Fără categorie Sanatate Ultimele stiri

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Ministerul Sănătății și reprezentanții sindicatelor din Sănătate au anunțat că a fost semnat sâmbătă după- amiază Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

„Este primul contract de muncă semnat după Legea salarizării. Documentul este important, pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizandu-le cu noile prevederi legale. Contractul Colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu Sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016”, a declarat Sorina Pintea.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare. Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților. Contractul colectiv de munca la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.

Related posts

Un bărbat din Alba face bani frumoși după ce a mizat pe una dintre cele mai profitabile și rare afaceri în agricultură

redactia

BRAT, 20 de ani de activitate!

redactia

Lucrările la Podul Gilău, aproape de final

redactia

Leave a Comment