Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul de cluburi pentru tineret al Tenaris, extins la nivel național

Cluburile de tineret din Sălaj și Călărași, înființate cu sprijinul TenarisSilcotub de către Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă ViitorPlus, vor fi extinse într-un program la nivel național.

Luna aceasta, programul a dat startul unei ediții în care mii de tineri din toată țara se vor implica în acțiuni cu impact pozitiv asupra mediului. În cele nouă ediții de până acum, aceștia au 130.000 de ore de voluntariat și 500.000 de tone de deșeuri colectate din natură, pe lângă sute de alte activități.

Programul își propune să motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Prin metode nonformale, elevii își îmbunătățesc cunoștințele despre starea actuală a mediului, iar prin organizarea de activități de protejare a acestuia, își îmbunătățesc abilitățile de leadership, învață să lucreze și să comunice în echipă, să negocieze.

Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj fac parte dintr-un program susținut de TenarisSilcotub care se derulează după începerea anului școlar în aceste județe.

Cel mai mare producător mondial de conducte de foraj petrolier va inaugura în acest an prima sa linie de producție automotive la uzina Silcotub, prin trecerea la fabricarea de componente de airbag. 8 milioane de dolari au fost alocați deja retehnologizării liniei de finisare a țevilor pentru industria de petrol și gaze.

Majoritatea producției realizate la Zalău de Tenaris merge la giganți ca Exxon, Shell, Chevron, ConocoPhillips, General Electric, Siemens, Daimler, dar țevile  ajung și la companii ca Petrom sau Romgaz. 8% din veniturile anuale la nivel mondial ale grupului Tenaris (0,5 miliarde de dolari din 7,8 miliarde) – sunt realizate în România.

În România, compania este activă pe piața industriei de petrol și gaze – cu țevi OCTG și servicii furnizate clienților precum OMV Petrom, auto-moto – componente speciale pentru airbaguri, sectorul energetic – țevi cazane utilizate în centralele termo-electrice. În România are unități de producție la Zalău (țevi), Călărași (oțelărie) și Câmpina (prăjini pompare).

Cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul petrolier a fost înființat în Italia de către familia Rocca, însă ulterior și-a mutat operațiunile principale în Argentina. În prezent are sediul central în Luxemburg, în scopuri fiscale. În 2004, Tenaris a preluat compania Tubman Gibraltar pentru care a plătit 4,2 milioane de dolari, dar și Talta – Trading E, înregistrată în Madeira.

În 2006 a semnat un acord de fuziune cu Maverick Tube Corporation, lider de piață în producția nord-americană de țevi sudate pentru petrol, tranzacție evaluată la 3,1 miliarde de dolari. În România, în afară de fabricile actuale, grupul a mai deținut până în 2006 și producătorul de țevi de inox Tubinox București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Sprie și-a intabulat terenurile pentru proiecte europene

Articolul următor

Linia ferată Cluj - Cernăuți, în topul celor mai pitorești din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share