Cluj Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind de gaze naturale şi peste 1.700 de energie electrică.

 

Improvizaţiile făcute de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale pun în pericol major deopotrivă copiii sau adulţii, indiferent că sunt utilizatori sau doar trec prin zonele unde s-a intervenit ilegal. Au fost situaţii limită în care echipele Delgaz au acționat prompt împreună cu autoritățile statului pentru a evita accidente care puteau provoca incendii de amploare şi chiar decese.

În unele județe din Moldova au fost identificate sute de cazuri de consum neautorizat de energie electrică, fiind utilizate diferite tipuri de cabluri neizolate, aeriene sau îngropate, împrăştiate în scările de bloc sau între locuinţe ori sedii de societăţi comerciale. Cele mai multe situaţii au fost depistate în judeţul Iaşi (575), iar fiecare caz de acest fel putea să ducă la tragedii greu de imaginat.

Şi în sistemul de distribuţie a gazelor naturale au fost constatate numeroase intervenţii ilegale, cele mai multe dintre acestea fiind în judeţul Cluj (173). În general, s-a intervenit la contoarele de gaze naturale pentru a fi înregistrat un consum mai mic decât cel real. Acest gen de intervenţie conduce la apariţia de neetanșeități, la sistemul de prindere al contorului, neetanșeități care duc la pierderi de gaze naturale, ce pot produce, oricând, explozii sau incendii. În urma cercetărilor amănunţite efectuate împreună cu autorităţile statului, au fost identificate adevărate grupări care acționau pe acest segment.

Cele 2.500 de cazuri de consum fraudulos au cauzat, companiei Delgaz Grid, pierderi de peste 4,4 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului. Energia sustrasă, atât de diverse societăți comerciale, cât şi de consumatori casnici, totalizează 19 milioane de kWh. În toate aceste cazuri au fost iniţiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în acelaşi timp şi plângeri penale, pentru aflarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor.

Delgaz Grid nu tolerează ca prin sustragerea de energie sau gaze naturale să fie puse în pericol vieţi omeneşti sau bunuri, respectiv să-i fie cauzate prejudicii financiare prin neînregistrarea energiei/ gazelor naturale consumate. Intervenţiile ilegale afectează totodată şi consumatorii oneşti prin întreruperea distribuţiei de energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, parametrii neconformi de furnizare şi duc implicit, la creşterea unor cheltuieli.

Aceste acţiuni iresponsabile, prin care se încearcă sustragerea de energie sau gaze naturale, determină compania să continue verificările în teren şi să ia o serie de măsuri suplimentare, din punct de vedere tehnic și legal, pentru prevenirea unor situații similare.

Related posts

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', membră în reţeaua europeană ECTS-Medicine Association

Stefana Muresan

Trameco SA şi Drumuri Bihor SA, printre constructorii celor două tronsoane ale Autostrăzii Borş – Suplacu de Barcău

redactia

Prin orașul Seini vor circula autobuzele electrice

Nora Dumitrescu

Teraplast, credite de investiții și linii de creditare de peste 50 milioane de lei

Stefana Muresan

După doi ani la Imoteca, Diana Dragostin revine în grupul Artmark

Ligia Voro

WIZZ AIR DĂ STARTUL CELEI MAI MARI CREȘTERI OPERAȚIONALE

Stefana Muresan

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Nora Dumitrescu

NTT Data România închiriază 4000 mp în centrul Bucureștiului

A. I.

Experți de la Tesla, Oracle, Fujitsu, Airbus și Microsoft prezintă pe scenele GoTech World

Ligia Voro

Încep lucrările pe “Drumul Bistriţei”, investiţie de 9,4 milioane euro

Stefana Muresan

Robot de procesare a facturilor, creat de Life Is Hard

Nora Dumitrescu

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Papuc Irina

USAMV Cluj va școli mecanici agricoli și tehnicieni fără bacalaureat

Nora Dumitrescu

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Cinci comune bihorene, cadastrate gratuit cu fonduri europene de către ANCPI

Traian Dan

Proiectul podului de la MAT a fost deblocat

Nora Dumitrescu

Fabricanții locali de produse din cătină își vor deschide magazin

Nora Dumitrescu

Organizația Mondială a Turismului: „Aveți răbdare. Stați astăzi acasă, ca să putem călători mâine”. Organizația își suspendă toate evenimentele până la 30 aprilie

Papuc Irina

KeysFin și Starbyte digitalizează procesul de creditare și înrolarea clienților

Ligia Voro

Ministrul Finanțelor: Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

Ion Surdu

Două produse tradiţionale româneşti, prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca, în procedură de atestare naţională

Stefana Muresan

Leave a Comment