Educatie Energie Energy Mirror Of Romania Mureș Ultimele stiri

2.000 de elevi și profesori din Mureș beneficiari în proiectul „Energie în școlile copilăriei”

În județul Mureș, două instituții de învățământ din Sighișoara au fost incluse în proiectul „Energie în școlile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România și prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Este vorba de Colegiul Național Mircea Eliade și Școala Gimnazială Aurel Mosora, beneficiarii fiind peste 2.000 de elevi și profesori.

 

Apreciem foarte mult inițiativa E.ON, care a venit în sprijinul educației copiilor. Aveam mare nevoie de un sistem de iluminat modern în cele 42 de săli și birouri ale liceului, întrucât cel vechi era depășit. Nu a fost o simplă înlocuire a corpurilor de iluminat, a fost modificat și amplasamentul acestora, ceea ce a dus la o mai bună repartizare a luminii artificiale care, alături de lumina naturală, au creat un cadru optim pentru desfășurarea activităților noastre”, spune dl Marius Tomuleț, directorul Colegiului Național Mircea Eliade din Sighișoara.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în 9 şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia 5.300 de elevi și profesori.

Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct E.ON România.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, finalizarea lui fiind marcată luni, 21 octombrie, la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din municipiul Cluj-Napoca, o instituție cu o istorie de aproape 50 de ani unde învață peste 1.000 de elevi.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

Related posts

Tunelul de 1 miliard de sub Meseș, gata abia în 2024

Nora Dumitrescu

Operatorul Wizz Air va relua zborurile Cluj – Tel Aviv

Nora Dumitrescu

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

Roboți și inteligență artificială ai NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov-Sighișoara; valoarea lucrărilor, peste 700 de milioane de euro

Stefana Muresan

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

Un nou tren produs în România, în probe pe ruta București-Predeal

Papuc Irina

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Nora Dumitrescu

Oradea va avea un Arheoparc in incinta Palatului Princiar al Cetatii Oradea, investiție de peste 2 mil. lei

Stefana Muresan

Complexul sportiv la Pădurea Neagră prinde viață

Traian Dan

Tranzacții cu birouri de 164 de milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

FOTO: 30 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de mobilitate urbană în Făgăraș

Ligia Voro

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigație din partea Consiliului Concurenței

Ligia Voro

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

BOSCH lansează noua platforma de recrutare online www.bosch-career.ro

redactia

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Comisia Europeană: Cluj-Napoca a primit finanțare pentru acţiuni urbane inovatoare

redactia

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

redactia

Leave a Comment