Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind de gaze naturale şi peste 1.700 de energie electrică.

 

Improvizaţiile făcute de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale pun în pericol major deopotrivă copiii sau adulţii, indiferent că sunt utilizatori sau doar trec prin zonele unde s-a intervenit ilegal. Au fost situaţii limită în care echipele Delgaz au acționat prompt împreună cu autoritățile statului pentru a evita accidente care puteau provoca incendii de amploare şi chiar decese.

În unele județe din Moldova au fost identificate sute de cazuri de consum neautorizat de energie electrică, fiind utilizate diferite tipuri de cabluri neizolate, aeriene sau îngropate, împrăştiate în scările de bloc sau între locuinţe ori sedii de societăţi comerciale. Cele mai multe situaţii au fost depistate în judeţul Iaşi (575), iar fiecare caz de acest fel putea să ducă la tragedii greu de imaginat.

Şi în sistemul de distribuţie a gazelor naturale au fost constatate numeroase intervenţii ilegale, cele mai multe dintre acestea fiind în judeţul Cluj (173). În general, s-a intervenit la contoarele de gaze naturale pentru a fi înregistrat un consum mai mic decât cel real. Acest gen de intervenţie conduce la apariţia de neetanșeități, la sistemul de prindere al contorului, neetanșeități care duc la pierderi de gaze naturale, ce pot produce, oricând, explozii sau incendii. În urma cercetărilor amănunţite efectuate împreună cu autorităţile statului, au fost identificate adevărate grupări care acționau pe acest segment.

Cele 2.500 de cazuri de consum fraudulos au cauzat, companiei Delgaz Grid, pierderi de peste 4,4 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului. Energia sustrasă, atât de diverse societăți comerciale, cât şi de consumatori casnici, totalizează 19 milioane de kWh. În toate aceste cazuri au fost iniţiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în acelaşi timp şi plângeri penale, pentru aflarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor.

Delgaz Grid nu tolerează ca prin sustragerea de energie sau gaze naturale să fie puse în pericol vieţi omeneşti sau bunuri, respectiv să-i fie cauzate prejudicii financiare prin neînregistrarea energiei/ gazelor naturale consumate. Intervenţiile ilegale afectează totodată şi consumatorii oneşti prin întreruperea distribuţiei de energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, parametrii neconformi de furnizare şi duc implicit, la creşterea unor cheltuieli.

Aceste acţiuni iresponsabile, prin care se încearcă sustragerea de energie sau gaze naturale, determină compania să continue verificările în teren şi să ia o serie de măsuri suplimentare, din punct de vedere tehnic și legal, pentru prevenirea unor situații similare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Articolul următor

Investiții în Centrul Istoric al Brașovului: a 7-a stradă este transformată în zonă pietonală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share