Lideri si afaceri Maramureș Ultimele stiri

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Statul asiatic va fi reprezentat la nivel de business în județul transilvănean, printr-o filială a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Chineză (CCRIC). Ambasadorul Chinei a marcat evenimentul printr-o întâlnire cu mediul de afaceri din Maramureș, desfășurată la Consiliul Județean (CJ).

100 de antreprenori au participat, la Palatul Administrativ, la întâlnirea ambasadorului Chinei la București, Jiang Yu, cu mediul de afaceri din Maramureş. Au fost prezenți consilierii judeţeni Ioan Cheudean, Ioan Buda, Gică Timiş, Sorin Şunea, Florica Roman, cadre universitare.

Întâlnirea a precedat vizita realizată la ATP Group, acolo unde ambasadorul a primit informații privind camioanele Truston asamblate în Baia Mare, cu motoare Powered by Weichai. Florin Bancoş, preşedintele CCIRC Maramureş, a subliniat importanţa deschiderii filialei.

”Cooperarea este mai benefică decât competiţia. Ţine de noi să legăm cât mai multe relaţii şi să fim cât mai sensibili privind cu cine, când şi dacă suntem conectați la viteza cu care se întâmplă lucrurile. Am vizitat, în ultimii ani, peste 315 fabrici din China. E important să mergem să vedem ce înseamnă să lucrezi cu China și consider că este vremea să schimbăm lucrurile, să o facem noi; tinerii noştri ne urmează” a declarat Mircea Cirţ, director general al ATP Group.

Preşedintele CJ, Gabriel Zetea, și subprefectul Alexandru Cosma au salutat interesul arătat de oamenii de afaceri locali şi au subliniat importanţa deschiderii a cât mai multor punţi economice spre China.

“Sunt extrem de bucuros de implicarea şi dorinţa de cooperare pe care am regăsit-o la ambasadorul Chinei. Am discutat despre mai multe domenii în care ne putem implica reciproc şi în Maramureş colaborarea economică cu Republica Populară Chineză poate deveni un motor de dezvoltare important pe viitor”, a conchis preşedintele CJ.

„Am toată încrederea că va exista un viitor de dezvoltare şi cooperare cu judeţul Maramureş şi cu filiala CIRC. Am discutat mai bine de două ore în cabinetul lui Gabriel Zetea despre mai multe subiecte importante şi propuneri concrete de colaborare în diferite domenii economice, interumane, educaţie şi am ajuns, cred eu, la un consens”, a declarat ambasadorul Chinei.

Ovidiu Goga, preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor din Maramureş (AIM) – care cuprinde 60 de companii – şi-a manifestat interesul privitor la deschiderea de relaţii economice cu companii chineze. “Judeţul are câteva avantaje pe care China le poate avea în vedere: este o zonă de pace, liniştită, avem o densitate demografică mică, resurse naturale în regim ecologic pe care poluarea marilor industrii încă nu le-a atins şi avem oameni inteligenţi”, a menționat șeful AIM.

Subprefectul Alexandru Cosma a încurajat relaţiile economice româno-chineze. “Vizavi de posibilităţile de colaborare şi cooperare între România şi China, judeţul Maramureş poate deveni deschizător de drumuri. Maramureşenii şi oamenii de afaceri prezenţi sunt pregătiţi să discute dincolo de tehnologia 5G. Oamenii minunaţi pe care-i vedeţi aici ştiu că peste 15-20 de ani tehnologia va fi foarte avansată. Maramureşenii au o industrie de tehnologia informației foarte dezvoltată, poate că de aici ar trebui să pornească o colaborare cu China”.

Vicepreşedintele executiv al CCIRC, Cornel Lozneanu, a avut întâlniri cu oameni de afaceri din Maramureş. „Recent vorbeam doar despre o iniţiativă de deschidere a unei filiale a CCIRC, acum asistăm la această reușită. Sunt extrem de optimist privind activitatea viitoare. Filiala din Maramureş, deschisă acum, va deveni una dintre cele mai importante din România”, a subliniat Lozneanu.

“Sunt convins că toate discuţiile avute în domeniul comerţului, turismului, investiţiilor se vor concretiza în viitorul apropiat sau mai îndepărat sub diferite proiecte. La nivelul judeţului, cifra de importuri se situează la 1 miliard de euro pe an, iar din aceasta, un procent semnificativ revine Chinei, un furnizor principal de echipamente şi tehnologie pentru Maramureş”, a declarat Florentin Tuş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Profesorul universitar Petru Dunca, din cadrul Universităţii Tehnice Cluj- Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a subliniat importanţa deschiderii de relaţii academice cu mediul universitar din China şi promovarea unor schimburi educaţionale bilaterale.

Întâlnirea s-a încheiat după două ore de dezbateri atât în plen, cât şi prin discuţii private. Vizita ambasadorului Chinei a continuat în Maramureş cu deplasări în diverse zone ale judeţului.

Related posts

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

Universitarii clujeni au făcut harta dezvoltării durabile în România

Nora Dumitrescu

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

A. I.

Unul din zece români nu vor respecta limitările impuse de autorități și vor petrece Paștele în deplasare

Traian Dan

„Deal!” – Acord istoric la Bruxelles. Șefii celor 27 de state UE au aprobat planul de redresare economică și cadrul financiar multianual: 80 de mlrd. de euro pentru România

Ion Surdu

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Traian Dan

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Corina Creţu: România, grad ridicat de reprezentare a femeilor în sectorul digital

redactia

A fost realizată harta turistică a judeţului Bihor

Stefana Muresan

A patra ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu

Stefana Muresan

Fundația Comunitară Oradea caută soluții locale la provocări locale

Traian Dan

Labradors Residence, un proiect de super case la câteva minute de Târgu-Mureș

redactia

Pleacă nemții, vin francezii. Grupul Parisot va avea fabrică în Sălaj

Nora Dumitrescu

Se modernizează joncțiunea rutieră între Cluj, Bistrița și Mureș

Nora Dumitrescu

Domeniul Bethlen din Arcalia, modernizat cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Guvernul a alocat 2 miliarde lei pentru Programului ”Prima casa” 2018

Stefana Muresan

Businessmenii Zalăului fac donații consistente în criză

Nora Dumitrescu

La Casa începe să își redeschidă magazinele din Cluj

Nora Dumitrescu

10 ani de avocatură de business

Producția de țigle va fi modernizată la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Who will represent Romania at Expo Real 2017?

Ionut Oprea

Leave a Comment