Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un taur din Cluj, campion european la competiția Champion of the World

Taurul Donaumoos Edwin T659, deținut de familia Veres, proprietara exploatației Angus House Farm din județul Cluj, a fost prezentat în noua fermă de selecție Aberdeen Angus din comuna mureșeană Fântânele.

Animalul este câștigător al titlului de campion european la concursul Champion of the World, dar și vicecampion mondial. “Asociația Aberdeen Angus România ține să felicite toți fermierii care investesc în genetică și promovează România ca fiind o țară importantă pe harta mondială a acestei rase”, au transmis reprezentanții AAAR.

Aceasta a inaugurat la finele săptămânii ferma de selecție și testare a tăurașilor Aberdeen Angus, din județul Mureș, prima din Europa de Est deținută de o asociație conducătoare a registrului genealogic. Asociaţia îşi propune ca România să devină unul dintre liderii de la nivel european pentru carnea de vită.

Tăuraşii selecţionaţi de la ferma din Fântânele vor fi introduşi într-un sistem de creştere special, în aşa fel încât să li se dovedească performanţele genetice, iar ulterior să fie vânduţi în licitaţii în România, dar şi pentru material seminal destinat fermelor cu mai puţine performanţe.

Rasa de origine scoţiană a apărut în România în perioada 1958-1961, când au fost aduşi tauri de reproducţie pentru a fi folosiţi la încrucişări cu vaci slab productive din rasele locale, cu scopul de a se obţine hibrizi cu rezultate bune pentru producţia de carne. Carnea obținută este de o calitate superioară.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum va arăta "noul" cinematograf Scala din Zalău

Articolul următor

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share