Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2.000 de elevi și profesori din Mureș beneficiari în proiectul „Energie în școlile copilăriei”

În județul Mureș, două instituții de învățământ din Sighișoara au fost incluse în proiectul „Energie în școlile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România și prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Este vorba de Colegiul Național Mircea Eliade și Școala Gimnazială Aurel Mosora, beneficiarii fiind peste 2.000 de elevi și profesori.

 

Apreciem foarte mult inițiativa E.ON, care a venit în sprijinul educației copiilor. Aveam mare nevoie de un sistem de iluminat modern în cele 42 de săli și birouri ale liceului, întrucât cel vechi era depășit. Nu a fost o simplă înlocuire a corpurilor de iluminat, a fost modificat și amplasamentul acestora, ceea ce a dus la o mai bună repartizare a luminii artificiale care, alături de lumina naturală, au creat un cadru optim pentru desfășurarea activităților noastre”, spune dl Marius Tomuleț, directorul Colegiului Național Mircea Eliade din Sighișoara.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în 9 şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia 5.300 de elevi și profesori.

Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct E.ON România.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, finalizarea lui fiind marcată luni, 21 octombrie, la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din municipiul Cluj-Napoca, o instituție cu o istorie de aproape 50 de ani unde învață peste 1.000 de elevi.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE lansează Proptech Index 2019: În România, clădirile de birouri sunt pregătite pentru această strategie

Articolul următor

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share