Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu a rămas fără 11 șoferi, după ce aceștia ar fi anunțat că luna octombrie este ultima lor lună de muncă. Nemulțumirile pornesc de la majorările salariale mult prea mici, în viziunea lor.

La scurt timp, administrația Aeroportului a devenit cu explicații. Astfel, în luna octombrie s-a încheiat un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil pentru perioada 23 octombrie 2019 – 22 octombrie 2021 ale cărui prevederi s-ar fi „negociat și agreat atât de reprezentanții sindicatului, cât și de reprezentanții salariaților”.

Conform noului Contract Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul Aeroportului Internațional Sibiu R.A, începând cu data de 1 ianuarie 2020 se vor acorda majorări salariale pe categorii de personal ce variază între 7% și 23%.

„Majorarea salarială pentru angajații încadrați pe postul de șofer, luând în calcul specificul de muncă în ture căruia i se adaugă sporul de weekend, sporul de noapte și sporul de fidelitate (vechime), acolo unde este cazul, poate ajunge după caz de la 750 lei brut la 825 lei brut. Astfel, în cursul unei luni calendaristice în anul 2020, salariul mediu al unui angajat pe postul de șofer în cadrul aeroportului va crește cu 20% față de anul 2019, ajungând la nivelul de 2.210 lei net, în funcție de numărul de zile lucrate”, se menționează în comunicatul remis de Aeroportul Internațional Sibiu.

„În cursul lunii octombrie angajații pe postul de șofer și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul de salarizare și, totodată, au amenințat cu sistarea activității operaționale care intră în sfera obligațiilor lor, în situația în care nu se vor accepta majorările salariale la nivelul pretins de aceștia. Subliniem faptul că negocierile purtate cu această categorie de personal ar fi făcut ca majorarea salarială începând cu luna ianuarie 2020 să fie cu 25,11% mai mare față de ianuarie 2019, respectiv cu 52,24% mai mare față de ianuarie 2018. Propunerea a fost ancorată în realitățile pieței muncii pentru acestă categorie de personal, astfel încât să se asigure sustenabilitatea aeroportului”.

În cele din urmă, Aeroportul Internațional Sibiu a demarat procedurile de recrutare și selecție pentru cele 11 posturi rămase vacante.

Foto: zbordirect.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Articolul următor

Sfaturi despre carieră (și despre viață) de la HR Manager-ul VCST Automotive Production

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share