Cluj Transport Ultimele stiri

Linia ferată Cluj – Cernăuți, în topul celor mai pitorești din Europa

Linia menționată, Cluj-Napoca – Suceava – Cernăuți, a fost inclusă în „Ghidul Europei cu trenul”, apărut la jumătatea lunii octombrie la Berlin.

Ghidul include descrieri detaliate a 52 de călătorii feroviare uimitoare europene, conform platformei Club Feroviar. Acestea sunt grupate în 12 secțiuni. „Unele călătorii sunt suficient de îndelungate încât să vă petreceți întreaga vacanță în jurul lor (Amsterdam – Oslo sau Hamburg – Budapesta). Altele sunt mai scurte, cum ar fi plimbarea pitorească prin Munții Harz sau alta pe Riviera franceză”.

Fiecare traseu începe cu evaluarea personală a autorilor ghidului, folosind un sistem de rating de stele și o notă a țărilor prin care trece ruta. Fiecare descriere a traseului include o hartă cu puncte de interes de-a lungul drumului și orarul lunar al căilor ferate. Uneori autorii recomandă un traseu scurt sau alternativ.

România apare la unul dintre cele cinci trasee recomandate la secțiunea „Explorând Estul”. Traseul în care sunt incluse orașe românești este Debrețin – Cluj Napoca – Suceava – Cernăuți – Lvov. Secțiunile ghidului poartă nume precum „Descoperiți Marea Britanie și Irlanda”, „Din Franța spre Spania”, „Călătorii balcanice”.

Related posts

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Grădiniţe private cu profil sportiv – Ajutor de 500.000 de euro pentru fiecare investitor

redactia

Leave a Comment