Bihor Mediu Ultimele stiri

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

În perioada 25 octombrie – 3 noiembrie, în hypermarket-urile Carrefour din Oradea, clienții pot achiziționa fructe și legume de la producătorii locali cu 1PET/ bucată. Plata cu PET-ul a avut loc deja în Cluj și Constanța. În perioada 25 octombrie – 3 noiembrie caravana Plata cu PET-ul va ajunge și la Timișoara, iar în intervalul 8-17 noiembrie în Buzău și București Park Lake.

Credem în forța noastră de schimbare, dar și în responsabilitatea cu care vine aceasta. De aceea, ne luăm angajamentul ca, până la finalul anului, toată comunicarea Carrefour din zilele de duminică să vorbească despre cum putem folosi mai responsabil plasticul și alte resurse, dar și să ofere inspirație în acest sens”, a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

Duminica verde

Carrefour extinde programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic și propune românilor o nouă tradiție: Duminica verde, ziua în care se dorește dezvoltarea de obiciuri mai bune.

Odată cu Duminica verde, Carrefour propune consumatorilor să introducă în viața de zi cu zi obiceiuri de consum responsabil – reciclarea ambalajelor, reducerea consumului de materiale greu reciclabile, refolosirea recipientelor și încurajarea comportamentului responsabil față de mediu.

Pentru a susține tradiția Duminica verde, duminică, 27 octombrie, Carrefour lansează două noi inițiative: introducerea pungii 100% biodegradabile la raioanele de fructe-legume, măcelărie și pește și colectarea uleiului folosit, oferind la schimb ulei proaspăt.

Pungile de plastic nu vor mai fi disponibile în Carrefour, reducând astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe lună. Pungile de plastic 100% biodegradabile se vor introduce la raioanele fructe-legume, măcelărie, pește, mezeluri, produse congelate vrac și mâncare pentru animale vrac, contra sumei de 0.1 lei bucata.

La fiecare 3 litri de ulei folosit, Carrefour va oferi la schimb 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, primești 2 litri de ulei proaspăt. Începând cu această duminică, inițiativa va fi disponibilă în Carrefour Băneasa, iar până la finalul lunii va fi implementată în toate cele 35 de hypermarketuri Carrefour. Acțiunea este implementată cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate.

Mai mult, începând cu 1 noiembrie, uleiul va putea fi colectat și prin aplicația BRINGO. Utilizatorii pot anunța livratorii direct din aplicație intenția de a preda uleiul folosit, iar în momentul aducerii comenzii, livratorul va prelua uleiul și va oferi în schimb clientului ulei proaspăt.

Carrefour a testat, în perioada 2017-2019, un program de colectare a uleiului în mai multe stații SIGUREC. Acum, implementăm această inițiativă la nivelul întregii rețele de hipermarketuri Carrefour din România. Ca parte a programului Punem preț pe plastic, în cadrul proiectului de colectare a uleiului, încurajăm aducerea uleiului în recipiente mai mari, tocmai pentru a sprijini consumul responsabil de plastic, a spus Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

De asemenea, Carrefour introduce posibilitatea de a veni cu propria caserolă pentru raioanele de gastronomie, mezeluri-brânzeturi-măsline, brutărie-patiserie-cofetărie, măcelărie, pește. Astfel, se vor reduce peste 5 milioane de caserole de plastic, folosite de clienții Carrefour în 2018.

FOTO: WALL-STREET

Related posts

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

redactia

Drum spre o carieră medicală de succes la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

265 de elevi au învățat programare de la voluntari din domeniul IT

Ligia Voro

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Reșița va avea tramvaie mai bune decât Bucureștiul. 77 de milioane de euro, investiți într-un proiect de mobilitate urbană

redactia

A fost aprobat bugetul Programului Național Apicol pentru următorii 2 ani: 150,6 milioane lei

Ion Surdu

Importatorul de piese auto Autonet din Satu Mare, depozit de 30.000 mp în Cluj

Stefana Muresan

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Stefana Muresan

Blue Air cumpără 6 Boeing 737 MAX 8 și închiriază alte 12

Stefana Muresan

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

Forte Partners sells The Bridge project to Dedeman

Stefana Muresan

ROMGAZ și SOCAR au încheiat un Memorandum de Înțelegere

Ligia Voro

Turda înființează o nouă companie de transport local

Nora Dumitrescu

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de la producătorul român BMC Truck & Bus

redactia

Sibiul vrea în Top 20 destinații europene

redactia

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la International Business Forum

Stefana Muresan

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

Un hipermarket din Cluj devine producător de energie

Nora Dumitrescu

Elba Timişoara, producător de faruri pentru Dacia şi Skoda, afaceri de 250 mil. lei în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment