Lideri si afaceri Maramureș Ultimele stiri

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Statul asiatic va fi reprezentat la nivel de business în județul transilvănean, printr-o filială a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Chineză (CCRIC). Ambasadorul Chinei a marcat evenimentul printr-o întâlnire cu mediul de afaceri din Maramureș, desfășurată la Consiliul Județean (CJ).

100 de antreprenori au participat, la Palatul Administrativ, la întâlnirea ambasadorului Chinei la București, Jiang Yu, cu mediul de afaceri din Maramureş. Au fost prezenți consilierii judeţeni Ioan Cheudean, Ioan Buda, Gică Timiş, Sorin Şunea, Florica Roman, cadre universitare.

Întâlnirea a precedat vizita realizată la ATP Group, acolo unde ambasadorul a primit informații privind camioanele Truston asamblate în Baia Mare, cu motoare Powered by Weichai. Florin Bancoş, preşedintele CCIRC Maramureş, a subliniat importanţa deschiderii filialei.

”Cooperarea este mai benefică decât competiţia. Ţine de noi să legăm cât mai multe relaţii şi să fim cât mai sensibili privind cu cine, când şi dacă suntem conectați la viteza cu care se întâmplă lucrurile. Am vizitat, în ultimii ani, peste 315 fabrici din China. E important să mergem să vedem ce înseamnă să lucrezi cu China și consider că este vremea să schimbăm lucrurile, să o facem noi; tinerii noştri ne urmează” a declarat Mircea Cirţ, director general al ATP Group.

Preşedintele CJ, Gabriel Zetea, și subprefectul Alexandru Cosma au salutat interesul arătat de oamenii de afaceri locali şi au subliniat importanţa deschiderii a cât mai multor punţi economice spre China.

“Sunt extrem de bucuros de implicarea şi dorinţa de cooperare pe care am regăsit-o la ambasadorul Chinei. Am discutat despre mai multe domenii în care ne putem implica reciproc şi în Maramureş colaborarea economică cu Republica Populară Chineză poate deveni un motor de dezvoltare important pe viitor”, a conchis preşedintele CJ.

„Am toată încrederea că va exista un viitor de dezvoltare şi cooperare cu judeţul Maramureş şi cu filiala CIRC. Am discutat mai bine de două ore în cabinetul lui Gabriel Zetea despre mai multe subiecte importante şi propuneri concrete de colaborare în diferite domenii economice, interumane, educaţie şi am ajuns, cred eu, la un consens”, a declarat ambasadorul Chinei.

Ovidiu Goga, preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor din Maramureş (AIM) – care cuprinde 60 de companii – şi-a manifestat interesul privitor la deschiderea de relaţii economice cu companii chineze. “Judeţul are câteva avantaje pe care China le poate avea în vedere: este o zonă de pace, liniştită, avem o densitate demografică mică, resurse naturale în regim ecologic pe care poluarea marilor industrii încă nu le-a atins şi avem oameni inteligenţi”, a menționat șeful AIM.

Subprefectul Alexandru Cosma a încurajat relaţiile economice româno-chineze. “Vizavi de posibilităţile de colaborare şi cooperare între România şi China, judeţul Maramureş poate deveni deschizător de drumuri. Maramureşenii şi oamenii de afaceri prezenţi sunt pregătiţi să discute dincolo de tehnologia 5G. Oamenii minunaţi pe care-i vedeţi aici ştiu că peste 15-20 de ani tehnologia va fi foarte avansată. Maramureşenii au o industrie de tehnologia informației foarte dezvoltată, poate că de aici ar trebui să pornească o colaborare cu China”.

Vicepreşedintele executiv al CCIRC, Cornel Lozneanu, a avut întâlniri cu oameni de afaceri din Maramureş. „Recent vorbeam doar despre o iniţiativă de deschidere a unei filiale a CCIRC, acum asistăm la această reușită. Sunt extrem de optimist privind activitatea viitoare. Filiala din Maramureş, deschisă acum, va deveni una dintre cele mai importante din România”, a subliniat Lozneanu.

“Sunt convins că toate discuţiile avute în domeniul comerţului, turismului, investiţiilor se vor concretiza în viitorul apropiat sau mai îndepărat sub diferite proiecte. La nivelul judeţului, cifra de importuri se situează la 1 miliard de euro pe an, iar din aceasta, un procent semnificativ revine Chinei, un furnizor principal de echipamente şi tehnologie pentru Maramureş”, a declarat Florentin Tuş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Profesorul universitar Petru Dunca, din cadrul Universităţii Tehnice Cluj- Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a subliniat importanţa deschiderii de relaţii academice cu mediul universitar din China şi promovarea unor schimburi educaţionale bilaterale.

Întâlnirea s-a încheiat după două ore de dezbateri atât în plen, cât şi prin discuţii private. Vizita ambasadorului Chinei a continuat în Maramureş cu deplasări în diverse zone ale judeţului.

Related posts

Dorel Goia, ales președinte al Consiliului de Administratie al TeraPlast

redactia

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Nora Dumitrescu

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare – dezvoltare de la Rânca

redactia

Timișoara: 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson

Stefana Muresan

Trei noi parteneri la Deloitte România 

Ligia Voro

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Raport BVB: Indici în creștere și apatie pe piața secundară în 2019

Ligia Voro

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

Medicina viitorului în tratamentul AVC prezentată la Târgu Mureș

Ligia Voro

Aeroportul Sibiu, pe poziția 3 în Europa, într-un raport ACI EUROPE

redactia

City Gate Plaza Refurbishment

Ionut Oprea

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

România vrea să organizeze conferința europeană a clusterelor

Stefana Muresan

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

Doi șefi ai Băncii Transilvania și-au vândut acțiunile pe bursă

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

Centrul de cercetare OncoGen Timișoara începe de astăzi testarea unui vaccin împotriva Covid-19

Papuc Irina

Primăria Oradea vrea o parcare “în trepte”, lângă Spitalul Judeţean

redactia

Partenerul Enel, Icon Business Advisor, a deschis primul punct de vânzare în Tîrgu-Mureș

redactia

Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, şi Lucian Isar, fost bancher şi ministru, vor să fie administratori ai Electrica SA

redactia

Leave a Comment