EximBank a anunțat astăzi că a decis să investească 52 de milioane de lei, aproximativ 11 milioane de euro, pentru dezvoltarea unei noi fabrici de scutere electrice în cadrul grupului Arsat, din Arad, dar și pentru proiecte în domeniul agricol.
„Pentru că suntem consecvenți când este vorba despre principiile noastre de business, continuăm să fim inovativi prin extinderea într-un domeniu pe care îl considerăm de viitor și anume producția de scutere electrice. Primul pas a fost făcut odată cu investiția în start-up-ul Scooterson, iar acum suntem în fază de testare a pieței, scuterele electrice pe care intenționăm să le producem în fabrica noastră de la Pecica urmând să fie distribuite, în primă fază, în Statele Unite ale Americii. Așadar, pentru noi este important să continuăm investițiile și suntem încântați că am reușit să găsim în EximBank un partener care să aibă încredere și să ne susțină în demersul nostru”, a spus Valer Ghinea, fondatorul Arsat.
„Această colaborare este una specială pentru noi, deoarece avem un partener care se poate constitui într-un veritabil model de business pentru afacerile de familie. Înființată în anii de pionierat ai antreprenoriatului românesc – 1991, compania Arsat demonstrează că ideile bune se pot transforma oricând în afaceri viabile, iar un mic producător de antene parabolice – cum era la început – poate deveni un jucător important în regiune. România are nevoie de astfel de modele care confirmă potențialul de dezvoltare al economiei românești, iar faptul că Arsat a ales EximBank ca partener financiar arată încă o dată că banca înțelege cerințele și se adaptează ușor nevoilor clienților săi”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
Grupul Arsat a fost înființat în anul 1991, de Valer Ghinea, concentrat inițial pe producția de antene parabolice, iar astăzi cuprinde trei divizii de producție: industrie, agricultură și energie. Compania produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, atumototive, electronic, etc. Portofoliul de clienți include companii precum Airbus, Apple, Boeing, ABB, Rolls Royce, Siemens sau General Electric.
În ceea ce privește agricultura, investițiile au demarat în 1993, societatea crescând constant suprafața exploatată de la 200 de hectare, la peste 10.000 de hectare în prezent. Arsat este specializată în producția de cereale și de fructe. Grupul a investit în divizia de energie din dorința de a avea un cost stabil al curentului electric consumat, cantitatea totală generată de energie fiind de 2.500 MW/an.