de Cojocna, produsă de o universitate clujeană

Nora Dumitrescu

Aeroportul Iasi, proiect ce are ca obiectiv diminuarea impactului produs de zgomotul din aviatie

Stefana Muresan

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Ciserom, fabrica din Sebes care incalta de aproape un secol Europa

Stefana Muresan

Gara de Nord din Timişoara mai aşteaptă până va fi renovată

Robert Bloancă

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Ion Surdu

Holcim a contribuit la dotarea școlilor din zona Aleșd cu 110.000 euro

Traian Dan

Corneliu Florin Buicu: Primele 300 de noi ambulanțe, distribuite către serviciile de urgență din țară

redactia

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Nora Dumitrescu

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

redactia

Aerogara din Someșeni, reconectată la destinațiile turistice

Nora Dumitrescu

Ford a lansat Family Fun Hub – un site special, cu activități recreative pentru copii

Ligia Voro

Leave a Comment