Sibiu Transport Ultimele stiri

Șeful aeroporturilor din România: “În 15 ani traficul se va dubla”

Traficul general pe cele 17 aerogări din țara noastră va ajunge la peste 40 de milioane de pasageri, a anunțat, la Sibiu, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo.

“În 2018 s-a înregistrat, pe cele 17 aeroporturi din România, un trafic de 21,8 milioane de pasageri, iar estimările arată că în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar fondurile europene pot să reprezinte una din principalele surse de finanțare a proiectelor de infrastructură aeroportuară“, a declarat David Ciceo, președintele AAR și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.  

“În condițiile unei creșteri semnificative de trafic, ne preocupă soluțiile concrete  pentru ca activitatea aeroportuară să devină rentabilă din punct de vedere economic în cel mai scurt timp, dezvoltarea să fie echilibrată și sustenabilă în condițiile în care aeroportul nostru se află la foarte mică distanță de zonele intens locuite, precum și creșterea de trafic atât pentru cursele de tip low cost, cât mai ales pentru cursele regulate”, spune Daniela Cîmpean – președinte Consiliului Județean Sibiu.

“Sperăm că întâlnirea de la Sibiu a reprezentat un bun prilej pentru un transfer de informații care să contureze în mod realist perspectivele de viitor ale industriei aeroportuare din România și care să traseze direcțiile optime de dezvoltare în domeniul transportului aerian, considerând atât oportunitățile, cât și provocările identificate pe piața din România și la nivel european”, a menționat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

La Sibiu s-a desfășurat Adunarea Generală a AAR. Evenimentul este cel mai important din industria aviației civile din țară, iar ediţia din 2019 stabileşte un record în privinţa numărului de participanţi. 170 de invitaţi, specialişti reprezentând aeroporturi, instituţii şi companii din domeniu au dezbătut cele mai importante subiecte de actualitate din aviaţia civilă.

Tema centrală a fost „Industria aeroportuară în România – prezent și viitor”, iar dezbaterile au avut loc în cadrul a cinci secțiuni: „Dezvoltarea aviației civile din România în următorii cinci ani”, „Provocări viitoare în securitatea aviației civile”, „Servicii și facilități pentru aeroporturi”, „Impactul aviației civile în dezvoltarea turismului”, respectiv „Reglementări, tehnologii și standarde în aviația civilă”.

La evenimentul AAR, care sărbătoreşte 20 de ani de activitate, au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul aviației civile, directori generali ai aeroporturilor, specialiști din industria aeronautică din România, SUA, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel.

Conferinţa a oferit prilejul unui schimb de experienţă între factorii decizionali din domeniul aviaţiei civile din România şi din străinătate, dar şi oportunităţi de networking pentru companiile din domeniu şi aeroporturile membre ale AAR.

Related posts

Cetatea Râșnov intră în șantier: lucrări de peste 17 milioane de lei timp de 22 luni

Papuc Irina

JTRE has selected contractors for the Eurovea extension, including the first Slovak skyscraper

Papuc Irina

Microîntreprinderile și IMM-urile pot obține credite cu dobândă zero

Traian Dan

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

Stefana Muresan

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Stefana Muresan

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

New CEO for TÜV SÜD's Real Estate & Infrastructure Division

Ionut Oprea

Rablele abandonate în Baia Mare vor fi valorificate la reciclatori

Nora Dumitrescu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va fi extins; investiție de peste 11 mil. euro

Stefana Muresan

Veniturile restaurantelor şi cafenelelor din România vor depăși 5 miliarde de euro până în 2023

Papuc Irina

Premierul României, în inspecție la două fabrici din Maramureș

Nora Dumitrescu

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

Nora Dumitrescu

Surprinși de pandemie. Învățăm din mers

redactia

Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment de promovare a culturii săsești din Transilvania și a turismului local, se va desfășura online, în perioada 31 iulie – 2 august

Papuc Irina

Ambasadorul Paul Brummell, discuții cu primarul din Oradea cu privire la oportunităţile de investiţii

Stefana Muresan

Veste bună pentru cei doi producători auto-încă un lot din drumul expres, adjudecat

Ligia Voro

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile orașe regionale

Ligia Voro

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Cluj Innovation Park și-a scos la închiriat atelierele

Nora Dumitrescu

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Papuc Irina

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

Bihor: Centru pentru Cultură și Artă Contemporană, investiție de 6 mil. euro

Stefana Muresan

Leave a Comment