Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul sălăjean al transporturilor se implică în interconectarea Aeroportului Cluj

Lucian Bode, ministru desemnat al transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, va susține proiectul propus de Consiliului Județean (CJ) Cluj pentru conectarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) la sistemul de cale ferată.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a purtat discuții cu Bode, iar cei doi au convenit ca pe agenda acțiunilor imediate ale ministerului să se regăsească prioritățile în transporturi ale județului Cluj.

Prima dintre acestea este conectarea AIAIC la infrastructura de cale ferată destinată transportului pasagerilor. Oficialul CJ a declarat că această investiție este extrem de importantă în conectarea întregii regiuni la aeroportul internațional, prin infrastructura de cale ferată.

Alte priorități vor fi prelungirea pistei AIAIC la 3,5 km, iar împreună cu Ministerul Mediului, finalizarea devierii Someșului în cadrul dezvoltării aeroportului.

“În aceste zile, președintele CJ transmite prioritățile județului și celorlalți miniștri propuși ai noului guvern, în funcție de domeniu, iar după învestirea executivului va urmări ca solicitările județului Cluj să fie îndeplinite cât mai rapid”, a menționat Alin Tișe.

Dezvoltarea celui de-al doilea mare aeroport din ţară după trafic este întârziată de lipsa transportului intermodal de pasageri şi marfă ce implică o legătură între calea ferată şi aeroport şi o pistă de 3,5 km care să permită curse intercontinentale.

Proiectul intermodal a fost finalizat de aeroport, dar nu a mai fost depus. Pentru realizarea pistei este necesară devierea râului Someş, unde lucrările sunt începute. În 2018, pe AIAIC au fost înregistrați 2,7 milioane de pasageri, ținta pentru 2035 fiind de 7 milioane.

La finalul anului trecut, două noi porţi de îmbarcare au fost deschise la aeroport, în contextul în care pe lângă cei aproape 3 milioane de pasageri se mai adaugă încă atâtea persoane care îi însoţesc sau se ocupă de transferul lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Articolul următor

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share