Auto Cluj Educatie Industrie Ultimele stiri

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, dezvoltă constant inițiative care susțin relația dintre educație și mediul de afaceri în România: de la programe de masterat, cursuri la universități importante din țară, sau competiții internaționale în domeniul conducerii autonome, cum ar fi Bosch Future Mobility Challenge, la școala duală și chiar la înființarea propriului Centru de Training, la Cluj, în 2017. În plus, Bosch susţine tinerii aflați la inceputul carierei lor și prin programe adresate studenților care se pregătesc în locațiile Bosch din țară, alături de mentori din cadrul companiei.

 

Multe din aceste inițiative sunt derulate de către Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, unde ingineri talentați lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră din domeniile conducerii autonome, mobilității electrice și conectate sau Internetului lucrurilor.

„Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă tineri talentați și bine pregătiți. În timpul studiilor, prin diferitele noastre programe educaționale, le oferim acestora posibilitatea să se familiarizeze cu proiecte de ultimă generație din industrie și cu mediul de lucru într-o companie internațională”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. În acest sens, compania oferă 40 burse de excelență pentru studenți în anul universitar 2019-2020.

 

Bosch Future Mobility Challenge la a treia ediție

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj a lansat înscrierile la a treia ediție a competiției tehnice internaționale pentru studenți, Bosch Future Mobility Challenge. Competiția anuală se adresează echipelor de studenți interesați să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pentru vehicule la scara 1:10. Machetele sunt asigurate de către companie. Studenții vor lucra la proiectele lor timp de șase luni, în strânsă colaborare cu experții Bosch. Finala competiției va avea loc în cadrul evenimentului Bosch Future Mobility Day, în data de 17 mai 2020, la sediul Centrulului de Inginerie din Cluj-Napoca. Bosch asigură cheltuielile de transport și cazare tuturor echipelor din Europa și din Republica Moldova care vor fi selectate să participe în competiție. În această ediție, compania a introdus noi provocări, cum ar fi testul de viteză (stop-watch) și noi situații de trafic, precum treceri de pietoni și semafoare, pe lângă evitarea obstacolelor statice și a parcării. O altă schimbare majoră o constituie premiile în bani oferite echipelor câștigătoare: marele premiu este de 4500 de euro, premiul pentru locul al doilea este de 3000 de euro, iar pentru locul al treilea de 1500 de euro. Înscrierile se fac până în 31 octombrie 2019 pe pagina dedicată competiției, www.boschfuturemobility.com.


Programul Working Student 2019 s-a încheiat cu succes

Anul acesta, peste 900 de studenți au aplicat la programul Working Student din cadrul Centrului de Inginerie, dintre care cei mai talentați 70 au fost selectați să lucreze la diferite proiecte în cadrul companiei. La sfârșitul programului de trei luni, studenții și-au prezentat proiectele managementului Bosch, profesorilor de la universități partenere și colegilor în cadrul evenimentului Student Marketplace, care a devenit deja tradiție la Bosch.

„Acest eveniment este o inițiativă unică, prin care reușim să arătăm studenților multitudinea proiectelor la care lucrăm și, de asemenea, este o ocazie excelentă prin care îi încurajăm să-și urmeze visurile”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al companiei Robert Bosch SRL şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

 

Parteneriat strategic cu programul „Academia DpIT”

Bosch s-a alăturat in 2019 programului „Academia DpIT”, cu scopul de a inspira elevii să se orienteze spre o carieră în domeniul ingineriei software. Cele două echipe de elevi din Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, mentorate de către experții Bosch pe perioada verii, au avut rezultate deosebite, una clasându-se pe locul întâi, iar cealaltă primind un premiu special. Cei 170 de elevi participanți au prezentat juriului 28 de aplicații. „Suntem mândri de toți elevii care au participat în acest program și îi felicităm pentru interesul de la o vârstă așa frageda pentru dezvoltarea de software în cadrul unei companii”, a declarat dr. ing. Ionuț Muntean, coordonator de program în cadrul Bosch. „Sunt sigur că această experiență o să îi ajute în anii facultății și o să le fie un reper pentru importanța studiului și a muncii asidue pentru îndeplinirea viselor lor,” a continuat Muntean. „Descoperă-ți pasiunea în IT” este cel mai mare program comunitar de educație practică dezvoltat prin contribuția comună a mediului școlar și academic, de business și reprezentanți ai comunității locale. Acesta sprijină tinerii în cea mai importantă etapă formativă, oferindu-le atât o perspectivă asupra carierei în IT, cât și repere de bază în procesul dezvoltării personale.

 

Un nou program de masterat lansat cu succes

Noul program de masterat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor”, al carui curriculum a fost dezvoltat în colaborare cu Departamentul de Autovehicule Rutiere și Transporturi din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), a început în luna octombrie cu un număr de 27 studenți. Programul este dedicat pregătirii pentru o carieră în industria auto, punând accent pe relațiile dintre cauză și efect și pe înțelegerea de ansamblu a sistemelor automotive. Bosch oferă zece burse de excelență studenţilor merituoşi. Pe de altă parte, programul de masterat intitulat „Sisteme și structuri electrice avansate”, inițiat de Bosch în anul 2017, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, se bucură în continuare de un interes crescut, anul acesta având 20 studenți înmatriculați în primul an, dintre care zece vor primi bursă din partea companiei. Majoritatea absolvenților de până acum au decis să îşi înceapă cariera în Bosch.

 

Cursurile de conducere autonomă continuă

Cursul de „Tehnologia, dinamica și controlul mașinilor autonome”, aflat

deja la a treia ediție, este predat integral de către experți Bosch la Facultatea de Automatică și Calculatoare, în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Ediția din 2018-2019 a cursului a fost absolvită de 41 studenți. În plus, 36 de studenți au absolvit în 2019 cursul de „Introducere în sisteme automate de asistență a conducătorilor auto”, ce se adresează studenților de anul I de masterat la Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai și este susținut de către experți Bosch. Mai mult, compania continuă a doua ediție a cursului de „Metode de dezvoltare software pentru industria auto” în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul UTCN.

 

Related posts

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

Vor veni în ţară peste 800 milioane euro, fonduri europene

Stefana Muresan

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Omul de afaceri Horia Ciorcilă a cumpărat Hotelul Sport cu 3,65 de milioane de euro

redactia

Investiții ultramoderne la Aiud: vor fi procurate 16 autobuze electrice

Papuc Irina

UBB a depășit pragul anului 2016 la înscrierile pentru admiterea la facultate

Stefana Muresan

Berarii clujeni se adună în Bârlog. Ursus, reinventat la Cluj

Transilvania Business

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

redactia

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

redactia

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fabrica Techtex va produce măști chirugicale la 60 de bani

Nora Dumitrescu

Managerii din construcții și comerț sunt optimiști pentru perioada următoare

Traian Dan

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

Faist caută 200 de oameni pentru fabrica din Oradea

Stefana Muresan

Clujenii de la Oncos se extind în Ardeal

Nora Dumitrescu

Timişoara, legată printr-o pistă de biciclete de localitățile aflate pe o rază de 20 km

Stefana Muresan

SIbiu: Inimi salvate din generozitate

Papuc Irina

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Nora Dumitrescu

Menținerea unui nivel ridicat de implicare a angajaților, principala provocare din HR în 2020

Ion Surdu

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Contract semnat pentru reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva

Ligia Voro

Leave a Comment