București Turism Ultimele stiri

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Românii curioși să vadă locul unde s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară au la dispoziție din această toamnă o ofertă lansată de o companie turistică. În schimbul a 395 de euro, doritorii pot vizita zona pe parcursul unei zilei, însoțiți de un ghid local și dotați cu contoare de radiație. 

Excursia include vizita în oraşul Prâpeat, abandonat de către locuitori în 1986, la grădiniţă şi şcoală, piscina orăşenească, clădirea Comitetului Executiv orăşenesc, unde a fost creat primul centru de urgenţă, hotelul Polissya, unde a existat un post de observaţie pentru operaţiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului 4, platforma de observatie, tur în jurul zonei, zona secretă Cernobîl-2 Gia- Antenele gigantice ale “ARC-1”, oraşul secret din care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune.

Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism Iri Travel, a declarat pentru Agerpres, că ideea organizării unei excursii la Cernobîl i-a venit în urma succesului serialului cu acelaşi nume difuzat de HBO. Zona este sigură pentru turiști, însă vor fi puse la dispoziție și contoare de radiație.

„Există interes în întreaga lume pentru aşa-zisul turism negru. Prima plecare este programată pentru 28 aprilie, anul viitor. Până acum sunt 10 rezervări. Se va pleca cu un autocar de 48 de locuri, dar putem să suplimentăm locurile şi vom avea posibilitatea şi să o repetăm dacă vom vedea că va avea succes. Vom putea în viitor să organizăm lunar această excursie”, a spus Lucian Bădîrcea pentru sursa citată.

Foto: CNN

Related posts

Clujul va găzdui cel mai mare TEDx din Sud-Estul Europei

Nora Dumitrescu

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Care este bugetul alocat preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

redactia

Leave a Comment