Energie Hunedoara Ultimele stiri

Hidrocentrala Râul Mare-Retezat va fi retehnologizată cu 80 de milioane de euro

Hidrocentrala Râul Mare – Retezat va fi retehnologizată. Suma alocată pentru modernizarea centralei hidroelectrice este de 80 de milioane de euro. Odată realizată investiția, puterea hidrocentralei va ajunge la 350 MW.

Retehnologizarea centralei va fi realizată din sursele proprii ale Hidroelectrica. Proiectul de investiţii depinde însă de timpul în care barajul de la Gura Apelor, care alimentează hidrocentrala, va putea ajunge la nivelul normal de retenţie, scrie replicahd.ro.

„E un proiect pe care ni-l dorim foarte mult. E un proiect care depinde de umplerea barajului de la Râu Mare, proces care a început anul trecut, pentru a stabili nivelul de plecare al echipamentelor care vor echipa noua centrală. Pentru că vorbim de o înlocuire, practic, totală a echipamentelor din cadrul centralei şi o creştere a puterii, undeva la 350 MW. Ne dorim să fie principala centrală pe servicii de sistem, echilibrare şi asigurarea energiei consumului în vârf”, a declarat Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

Barajul de la Gura Apelor, construit în munte, pe Râul Mare, este cel mai mare baraj de anrocamente şi miez de argilă din Europa. Construcţia barajului a început în 1975 şi s-a încheiat în anul 1986.

Foto: ziarulhunedoreanului

Related posts

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Parcul logistic Arieș, cumpărat de proprietarii afacerii Ford Trucks din România

Nora Dumitrescu

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment