Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu inițiază a 3 etapă de modernizare a Stadionului Municipal. „O investiție de 39 de milioane de euro”

Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, propune spre aprobarea Consiliului Local Sibiu a treia etapă de modernizare a Stadionului. După ce s-au făcut investiții în tribuna principală, unde este amenajată o sală de antrenament cu pistă de atletism, vestiare, birouri,  sală de mese și protocol, sală de ședințe, dormitoare și o lojă amenajată ca zonă de securitate și s-a lucrat la suprafața de joc, urmează încă o etapă de modernizare.

„Sportul este un domeniu strategic pentru Primăria Sibiu. Modernizarea Stadionului Municipial este cel mai mare proiect în curs care, odată finalizat, va încuraja și va susține sportul de performanță, cât și cel de masă. Această a treia etapă de modernizare a Stadionului este cea mai costisitoare și cea mai amplă ca lucrări. Vorbim de o investiție exclusiv din bugetul local în valoare de aproximativ 185 de milioane de lei, adică 39 de milioane de Euro, pe care o facem pentru sportul sibian și pentru oraș, una care va aduce Sibiului un mult așteptat Stadion Municipal la standarde UEFA, urmând să ofere publicului peste 12.000 de locuri”,a spus  Astrid Fodor.

Ce prevede a treia etapă de modernizare

I Construcția unei noi tribune oficiale pe latura dinspre strada Octavian Goga. Noua tribună va oferi peste 1.700 de locuri și va fi alcătuită din subsol, parter și 3 etaje. La subsol va fi amenajată o parcare de 85 de locuri și un post pentru jandarmi. La parter se va amenaja accesul pentru sportivi, accesul VIP și intrarea pentru presă, inclusiv o arie pentru interviuri fulger și o sală de conferințe, precum și căi de acces pentru public în cele două extremități ale tribunei. Tot la parter se vor amenaja și vestiarele, birourile arbitrilor și oficialilor Ligii și UEFA, cabinete medicale și tunelul pentru accesul jucătorilor în teren, precum și alte spații tehnice ale Stadionului.

La etajul 1 se vor amenaja căile de acces pentru spectatori, spații de alimentație publică, o zonă de lucru pentru mass media. La etajul 2 este prevăzută zona VIP cu 100 de locuri în 10 loje și alte 320 de locuri VIP în tribună. Etajul 3 va fi destinat presei, comentatorilor TV, fiind prevăzute două studiouri TV, camera de control a Stadionului, camera pentru filmarea tehnică și lounge-ul VIP

În această tribună vor fi amenajate și trei platforme pentru camerele video destinate transmiterii oficiale a meciurilor.

II Reconstrucția peluzei Nord sub forma unui arc de cerc, situată înspre strada Nicolaus Olahus, cu parter și etaj și aproape 4.000 de locuri pentru spectatori. La parter se va amenaja o parcare cu 61 de locuri, accesul în Stadion pentru persoanele cu dizabilități și accesul pentru autospecialele de pompieri, iar la etaj se vor amenaja accesele și spațiile pentru spectatori, precum și spații de alimentație publică

III Reconstrucția peluzei Sud sub forma unui arc de cerc cu aproape 2.400 de locuri, cu parter și un etaj, situată înspre strada Titu Maiorescu, aceasta urmând să includă: la parter: centralele termice, centrala de tratare a aerului, tabloul electric, spații tehnice, vestiarele pentru sportivi care vor fi utilizate pentru antrenamente și jocuri neoficiale, precum și o sală de box, iar la etaj: accesul pentru spectatori, spații de alimentație publică, punct de prim ajutor și culoare de acces.

IV Construcția unui acoperiș unitar peste tribune și peluze, cu design modern, așezată pe o structură metalică.

V Modernizarea sălii de atletism de sub tribuna existentă.

VI Alte lucrări și dotări
• instalarea unei instalații pentru iluminarea nocturnă
• instalarea unui sistem de sonorizare
• instalarea unui sistem de supraveghere video
• instalarea unor tabele de scor electronice
• realizarea instalațiilor electrice, sanitare, de protecție și stingere a incendiilor, termice, de gaze naturale, de telecomunicații, de apă și canalizare
• crearea de grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în toate corpurile de construcție
• dotarea spațiilor interioare

Conform estimărilor, lucrările se vor finaliza în 18 luni de la contractarea acestora.

După aprobarea de către Consiliul Local a acestui proiect, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMGAZ și SOCAR au încheiat un Memorandum de Înțelegere

Articolul următor

Claus Web Satu Mare a devenit „verde”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share