Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții în Centrul Istoric al Brașovului: a 7-a stradă este transformată în zonă pietonală

Săptămâna aceasta au început lucrările de amenjare a zonei pietonale de pe strada Apollonia Hirscher, tronsonul cuprins între strada Castelului și strada Poarta Șchei, după ce s-au finalizat lucrările de modernizare a rețelei electrice din această zonă. Această amenajare face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipalității, de transformare a străzilor din zona centrului istoric în zone pietonale.

,,La începutul acestei săptămâni am început lucrările de transformare a străzii Apollonia Hirscher în pietonal și, în felul acesta, mai facem un pas în proiectul nostru de a reda centrul istoric pietonilor. Odată cu refacerile necesare în urma modernizării rețelei electrice, transformăm și acest tronson de stradă într-o zonă de promenadă. În zona sensului giratoriu va fi amenajată o zonă verde cu copaci, în interiorul căreia va fi inclus și transformatorul, îmbrăcămintea asfaltică va fi înlocuită cu pavaj din granit, iar pe axul drumului vor fi amplasate bănci și arbuști ornamentali. Vom asigura accesul riveranilor și al mașinilor de intervenție, pe direcția strada Castelului – strada Poarta Șchei, printr-o marcare a traseului cu leduri încorporate în pavaj. Proiectul va continua cu amenajarea unei piațete în curtea din Piața Sfatului nr. 27, cu redeschiderea accesului spre Aleea După Ziduri și cu transformarea zonei dintre magazinul Star și Modarom într-o piață publică, cu multă zonă verde și spații de plimbare și relaxare ”, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Descriere proiect:

Remodelarea străzii Apollonia Hirscher se va face prin reorganizarea circulației și crearea unui spațiu pietonal generos. Astfel, zona sensul giratoriu de la intersecția străzilor Castelului și Apollonia Hirscher va fi transformată într-o zonă verde și pietonală, care să permită accesul pe direcția înainte pe strada Castelului și accesul pe strada Cerbului a riveranilor.

Zona verde nou creată va avea o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, iar aici se vor planta arbori de înălțime medie și arbuști.

Pe strada Apollonia Hirscher se menține o bandă pentru accesul riveranilor și al mașinilor de intervenție cu lățimea de 3,5 m. Această bandă va fi marcată prin două rânduri de calupuri de bazalt și spoturi cu LED, încorporate în pavaj. Îmbrăcămintea asfaltică va fi înlocuită cu un pavaj din calupuri de bazalt. Iluminatul public este propus a se amplasa pe axul drumului, zonă în care vor fi amplasate și băncile și arbuștii ornamentali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Articolul următor

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share