Sanatate Ultimele stiri

ANPP solicită Guvernului să extindă valabilitatea preţurilor pentru 71 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă din 2 noiembrie

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor solicită Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care începând cu 1 noiembrie nu mai au preţ şi riscă astfel să dispară de pe piaţă.

„Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

„Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză. În lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi”, se precizează în comunicatul asociaţiei.

Related posts

Drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania, gata de licitație

Traian Dan

Atenție, ardeleni! Parcarea în Iulius Mall Cluj, taxată din 17 februarie

Nora Dumitrescu

Industrial Park Brasov aniversează 10 ani

redactia

Leave a Comment