Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

În perioada 25 octombrie – 3 noiembrie, în hypermarket-urile Carrefour din Oradea, clienții pot achiziționa fructe și legume de la producătorii locali cu 1PET/ bucată. Plata cu PET-ul a avut loc deja în Cluj și Constanța. În perioada 25 octombrie – 3 noiembrie caravana Plata cu PET-ul va ajunge și la Timișoara, iar în intervalul 8-17 noiembrie în Buzău și București Park Lake.

Credem în forța noastră de schimbare, dar și în responsabilitatea cu care vine aceasta. De aceea, ne luăm angajamentul ca, până la finalul anului, toată comunicarea Carrefour din zilele de duminică să vorbească despre cum putem folosi mai responsabil plasticul și alte resurse, dar și să ofere inspirație în acest sens”, a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

Duminica verde

Carrefour extinde programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic și propune românilor o nouă tradiție: Duminica verde, ziua în care se dorește dezvoltarea de obiciuri mai bune.

Odată cu Duminica verde, Carrefour propune consumatorilor să introducă în viața de zi cu zi obiceiuri de consum responsabil – reciclarea ambalajelor, reducerea consumului de materiale greu reciclabile, refolosirea recipientelor și încurajarea comportamentului responsabil față de mediu.

Pentru a susține tradiția Duminica verde, duminică, 27 octombrie, Carrefour lansează două noi inițiative: introducerea pungii 100% biodegradabile la raioanele de fructe-legume, măcelărie și pește și colectarea uleiului folosit, oferind la schimb ulei proaspăt.

Pungile de plastic nu vor mai fi disponibile în Carrefour, reducând astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe lună. Pungile de plastic 100% biodegradabile se vor introduce la raioanele fructe-legume, măcelărie, pește, mezeluri, produse congelate vrac și mâncare pentru animale vrac, contra sumei de 0.1 lei bucata.

La fiecare 3 litri de ulei folosit, Carrefour va oferi la schimb 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, primești 2 litri de ulei proaspăt. Începând cu această duminică, inițiativa va fi disponibilă în Carrefour Băneasa, iar până la finalul lunii va fi implementată în toate cele 35 de hypermarketuri Carrefour. Acțiunea este implementată cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate.

Mai mult, începând cu 1 noiembrie, uleiul va putea fi colectat și prin aplicația BRINGO. Utilizatorii pot anunța livratorii direct din aplicație intenția de a preda uleiul folosit, iar în momentul aducerii comenzii, livratorul va prelua uleiul și va oferi în schimb clientului ulei proaspăt.

Carrefour a testat, în perioada 2017-2019, un program de colectare a uleiului în mai multe stații SIGUREC. Acum, implementăm această inițiativă la nivelul întregii rețele de hipermarketuri Carrefour din România. Ca parte a programului Punem preț pe plastic, în cadrul proiectului de colectare a uleiului, încurajăm aducerea uleiului în recipiente mai mari, tocmai pentru a sprijini consumul responsabil de plastic, a spus Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

De asemenea, Carrefour introduce posibilitatea de a veni cu propria caserolă pentru raioanele de gastronomie, mezeluri-brânzeturi-măsline, brutărie-patiserie-cofetărie, măcelărie, pește. Astfel, se vor reduce peste 5 milioane de caserole de plastic, folosite de clienții Carrefour în 2018.

FOTO: WALL-STREET

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții în Centrul Istoric al Brașovului: a 7-a stradă este transformată în zonă pietonală

Articolul următor

ROMGAZ și SOCAR au încheiat un Memorandum de Înțelegere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share