Sibiu Transport Ultimele stiri

Șeful aeroporturilor din România: “În 15 ani traficul se va dubla”

Traficul general pe cele 17 aerogări din țara noastră va ajunge la peste 40 de milioane de pasageri, a anunțat, la Sibiu, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

“În 2018 s-a înregistrat, pe cele 17 aeroporturi din România, un trafic de 21,8 milioane de pasageri, iar estimările arată că în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar fondurile europene pot să reprezinte una din principalele surse de finanțare a proiectelor de infrastructură aeroportuară“, a declarat David Ciceo, președintele AAR și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.  

“În condițiile unei creșteri semnificative de trafic, ne preocupă soluțiile concrete  pentru ca activitatea aeroportuară să devină rentabilă din punct de vedere economic în cel mai scurt timp, dezvoltarea să fie echilibrată și sustenabilă în condițiile în care aeroportul nostru se află la foarte mică distanță de zonele intens locuite, precum și creșterea de trafic atât pentru cursele de tip low cost, cât mai ales pentru cursele regulate”, spune Daniela Cîmpean – președinte Consiliului Județean Sibiu.

“Sperăm că întâlnirea de la Sibiu a reprezentat un bun prilej pentru un transfer de informații care să contureze în mod realist perspectivele de viitor ale industriei aeroportuare din România și care să traseze direcțiile optime de dezvoltare în domeniul transportului aerian, considerând atât oportunitățile, cât și provocările identificate pe piața din România și la nivel european”, a menționat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

La Sibiu s-a desfășurat Adunarea Generală a AAR. Evenimentul este cel mai important din industria aviației civile din țară, iar ediţia din 2019 stabileşte un record în privinţa numărului de participanţi. 170 de invitaţi, specialişti reprezentând aeroporturi, instituţii şi companii din domeniu au dezbătut cele mai importante subiecte de actualitate din aviaţia civilă.

Tema centrală a fost „Industria aeroportuară în România – prezent și viitor”, iar dezbaterile au avut loc în cadrul a cinci secțiuni: „Dezvoltarea aviației civile din România în următorii cinci ani”, „Provocări viitoare în securitatea aviației civile”, „Servicii și facilități pentru aeroporturi”, „Impactul aviației civile în dezvoltarea turismului”, respectiv „Reglementări, tehnologii și standarde în aviația civilă”.

La evenimentul AAR, care sărbătoreşte 20 de ani de activitate, au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul aviației civile, directori generali ai aeroporturilor, specialiști din industria aeronautică din România, SUA, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel.

Conferinţa a oferit prilejul unui schimb de experienţă între factorii decizionali din domeniul aviaţiei civile din România şi din străinătate, dar şi oportunităţi de networking pentru companiile din domeniu şi aeroporturile membre ale AAR.

Related posts

Zalău va avea pe mână un buget de 52 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Baia Mare va avea parc industrial metropolitan

Nora Dumitrescu

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

redactia

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Papuc Irina

Tenaris își racolează viitorii profesioniști în industrie

Nora Dumitrescu

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Vinurile de Jidvei premiate cu 15 medalii de aur și argint la 3 concursuri internaționale

Stefana Muresan

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Nora Dumitrescu

Un IT-ist a investit 5.000 de euro în albine. Acum, produce 5 tone de miere pe an

redactia

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Papuc Irina

Clujul, Bihorul şi Maramureşul, judeţele preferate de turişti în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Filmele de la TIFF, încărcate pe o platformă de streaming

Nora Dumitrescu

Noi Lecții după „Tomorrow@Work” online

Papuc Irina

Prima conferinta LIVE Pria Competiton are loc in 7 mai 2020, de la ora 11

Ionut Oprea

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Rondocarton a pornit angajările la Apahida

Nora Dumitrescu

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

redactia

Leave a Comment