Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Sprie și-a intabulat terenurile pentru proiecte europene

Orașul maramureșean Baia Sprie a finalizat acțiunea de intabulare a străzilor și a terenurilor în proprietatea localității pentru a putea realiza proiectele și investițiile propuse.

Biroul cadastru, patrimoniu, lucrări publice din cadrul primăriei a efectuat această acțiune în perioada 2018 – 2019, în scopul gestionării optime a patrimoniului cadastral al orașului.

“Necesitatea acestui demers s-a ivit din nevoia unei evidențe exacte a suprafețelor și a presupus măsurarea fizică a terenurilor, pregătirea documentelor de intabulare, pregătirea hotărârilor de consiliu local și ducerea la îndeplinire a acestora.

Intabularea terenurilor în proprietatea orașului a fost o condiție necesară în cazul terenurilor aferente unităților de învățământ, pentru accesarea de proiecte din fonduri europene și întocmirea documentațiilor tehnice necesare pentru realizarea de investiții și proiecte. Este o activitate în continuă desfășurare și absolut necesară pentru o bună gestionare a patrimoniului cadastral”, au transmis reprezentanții primăriei.

Străzile intabulate au fost G. Coșbuc, Pârâului, Montana, Colonia Eliberării, Săsar, 23 August, T. Vladimirescu, Speranței, Luncii, M. Corvin, M. Eminescu, Pietrosului, A. Iancu, N. Iorga, Lacului, P-ţa Libertăţii, Minerilor, Dealul Minei, Ghiocelului, Crișan, Olarilor, Dorobanților, N. Bălcescu, Dragoș Vodă, Străbunilor, Decebal, Macului, Morii, Alunului, Mesteacănului, Nucului, Părului, Salcâmului, Stejarului, strada Principală și centuri Satu Nou de Sus.

Orașul din județul Maramureș este format din localitățile Baia Sprie, Chiuzbaia, Tăuții de Sus, Satu Nou de Sus și avea o populație de 15.476 locuitori la ultimul recensământ. Acesta a fost unul dintre centrele miniere importante din județ. Baia Sprie este așezat pe valea râului Săsar și are o suprafață de 91 kmp. Cele mai frecventate locații turistice sunt Hotelul Corona, Casa de lemn Csaszi, Biserica Adormirea Maicii Domnului, centrul istoric al orașului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transfăgărășanul se închide începând cu 4 noiembrie

Articolul următor

Programul de cluburi pentru tineret al Tenaris, extins la nivel național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share