Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șeful aeroporturilor din România: “În 15 ani traficul se va dubla”

Traficul general pe cele 17 aerogări din țara noastră va ajunge la peste 40 de milioane de pasageri, a anunțat, la Sibiu, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

“În 2018 s-a înregistrat, pe cele 17 aeroporturi din România, un trafic de 21,8 milioane de pasageri, iar estimările arată că în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar fondurile europene pot să reprezinte una din principalele surse de finanțare a proiectelor de infrastructură aeroportuară“, a declarat David Ciceo, președintele AAR și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.  

“În condițiile unei creșteri semnificative de trafic, ne preocupă soluțiile concrete  pentru ca activitatea aeroportuară să devină rentabilă din punct de vedere economic în cel mai scurt timp, dezvoltarea să fie echilibrată și sustenabilă în condițiile în care aeroportul nostru se află la foarte mică distanță de zonele intens locuite, precum și creșterea de trafic atât pentru cursele de tip low cost, cât mai ales pentru cursele regulate”, spune Daniela Cîmpean – președinte Consiliului Județean Sibiu.

“Sperăm că întâlnirea de la Sibiu a reprezentat un bun prilej pentru un transfer de informații care să contureze în mod realist perspectivele de viitor ale industriei aeroportuare din România și care să traseze direcțiile optime de dezvoltare în domeniul transportului aerian, considerând atât oportunitățile, cât și provocările identificate pe piața din România și la nivel european”, a menționat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

La Sibiu s-a desfășurat Adunarea Generală a AAR. Evenimentul este cel mai important din industria aviației civile din țară, iar ediţia din 2019 stabileşte un record în privinţa numărului de participanţi. 170 de invitaţi, specialişti reprezentând aeroporturi, instituţii şi companii din domeniu au dezbătut cele mai importante subiecte de actualitate din aviaţia civilă.

Tema centrală a fost „Industria aeroportuară în România – prezent și viitor”, iar dezbaterile au avut loc în cadrul a cinci secțiuni: „Dezvoltarea aviației civile din România în următorii cinci ani”, „Provocări viitoare în securitatea aviației civile”, „Servicii și facilități pentru aeroporturi”, „Impactul aviației civile în dezvoltarea turismului”, respectiv „Reglementări, tehnologii și standarde în aviația civilă”.

La evenimentul AAR, care sărbătoreşte 20 de ani de activitate, au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul aviației civile, directori generali ai aeroporturilor, specialiști din industria aeronautică din România, SUA, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel.

Conferinţa a oferit prilejul unui schimb de experienţă între factorii decizionali din domeniul aviaţiei civile din România şi din străinătate, dar şi oportunităţi de networking pentru companiile din domeniu şi aeroporturile membre ale AAR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Articolul următor

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share